Opererte kjønnslepper – pasient intervjuet i KK om sin opplevelse

Ukategorisert, Intimkirurgi

delte magemuskler

«Jeg begynte å oppleve betydelig smerte og ubehag, med sår og kløe som plaget meg. Kjønnsleppene kom ofte i klem, og jeg måtte justere alt på plass – slik mange menn gjør», deler «Lina» med KK under en oppfølgingssamtale ved Akademikliniken, hvor hun gjennomgikk en kjønnsleppereduksjon i slutten av august i år. Hun ønsker å bevare anonymiteten sin, og «Lina» er et alias. Lina er 55 år gammel, har to barn, og kommer fra en liten by i Norge.

Kroppen endret seg etter vektnedgang

Linas problemer begynte over 10 år siden da hun mistet mye vekt, noe som resulterte i løs hud over hele kroppen, inkludert i underlivet. I tillegg hadde hun en kjæreste som ikke likte utseendet hennes, noe som førte til negative påvirkninger og utroskap. Dette påvirket Linas selvfølelse betydelig, selv om hun ikke lenger er sammen med denne mannen.

Ble anbefalt av annen kirurg å dra til dr. Ine Mørk

Lina valgte å gjennomgå kjønnsleppereduksjon for å lindre de plagene hun hadde lidd under i mange år. Hun ble inspirert av en venninne som hadde gjennomgått lignende operasjon av kosmetiske årsaker og var fornøyd med resultatet. Etter en videokonsultasjon med en kirurg, som anbefalte henne til Ine Mørk, en plastikkirurg ved Akademikliniken i Oslo som har spesialisert seg på intimkirurgi, fikk Lina operasjonen utført raskt grunnet en avbestilling. Hun var spent, men resultatene har bidratt til å gjenopprette selvtilliten hennes.

Alene om sin teknikk i Skandinavia

Ine Mørk, plastikkirurg ved Akademikliniken, deler at hun brenner for å øke åpenheten og forståelsen rundt intimkirurgi. Hun hevder å være den eneste i Skandinavia som bruker en spesifikk teknikk, Composite Reduction Labiaplasty, utviklet i Tyskland. Ine påpeker at de fleste pasientene søker operasjon av funksjonelle grunner, som smerter eller plager, og ikke utelukkende av kosmetiske årsaker.

Artikkelen diskuterer tabuet rundt intimkirurgi, og hvordan kvinner som lider av slike plager ofte ikke deler det med andre og til og med skjuler det for sine partnere.