Sprengte blodkar på ben

Hva er sprengte blodkar (blodårer)?

Sprengte blodkar eller blodutredelse er utvidede blodkar i det ytterste laget i huden. Det er ganske vanlig med blodutredelse på områder i ansiktet og på ben og armer. Årsaker til sprengte blodkar kan være graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger, overvekt og sykdommen rosacea. De synlige sprengte blodkarene kan variere i farge mellom rødaktig og blårødt. For mange kan disse sprengte blodkarene være svært sjenerende.

Kan man fjerne sprengte blodkar?

Akademikiniken tilbyr svært effektive behandling av sprengte blodkar med injeksjoner eller Nordlys IPL. Vi behandler sprengte blodårer på bena med injeksjoner. Dette stoffet får blodåreveggene til å bli klebrige og klappe sammen slik at de ødelegges. For å oppnå et optimalt resultat, vil det være behov for å gjøre flere runder med sclerosering.

Følgende egner seg ikke for sclerosering:

  • gravide og ammende
  • de med en hudinfeksjon i det planlagte området.
  • Ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dagene – dette konsulteres med egen lege

Konsultasjon før behandling

Hos Akademikliniken setter vi opp alle våre nye kunder til en grundig konsultasjon før alle injeksjons- og hudbehandlinger.

Vi setter av en hel time til deg hvor vi går gjennom helseinformasjon, tar bilder, gir deg grundig informasjon om de ulike behandlingsmulighetene og prisene for disse. Så setter vi opp en behandlingsplan tilpasset akkurat dine forutsetninger og ønsker. Enkelte behandlinger kan du få utført samme dag som konsultasjonen.

Ring oss gjerne i forkant dersom du har spørsmål.

Hva skjer etter en behandling?

Ved behandling med sclerosering, skal man ha med seg kompresjonsstrømper som dekker hele det behandlede området. Disse skal brukes de første 24 timene og deretter på dagtid i 14 dager. I perioden der man bruker strømper skal en ikke utføre trening/øvelser som gir stort press på venene. Karene som vi har behandlet blir mer fremtredende i begynnelsen. Først blir karet rødt, deretter blått, og deretter brunt, før det til slutt blekner bort innen 6-8 uker. Du skal unngå å sole deg de 4 kommende ukene etter behandling. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.