akademikliniken

Brystforstørrelse – naturlig form og utseende

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med kirurgen på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat.»

Større bryster med brystforstørrelse

Brystforstørrelse gir mer volum og ny fasong på brystene. Mange kvinner uttrykker etter en brystforstørrelse at de får økt selvfølelse, føler seg mer feminine og attraktive, blir mer komfortable med sin kropp og at de er mer tilfreds med utseendet. Etter graviditet eller vekttap har noen kvinner som har mistet brystvolum et ønske om å få gjenopprettet form og størrelse på sine bryster, enten ved hjelp av brystforstørrelse eller brystløft.

Det finnes to metoder for brystforstørring:

 1. brystforstørrelse med brystimplantat, som bygger volum ved å legge inn proteser av silikon eller saltvann
 2. brystforstørrelse med eget fett, som bygger volum med kroppens eget fett, alene eller i kombinasjon med et implantat.

 

Brystforstørrelse er aktuelt…

 • når du ønsker større bryster og/eller endre form. Det er mange grunner for at kvinner ønsker å forstørre brystene sine. De vanligste grunnene som oppgis er at de ønsker en mer feminin kroppsform, endret form og størrelse etter svangerskap/amming eller vekttap eller redusert spenst og volum grunnet aldring.
 • når du har underutviklede eller tubulære bryster. Mange kvinner opplever en forstyrrelse i utviklingen av brystene som kan gi underutviklede bryst hvor det er manglende kjertelutvikling eller utvikling av tubulære bryst. Tubulære bryst kjennetegnes ved at brystene ofte har en spiss form med en framtredene brystvorte og spesielt lite brystvev på nedre del av brystet.
 • ved volumforskjell på brystene/brystasymmetri. Det er ikke uvanlig med volumforskjell på brystene. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir utfordringer med tilpasning av BH, og tyngdeforskjellen kan gi fysiske plager i rygg, skuldre og nakke. Mange forteller at de opplever det som sjenerende og hemmende i sosiale situasjoner og intime relasjoner med andre. Sideforskjellen kan korrigeres med et brystløft eller brystreduksjon, men det kan også være nødvendig å korrigere volum med et brystimplantat for å gjøre brystene mest mulig like i størrelse og form.
 • ved brystrekonstruksjon etter sykdom i bryst. Det er ulike behandlingsmetoder å rekonstruere et bryst. Rekonstruksjon med brystimplantat kan være en av flere metoder som benyttes avhengig av som er best egnet i forhold til tidligere kirurgi, bestråling, alder og pasientens ønske.

 

Har du spørsmål om brystforstørrelse?

Har du spørsmål om brystforstørrelse eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

 

Pasienters erfaring etter brystforstørrelse

– Ine er utrolig flink, tålmodig og profesjonell

«Ble operert for ca 2 uker siden for brystforstørrelse. Jeg er så fornøyd med resultatet. Følte meg ivaretatt i hele prosessen. Dr Ine er utrolig flink, tålmodig og profesjonell.»

 

«Tusen takk, Mette! Anbefales på det varmeste!»

Jeg dro fra et annet sted i landet for å gjøre brystforstørrelse hos Mette Haga ved Akademikliniken. Jeg møtte flere plastikkirurger før henne, men ingen føltes riktig for meg. Jeg er så glad jeg valgte Mette! Jeg hadde tubulære bryst, ett større en det andre og en brystkasse som er litt høyere på den ene siden. Mette er en kunstner – med dråpeformede implantater i forskjellige størrelser og høyde plassert perfekt er resultatet mer enn jeg kunne håpet på. Jeg er endelig komfortabel i min egen kropp. Tusen takk, Mette! Anbefales på det varmeste!»

– Ine er absolutt en trygg og fantastisk kirurg!

Kom til Ine Mørk for konsultasjon angående smerte i det ene brystet. Det viste seg at den ene kapselen fra tidligere brystforstørrelse hadde snudd seg etter to svangerskap og amming, slik at den lå feil vei. Vi ble enige om å bytte ut protesene mine til en annen type og gå opp i størrelse. Godt ivaretatt på operasjonsdagen, både før og etter. Føler meg ekstremt godt ivaretatt, trygg og fikk resultatet jeg ønsket meg. Ine er absolutt en trygg og fantastisk kirurg!

–  Jeg er strålende fornøyd med resultatet

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med kirurgen på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat.

Kirurgen på Akademikliniken skaper trygghet i samtalen og gjorde grundige vurderinger for å sikre at resultatet skulle bli så godt som mulig. Jeg fikk veldig raskt tillit til kirurgen, og har hatt stor sans for hennes tilnærming til prosessen. Operasjonen gikk helt supert, og jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

Kan varmt anbefale kirurgen grunnet hennes profesjonalitet, kompetanse, samt evne til å lytte og skape trygghet.»

 

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet!

«Jeg tok brystforstørring hos Akademikliniken januar 2020, fra naturens side hadde det ene brystet mye mer heng enn det andre, dette fikset kirurgen lett uten å utføre løft! Brystene har fått en naturlig fasong med mer fylde og jeg er kjempe fornøyd med resultatet! Oppfølgingen både før, under og etter operasjon er over all forventning og jeg kan anbefale Akademikliniken på det varmeste! Tiden etter operasjon var lite smertefull, og arrene syns nesten ikke! Utrolig glad for at jeg valgte Akademikliniken for mitt inngrep! Tusen takk :-)»

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om brystforstørrelse hos en av Akademiklinikens spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Brystforstørrelse med brystimplantat

For at resultatet ved en brystforstørring skal bli best mulig utifra dine ønsker, ditt brystvev og din kropps forusetninger, er det viktig å komme til en konsultasjon hos en av Akademiklinikens kirurger. Hos oss jobber kirurger med bred erfaring og som kan tilpasse et implantat som passer deg best både med hensyn til implantattype, form og volum.

På Akademikliniken jobber noen av landets fremste plastikkirurger, og de benytter de beste og mest veldokumenterte brystimplantatene på markedet: Motiva, Mentor og Polytech med B- Lite. Sammen med plastikkirurgen finner du riktig form og størrelse på brystimplantatet.

 

Brystimplantat og fettransplantasjon

Noen kvinner har svært tynt eget brystvev, og er derfor mer utsatt for å få følbare og/eller synlig kanter når de har brystproteser. I slike tilfeller vil fettransplantasjon til deler eller hele brystet gi et betydelig bedre kosmetisk resultat. Dette vil sikre mykere vev, bedre konturer og mindre følbare kanter av protesen.

 

Brystprotese og TIGR-Mesh

I de tilfeller der kvinnen ønsker et implantat som er tyngre enn hennes brystvev har evne til å bære kan man benytte en vevsforsterker. Dette nettet benyttes også i de tilfeller der vevet er tynt og behøver forsterkning som et TIGR Mesh kan gi.

 

Hvor legges snittet ved brystforstørrelse?

Hos Akademikliniken legges snittet alltid i brystfolden, uansett om det er brystforstørrelse med fett eller implantater/silikon. Det er hovedsaklig to grunner til at våre plastikkirurger legger snittet i underkant av brystet.

 1. Vår egenutviklede operasjonsteknikk for brystforstørrelse, AK-metoden.
  AK-metoden sikrer riktig plassering av best egnet implantat for mest naturlig utseende hvor snittet blir skjult i brystfolden, nøyaktig i underkanten av det nye implantatet hvor det vil være minst synlig. Gjennom matematiske beregninger plasseres implantatet slik at brystvorten blir plassert på brystets toppunkt for en best mulig estetisk form. Overgangen og utseende til brystet blir mest mulig naturlig, nettopp derfor er teknikken vår idag bruket og anerkjent på verdensbasis. Videre er metoden utviklet for å minimere risiko for komplikasjoner, noe som gir deg de beste forutsetningene for et godt og varig resultat.
 2. Snitt i brystfolden reduserer risiko for infeksjon i motsetning til snitt i armhulen eller rundt brystvorten som har høyere risko for infeksjon.

 

 

Hvordan foregår en brystforstørrelse med implantater?

Operasjonen skjer under lett narkose og tar i underkant av 1 time. Med omtrent 3-5 cm lange snitt, i folden under brystet, plasseres implantatene foran eller bak brystmuskelen. Snittene sys med skjulte sting som løses opp av seg selv. Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens sengepost for pleie og smertelindring i et par timer.

Du blir iført en sports-­BH som skal benyttes dag og natt i 3 uker, deretter i 3 uker på dagtid og eventuelt et brystbånd over brystene dine. Dette båndet bidrar til å stabilisere protesene de første 3 ukene etter operasjonen. Husk å avtale med noen som kan følge deg hjem, og være sammen med deg det første døgnet.

 

Etter en brystforstørrelse

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve hevelse, spenning og ømhet. Dette er forbigående og går gradvis over i løpet av de første ukene. Fire dager etter operasjonen kan du dusje. Tapen som sitter på arrene skal du la sitte og føne tørr på lav styrke før du tar på sports­-BH-en. Flere ønsker et par fridager fra jobb etter inngrepet. Dette er ikke alltid nødvendig og er avhengig av hvilket yrke du har. Første kontroll foreligger etter 7–10 dager. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere.

Mulige komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner er svært uvanlig, men som ved alle kirurgiske inngrep informeres du om risiko for blødning og infeksjon. Den vanligste kom­plikasjonen er kapseldannelse som rammer 0–2 % av pasientene.

 

Sjekk pris og kontakt Akademikliniken i Oslo

Har du spørsmål om brystoperasjon eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Trygghetsgaranti etc.

Trygghetsgaranti

Markedets mest omfattende implantatgaranti

Ved brystforstørrelse med implantat og brystløft med implantat tilbyr Akademikliniken markedets mest omfattende garanti inkludert i prisen. Garantien gjelder i 6 år etter primæroperasjon som er utført ved Akademikliniken.

Hva er inkludert i garantien?

Akademiklinikens garantiordning tilbyr kostnadsfri korrigeringsoperasjon ved mulige komplikasjoner som følge av brystforstørrelse eller brystforstørrelse med løft:

 • Kapselkontraksjon (Baker grad 3 og 4)
 • Unormal arrdannelse
 • Rotasjon
 • Ruptur (påvist ved MR-undersøkelse)

Garantien gjelder uavhengig av hvilken type implantat du har og er ikke knyttet til en bestemt leverandør. Garantien gjelder også for de som har vært gravide eller ammet i garantiperioden. Ved implantatbytte er garantien gyldig i 2 år.

Les mer om garanti ved brystforstørrelse her

BII - Breast Implant Illness

Breast Implant Illness

Akademiklinikken legger stor vekt på pasientsikkerhet og både følger og deltar i den pågående forskningen på brystimplantater. Vi har vært medlem i BRIMP siden starten (brystimplantatregisteret) og følger opp våre brystpasienter løpende og informerer både skriftlig og muntlig om alle risikoer ved brystoperasjoner, inkl. BIA-ALCL.

Legemiddelselskapet Allergan valgte i 2019 å trekke sitt såkalte makroteksturerte brystimplantat fra hele markedet, som et sikkerhetstiltak da denne typen implantater har vært knyttet til en uvanlig form for lymfom (BIA-ALCL brystimplantat assosiert – anaplastisk storcellet lymfom).

I september 2022 informerte FDA (Food and Drug Administration) at de hadde mottatt noen få rapporter om plateepitelkreft og andre typer lymfomer i kapselvevet som dannes rundt brystimplantater. Det er foreløpig ingen estimert forekomst da det kun er noen få rapporterte tilfeller, men det er fortsatt informasjon du trenger å vite om du planlegger brystforstørrelse med implantater eller allerede har implantater. FDA anbefaler ingen endring av tidligere rutiner angående brystforstørrelse og brystundersøkelse etter brystforstørrelse.

Dersom du ikke har problemer som kan føre til mistanke om BIA-ALCL eller andre typer komplikasjoner, er det ingen grunn til å fjerne implantatene. Dersom du opplever problemer eller endringer etter brystforstørrelsen, selv når det har gått lang tid siden operasjonen, er det viktig at du kontakter din plastikkirurg eller oss på klinikken eller brystklinikken for vurdering og evt. videre undersøkelse. Det vanligste symptomet er at det dannes væske i implantatet. Dette merkes ved at brystet hovner opp. Har du spørsmål, er du også velkommen til å ringe din kirurg direkte eller kontakte klinikken.

Brystimplantatrelatert lymfom/ALCL

SFEP: – Den svenske foreningen för estetisk plastikkirurgi har tidligere gitt ut følgende informasjon:

Risikoen for å lide av brystimplantatrelatert lymfom/ALCL er beregnet som 1 tilfelle av 3 000-30 000 hvor makroteksturerte brystimplantater dominerer (data fra FDA). Dette må settes i sammenheng med at mer enn 1 av 10 kvinner i Sverige vil bli rammet av brystkreft i løpet av livet (cancercentrum.se).

Siden 2014 har Sverige hatt et nasjonalt brystimplantatregister (BRIMP) for å kunne gi en tidlig respons på kvalitetsmangler, påvisning av problemer og forskning. En internasjonal sammenligning av resultatene fra nasjonale registre, innenfor rammene av det internasjonale juridiske rammeverket for beskyttelse av personvern, er muliggjort av International Collaboration of Breast Registry Activities (ICOBRA), et samarbeidsnettverk av nasjonal plastisk kirurgi, brystkirurgiforeninger, tilsynsmyndigheter og forskere.

Statens Legemiddelverk står for kvalitetskontroll og godkjenning i Norge

Plastikk- og brystkirurger og deres foreninger over hele verden støtter regjeringer og meldte organer i deres regulerings- og etterforskningsarbeid på dette området. I Norge er Statens Legemiddelverk det organ som er ansvarlig for kvalitetskontroll og godkjenning av implantater.

Oppsummering

Oppsummert:

 • Brystimplantater er generelt trygge, men har svært sjeldne, noen ganger alvorlige, bivirkninger.
 • BIA-ALCL er svært sjelden og kan vanligvis behandles.
 • Sørg for at du er fullstendig informert fra pålitelige kilder før du gjennomgår brystimplantatoperasjon, uavhengig av formålet med brystforstørrelsen din.
 • Hvis du ikke har noen problemer med dine brystimplantater, er det ingen grunn til bekymring, og fjerning av implantatene anbefales ikke. En operasjon for å fjerne implantatet medfører en risiko i seg selv som bør unngås med mindre det er nødvendig.
 • Hvis du har spørsmål om implantatene dine eller opplever problemer eller symptomer som kan være relatert til brystimplantatene (for eksempel hevelse, smerte, hard hud), ta kontakt med kirurgen eller klinikken din, som vil sørge for at du snakker med rett person.

 

Det er opp til ansvarlig kirurg å vurdere om korreksjonsoperasjon skal gjennomføres basert på ovennevnte kriterier. En korreksjonsoperasjon gjelder kun korreksjon av opprinnelig operasjon og omfatter ikke en utvidet operasjon i form av ytterligere kirurgi eller bytte av implantat (størrelse, form).

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – brystforstørrelse med brystimplantater

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse, og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.