Profhilo Akademikliniken

Våkent blikk med øyelokkoperasjon

Hva er øyelokkoperasjon (øyelokksplastikk)?

Øyelokksoperasjon eller øyelokkplastikk er et kirurgisk inngrep hvor løs hud, muskel- og fettvev på øyelokket fjernes, noe som gir et opplagt utseende og våkent blikk.

Øyelokkoperasjon deles inn i tre typer:

Øyelokkoperasjon gir et åpent blikk og jevnere hud under øynene.

Hva skyldes tunge øyelokk?

De vanligste årsakene til tunge øyelokk er redusert elastisitet og svekket bindevev i huden. Den nedsatte elastisiteten gjør at fettet som omgir øyet buler ut og at det utvikles løs, hengende og overflødig hud på øvre øyelokk. Tunge øyelokk kan for noen føre til innsnevret synsfelt, sviende øyne og hodepine, fordi man ubevisst trekker musklene i pannen oppover for å kompensere. En øvre øyelokksplastikk vil hjelpe mot tunge øyelokk da løs hud fjernes og det vil gi et mer åpent og våkent blikk.

Hva skyldes poser under øynene?

Redusert elastisitet i huden fører til at overflødig hud ikke trekker seg sammen, men samles heller i hudfolder. Hudfoldene som samler seg under blir oppfattet som poser under øynene. En annen grunn til poser under øynene er utbuling av fettvev fra øyehulen. For de fleste gir ikke poser noen fysiske plager, men i noen tilfeller kan det også være fysisk ubehag fordi man ubevisst strammer musklene i pannen. En operasjon av nedre øyelokk er en effektiv løsning mot poser under øynene.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder av øyelokkoperasjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Spørsmål og svar om øyelokkoperasjoner

Hvem egner øyelokkoperasjon seg for?

Øyelokkoperasjon egner seg best for de som opplever tunge øyelokk eller poser under øynene.  Det er mange som ønsker å behandle begge deler og da kan man kombinere øvre øyelokkoperasjon med nedre øvrelokkoperasjon.

Hvor lenge varer resultatet etter øyelokkoperasjon?

Effekten av øyelokkoperasjon varer i 10–15 år. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen, men gir den bedre forutsetninger. Resultatet vil over tid preges av indre og ytre faktorer som genetikk og livsstil.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hva er inkludert i prisen?

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.