Hva er injeksjonsbehandlinger?

Injeksjonsbehandlinger er ulike typer behandlinger som benyttes for rynkebehandling, antiage, hudforyngelse, volumkorreksjon og oppstramming. Akademikliniken er markedsledende på injeksjonsbehandlinger i Norden og har bred og lang erfaring innenfor dette fagfeltet. Våre sykepleiere er spesialutdannede, sertifiserte og kan skreddersy en behandling med tanke på den enkeltes ønsker, muligheter og indikasjoner. Vi engasjerer oss for at du skal kjenne deg trygg med din beslutning og vi lever for naturlige resultater. 

 

Vi deler injeksjonsbehandling inn i flere ulike typer:

 • Filler – Består av krysslinket hyaluronsyre som benyttes til å fylle opp, endre fasong, fremheve eller forsterke. Brukes til for eksempel leppeforstørrelse, kinnben, hake, kjeve eller generelle rynker i midtre eller nedre del av ansiktet. Finnes i mange ulike typer så man kan tilpasse til den enkeltes behov og forutsetninger. Vi benytter i stor grad Restylane, men har også noe Juvederm og Teosyal.  
 • Skinbooster Består av en tyntflytende hyaluronsyre som injiseres i små stikk over et større område på f. eks ansikt, hals, eller hender og gir fukt, bedring av hudstruktur, arr og rynker. Settes som oftest som en kur på 3 behandlinger.  
 • Medisinsk rynkebehandling – brukes for å dempe eller forebygger rynker og linjer forårsaket av kraftig muskulatur i ansiktet. Mest vanlig er «sinnarynke», smilerynker eller pannerynker. Kan også brukes til å behandle muskelspenninger i kjeve og overdreven svette. Medisinsk rynkebehandling kan kun utføres av autorisert helsepersonell med delegering fra lege da stoffet som brukes er et legemiddel.  
 • Profhilo - hudforyngelse med hyaluronsyre som gir fukt og lett oppstramming uten å gi volum. Settes som oftest som en kurs på 2-3 behandlinger for optimalt resultat.  
 • Fettreduksjon under hake med deoksykolsyre. Hos oss utføres dette av leger. 
 • Aquagold - kombinasjon av skinbooster, antioxidanter og annet for glød, fukt og hudforyngelse blandes i en liten ampulle og stemples ned i huden ved hjelp av små supertynne nåler.   

Hva er forskjellen på filler og medisinsk rynkebehandling og hvordan velger jeg riktig?

Medisinsk rynkebehandling reduserer muskulære rynker ved å hindre at musklene i f. eks pannen ikke trekker seg sammen, noe som igjen gjør at huden glattes ut. Filler er en gelé bestående av hyaluronsyre som man benytter for å fylle ut linjer og rynker, tilføre volum i f. eks lepper og kinn.
Generelt kan man si at man i vesentlig grad anbefaler medisinske rynkebehandling fra øynene og opp og filler fra øynene og ned.
Er du i tvil vil vår kosmetiske sykepleier alltid kunne hjelpe deg å finne ut hva som passer best for deg ...

Når bør jeg ikke gjøre injeksjonsbehandlinger?  

Dersom du er gravid eller ammende skal du vanligvis ikke gjøre injeksjonsbehandlinger.  Du bør også unngå injeksjonsbehandlinger dersom du har aktive infeksjoner som krever antibiotika dagen du skal ha behandling. Dersom du plages med munnsår, skal du alltid unngå injeksjoner i ansiktet mens utbruddet pågår og det er alltid lurt å gi behandleren din beskjed dersom du får munnsår jevnlig.  Dersom du er i en prosess med større tannbehandlinger (rotfyllinger, kroner, broer eller andre operasjoner i munnen) anbefaler vi at du venter. Vi anbefaler at du  

Hva gir meg et freshere utseende?

Mange opplever med alderen at ansiktet forandrer seg på en måte som gjøre at man får skygger under øynene, skygger og linjer i munnvikene og ved nesevingene samtidig som huden i hake/kjeveområdet blir slappere. I de fleste tilfeller kommer dette som en kombinasjon av tap av muskelmasse i mellomansiktet kombinert med at fettputene i ansiktet flytter på seg (gjerne nedover). Volumet som tidligere var i mellomansiktet enten i form av såkalte eplekinn eller høye kinnben har flyttet seg nedover. Ved å bruke kombinasjoner av filler for å tilbakeføre tapt volum under øyne og i kinn/kinnben, skinbooster eller Profhilo for hudforyngelse og oppstramming eller andre hudbehandlinger, kan man få et naturlig og fint resultat. 

Skal jeg velge Skinbooster eller Profhilo? 

Dersom du har mindre rynker og linjer, tørr hud eller acnearr og trenger litt volum, velger du Restylane Skinbooster. Det gir fukt, lett volum og gir en gradvis nydannelse av kollagen, som igjen fører til reduksjon av linjer, bedre hudkvalitet, hudstruktur og reduksjon av arr.  Profhilo gir masse fukt og sørger for at alle de naturlige prosessene i huden fungerer optimalt, dette gir en bedre hudstruktur og en lett oppstramming av huden i ansiktet uten at det gir volum.  

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler, skinbooster eller profhilo kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Skal du derimot gjøre medisinsk rynkebehandling eller Aquagold, må du først komme inn til en forkonsultasjon slik at vi kan ordne en delegering for legemiddelet som benyttes til deg fra vår lege. Ved denne konsultasjonen tas det bilder, du får informasjon, fyller ut et helseskjema og får snakke med en kosmetisk sykepleier som forklarer deg mer om behandlingen. Dersom du har gjort medisinsk rynkebehandling hos oss tidligere, trenger du ikke en slik forkonsultasjon.  

Hvordan kvalitetssikre injeksjonsbehandlingen?

Injeksjonsbehandlinger har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling og injeksjoner mot dobbelthake er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med andre injeksjoner. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.

Vi er for strengere reguleringer i bransjen slik at det setter krav til hvem som kan behandle med for eksempel filler. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

 

Hvor lenge varer effekten av injeksjoner?

Varigheten av en behandling er individuelle og vil variere etter utgangspunkt, område som behandles, alder, livsstil etc. Ofte vil resultatet av en behandling vare lengre dersom du har gjort det jevnlig over en lengre periode.  

 

 • Filler: 3-12 mnd avhengig av område og alder. Eksempelvis vil lepper vare kortere enn behandling av søkk under øynene. Generelt kan man si at resultatet holder lengre på områder der det er lite bevegelse.  
 • Skinbooster: Varighet varierer etter alder og livsstil. Vanligvis ca 6-12 mnd.  
 • Medisinsk rynkebehandling: 2-6 mnd. Ofte kortere i begynnelsen og lengre etterhvert som man har gjort det noen ganger.  
 • Medisinsk svettebehandling: 6-12 mnds varighet.  
 • Profhilo: Husk at effekten vanligvis kommer gradvis og av og til ikke før etter behandling nummer to. Her anbefaler vi vedlikeholdsbehandlinger hver 6-12 mnd.  
 • Sklerosering: Effekten er permanent, men er man først utsatt for å få sprengte blodkar på bena vil man ofte danne nye kar.  
 • Redusering av dobbelthake uten kirurgi: De fleste trenger 2-4 behandlinger, men effekten er permanent.  

 

Akademikliniken kan ikke gi garantier for det kosmetiske resultatet av den enkelte behandling. 

Hva er inkludert i prisen?  

Eventuell bedøvelse er alltid inkludert i prisen hos oss dersom det er nødvendig. Dette er mest vanlig ved filler og skinbooster behandlinger og mindre vanlig på Profhilo  og Medisinsk rynkebehandling. Skulle du ha spørsmål i etterkant av behandlingen vil du alltid kunne komme til en kostnadsfri kontroll. Hjelp til kombinasjon med f. eks medisinke hudbehandlinger eller andre hudbehandlinger for ytterligere resultat hjelper vi deg selvfølgelig med. 

Hva koster injeksjonsbehandlinger?  

Prisen vil alltid avhenge av mende filler eller hvor mange områder du behandler samtidig med profhilo, skinbooster eller medisinsk rynkebehandling. Våre utgangspriser kan du finne her, men vi vil alltid hjelpe deg med en korrekt pris i forhold til dine ønsker når du er hos oss. Skal du gjøre større forandringer kan det hende vi anbefaler at du deler opp behandlingen i flere sesjoner. 

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Priser injeksjoner

 

Oslo – Skin Center

 
Konsultasjon 350,-

Rynker og volumtap

Fillers
0,5 ml (f. eks liten leppe) fra 3 100,-
Fillers 1 ml (f. eks kinnben) fra 4 300,-
Fillers 2 ml (f. eks hake og kjevelinje) fra 7 900,-
Medisinsk rynkebehandling
Medisinsk rynkebehandling 1 lite område (overleppe, Gummy Smile etc.) fra 2 150,-
Medisinsk rynkebehandling 1 område (panne/øyne/glabella) fra 3 300,-
Medisinsk rynkebehandling 2 områder fra 4 800,-
Medisinsk rynkebehandling 3 områder (panne, glabella og øyne) fra 6 000,-
AK Microtox Naturral Expressions 4 600,-
AK Microtox + et område 5 200,-

Hudforyngelse

Skinbooster
1 behandling (ansikt, hals eller hender) fra 3 550,-
3 behandlinger - Behandlingspakke fra 9 350,-
Profhilo
1 behandling fra 4 800,-
Profhilokur 2 ganger (anbefales) fra 8 900,-
Sculptra
1 behandling fra 7 000,-
Profhilo Body
Profhilokur 2ggr enkeltområde (f. eks. liten mage) fra 11 000,-
Profhilokur 2 ggr dobbeltområde (f. eks armer) fra 17 000,-
PRP
1 behandling 4 400,-

Dobbelthake og hårtap

Belkyra- fettreduserende injeksjon fra 10 890,-
PRP mot hårtap 1 behandling 4 400,-

Kjevespenning, svette og hodepine

Hodepine fra 3 300,-
Kjevespenninger/tanngnissing fra 5 200,-
Hyperhidrose - uønsket svette fra 6 300,-

Bergen – Skin Center

 
Konsultasjon 350,-

Rynker og volumtap

Fillers
0,5 ml (f. eks liten leppe) fra 3 100,-
Fillers 1 ml (f. eks kinnben) fra 4 300,-
Fillers 2 ml (f. eks hake og kjevelinje) fra 7 900,-
Medisinsk rynkebehandling
Medisinsk rynkebehandling 1 lite område (overleppe, Gummy Smile etc.) fra 1 500,-
Medisinsk rynkebehandling 1 område (panne/øyne/glabella) fra 2 800,-
Medisinsk rynkebehandling 2 områder fra 4 300,-
Medisinsk rynkebehandling 3 områder (panne, glabella og øyne) fra 5 500,-
AK Microtox Naturral Expressions 3 800,-
AK Microtox + et område 4000,-

Hudforyngelse

Skinbooster
1 behandling (ansikt, hals eller hender) fra 3 550,-
Skinbooster 3 behandlinger - Behandlingspakke fra 9 350,-
Profhilo
1 behandling fra 4 800,-
Profhilokur 2 ganger (anbefales) fra 8 900,-
Profhilo Body Profhilokur 2ggr enkeltområde (f. eks. liten mage) fra 11 000,-
Profhilokur 2 ggr dobbeltområde (f. eks armer) fra 17 000,-
PRP
1 behandling 4 400,-

Dobbelthake og hårtap

Belkyra - fettreduserende injeksjon fra 10 890,-
PRP – mot hårtap fra 4 400,-

Kjevespenning, svette og hodepine

Kjevespenninger/tanngnissing fra 4 000,-
Hodepine fra 2 800,-
Hyperhidrose - uønsket svette fra 5 000,-

Stavanger – Skin Center

 
Konsultasjon 350,-

Rynker og volumtap

Fillers
0,5 ml (f. eks liten leppe) fra 3 100,-
Fillers 1 ml (f. eks kinnben) fra 4 300,-
Fillers 2 ml (f. eks hake og kjevelinje) fra 7 900,-
Medisinsk rynkebehandling
Medisinsk rynkebehandling 1 lite område (overleppe, Gummy Smile etc.) fra 1 500,-
Medisinsk rynkebehandling 1 område (panne/øyne/glabella) fra 2 800,-
Medisinsk rynkebehandling 2 områder fra 4 300,-
Medisinsk rynkebehandling 3 områder (panne, glabella og øyne) fra 5 500,-
AK Microtox Naturral Expressions 3 800,-
AK Microtox + et område 4000,-

Hudforyngelse

Skinbooster
1 behandling (ansikt, hals eller hender) fra 3 550,-
Skinbooster 3 behandlinger - Behandlingspakke fra 9 350,-
Profhilo
1 behandling fra 4 800,-
Profhilokur 2 ganger (anbefales) fra 8 900,-
Profhilo Body
Profhilokur 2ggr enkeltområde (f. eks. liten mage) fra 11 000,-
Profhilokur 2 ggr dobbeltområde (f. eks armer) fra 17 000,-
PRP
1 behandling fra 4 400,-

Dobbelthake og hårtap

Belkyra - fettreduserende injeksjon fra 10 890,-
PRP behandling mot hårtap fra 4 400,-

Kjevespenning, svette og hodepine

Kjevespenninger/tanngnissing fra 4 000,-
Hodepine fra 2 800,-
Hyperhidrose – uønsket svette fra 5 000,-

Trondheim – Skin Center

 
Konsultasjon 350,-

Rynker og volumtap

Fillers
Fillers 0,5 ml (f. eks liten leppe) fra 3 100,-
Fillers 1 ml (f. eks kinnben) fra 4 300,-
Fillers 2 ml (f. eks hake og kjevelinje) fra 7 900,-
Medisinsk rynkebehandling
Medisinsk rynkebehandling 1 lite område (overleppe, Gummy Smile etc.) fra 1 500,-
Medisinsk rynkebehandling 1 område (panne/øyne/glabella) fra 2 400,-
Medisinsk rynkebehandling 2 områder fra 4 300,-
Medisinsk rynkebehandling 3 områder (panne, glabella og øyne) fra 5 500,-
AK Microtox Naturral Expressions 3 800,-
AK Microtox + et område 4000,-

Hudforyngelse

Skinbooster
1 behandling (ansikt, hals eller hender) fra 3 550,-
3 behandlinger - Behandlingspakke fra 9 350,-
Profhilo
1 behandling fra 4 800,-
Profhilokur 2 ganger (anbefales) fra 8 900,-
Profhilo Body
Profhilokur 2ggr enkeltområde (f. eks. liten mage) fra 11 000,-
Profhilokur 2 ggr dobbeltområde (f. eks armer) fra 17 000,-
PRP
1 behandling fra 4 400,-

Dobbelthake og hårtap

Belkyra - fettredusernde injeksjon fra 10 890,-
PRP – mot hårtap fra 4 400,-

Kjevespenning, hodepine og svette

Kjevespenninger/tanngnissing fra 4 000,-
Hodepine fra 2 400,-
Hyperhidrose – uønsket svette fra 5 000,-

 

Bestill time

Vi tilbyr injeksjonsbnehandlinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger utført av erfarne og dyktige kosmetiske sykepleiere.

 
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/