plastisk kirurgi på kropp

Brystløft – med og uten implantat (proteser)

Akademiklinikens plastikkirurger er eksperter på brystløft.

Hva er brystløft?

Et brystløft er et kirurgisk inngrep som strammer opp huden, løfter og reduserer størrelsen på brystvorten og skaper en rundere brystfasong der ditt eget vev bevares. Et brystløft øker ikke bryststørrelsen, men brystene kan framstå som noe større etter operasjonen.
Hvis det er ønskelig, kan du kombinere brystløft med brystforstørrelse (innsettelse av brystimplantat).

Hvem er gode kandidater for brystløft?

Mange kvinner i ulike aldre opplever løshet og heng av brystene. Årsaken til dette kan være:

  • medfødt brystfasong
  • hormonforandringer
  • vektforandringer
  • svangerskap/amming

Alle disse faktorene kan bidra til redusert vevskvalitet i brystvev og hud. Brystløft blir også vurdert hos kvinner som opplever at effekten av et sunt kosthold og trening ikke har vært optimalt. Basert på statistikk fra USA har antall brystløft hos kvinner økt med 70% siden år 2000. Samme tendens kan vi også se blant norske kvinner.

 

Har du spørsmål om brystløft eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken har lang erfaring og står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Pasienters erfaring etter brystløft

«Etter å ha vært plaget med slappe bryster i flere år, fikk utført et brystløft hos Akademikliniken. Jeg hadde gått og tenkt på å ta et brystløft i flere år. Det at jeg nå endelig har fått gjort det, gjør meg veldig glad. Resultatet ser veldig bra ut, og kirurgen, anestesilegen og resten av teamet der var superhyggelige og fikk meg til å føle meg veldig trygg. Utrolig glad og fornøyd.»

«Jeg hadde lenge tenkt på et brystløft, og hadde vært på mange av Oslo sine mest kjente klinikker på konsultasjon. Ved de andre klinikkene følte jeg aldri den tryggheten jeg trengte for å trå over den terskelen og faktisk legge meg «under kniven». I høst bestemte jeg meg likevel for å gjøre et siste forsøk fordi jeg fikk anbefalt Dr. Mette Haga ved Akademikliniken. Denne gangen ble det helt annerledes! Jeg følte en trygghet hos henne jeg ikke hadde fått hos noen annen kirurg. Mette er en imøtekommende, stødig, varm, dyktig, erfaren og svært kompetent dame som brenner for sitt fag. Hun tok seg god tid og vi snakket nøye igjennom alt som var viktig for meg. Endelig hadde jeg funnet en kirurg jeg kunne føle trygghet og tillit til å gjøre det brystløftet jeg lenge hadde ønsket meg. Jeg følte meg svært ivaretatt hele veien og sitter igjen med et resultat som jeg bare kunne drømme om! Opplevelsen og resultatet er alt i alt bare helt perfekt!! Tusen takk til Mette og resten av det fantastiske teamet på Akademikliniken»

Hvordan foregår et brystløft

Brystløft skjer under narkose og tar omtrent 2 timer. Det legges et snitt rundt brystvorten og ned til brystfolden. Deretter formes kjertelvevet slik at brystet får en rundere fylde. Til slutt strammes huden opp. En slik oppstramming vil også endre posisjonen til brystvorten, som løftes opp og plasseres midt på brystet som naturlig toppunkt.

Våre kirurgiske teknikker

Det finnes mange ulike kirurgiske teknikker for å utføre et brystløft. Grad av løshet, og hvor mye brystvorten må forflyttes er avgjørende for valg av teknikk. Det mest vanlige for å oppnå en rundere brystfasong er arr omkring brystvorten og sentralt under brystvorten, samt eventuelt en skjult arrlinje i furen under brystet. Formingen av brystet skapes ved nøyaktig teknikk og søm av kjertelvevet inne i brystet slik at alt av det opprinnelige volumet bevares.

Hos Akademikliniken tilbyr vi en unik kompetanse ved bruk av TIGR MESH. Dette er en banebrytende utvikling for å styrke og bygge opp brystvevet. Ved å benytte TIGR MESH har vi en unik mulighet til å styrke eget vev og bidra til et godt og holdbart sluttresultat.

Hvem egner seg for brystløft?

Brystløft egner seg for kvinner som ønsker å endre form eller stramme opp brystene, noe som ofte kombineres med en brystreduksjon.  Det anbefales å vente med brystløft til etter fødsel og amming.

Hvor lenge holder et brystløft?

Effekten av et brystløft varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen, men gir den bedre forutsetninger. Aldringsprosessen er individuell og avhenger av arvelige faktorer og livsstil.

Brystløft og implantat

Ved ønske om et fyldigere bryst i tillegg til forandring av form kan vi kombinere brystløft med brystforstørrelse med implantat. Hos noen pasienter kan dette utføres i samme operasjon. I andre tilfeller anbefaler vi at inngrepet deles opp i 2 operasjoner. Dette vil plastikkirurgen din gjøre rede for under den uforpliktende konsultasjonen.

Hva skjer før et brystløft?

Under konsultasjonen får du en grundig og profesjonell vurdering av dine ønsker og behov ved et brystløft. Ditt brystvev vurderes med hensyn til løshet, kjertelvev og volum. Ønsker du økt fylde og volum tilpasser vi en protese ut ifra dine brystmål. Brystløft er en kirurgisk måte å løfte og omforme brystet på. Brystet løftes opp ved å fjerne den overflødige huden, og ved å flytte brystvorten opp uten å fjerne noe av selve brystvevet/volumet.

Hva skjer etter et brystløft?

De første dagene etter brystløft kan man kjenne seg litt «mørbanket» og oppleve «spreng» i brystene. Ofte avtar dette i løpet av den første uka. De to første døgnene er det viktig å være mest mulig i ro, med overkroppen høyt. Noen kan oppleve redusert følelse i hud og brystvorter, men dette vil i de fleste tilfeller normalisere seg etter hvert.

Sluttresultatet etter brystløft

Brystenes endelige form kan bedømmes tidligst etter 6 måneder. Brystene vil synke noe ned etter hvert og man kan ikke garantere endelig utseende med tanke på symmetri og projeksjon. Det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet vil variere mellom ulike personer avhengig av egen brystfasong og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis svært diskrete, men arrenes utseende kan variere fra person til person.

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, vil du se en endring allerede ved fjerning av bandasjene. Resultatet varierer og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet.

delte magemuskler

Etterbehandling brystløft

Du bør sove på ryggen de første 3-4 ukene, etter hvert kan du ligge over på siden. Unngå å ligge på magen de første 3 månedene. Du kan forsiktig heve albuene til skulderhøyde noen ganger i løpet av de første 2 ukene. Du kan gå rolige turer, men unngå harde anstrengelser og tunge løft de første 4-6 ukene. Ta det rolig de første dagene, lytt til kroppen. Veksle mellom å være i aktivitet og hvile.

Etter operasjonen skal du bruke sports-BH med god støtte i 3 uker. Etter 3 uker skal du benytte sports-BH/kompresjons-BH kun på dagtid. Du får med en BH fra sykehuset. De første 6 måneder etter inngrepet bør du ikke benytte BH med bøyle. Arrene bør tapes til de er bleke. Du kan komme til klinikken for oppfølging og kontroll etter 10 dager. Har du behov for tidligere kontroll, kan du gjerne ta kontakt med klinikken. Vi er her for å bistå deg.

Unngå å sole arrene de første 6 måneder.

Erfaring etter brystløft

– Utrolig glad og fornøyd

«Fjernet brystprotese og brystløft. Fantastisk møte med en utrolig dyktig kirurg . Hun leverer resultater som er mer enn man kan håpe å få. Hele klinikken er gjennomgående varm og med en unik service. Terningkast 6!»

«Etter å ha vært plaget med slappe bryster i flere år, fikk utført et brystløft hos Akademikliniken. Jeg hadde gått og tenkt på å ta et brystløft i flere år. Det at jeg nå endelig har fått gjort det, gjør meg veldig glad. Resultatet ser veldig bra ut, og kirurgen, anestesilegen og resten av teamet der var superhyggelige og fikk meg til å føle meg veldig trygg. Utrolig glad og fornøyd.»

Slik gjøres et brystløft

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.