akademikliniken

Nasolabiale linjer - linjer fra nesen til munnviken

Hva er nasolabiale linjer?

Linjene fra nesen og ned til munnviken kalles nasolabiale linjer. Det er vanlig å ha nasolabiale linjer i alle aldre, da noen kan være genetisk disponert for det. Likevel opplever mange at de nasiolabiale linjene blir mer markante med årene eller etter vekttap. De oppstår som oftest fordi man mister volum i kinn eller kinnben slik at huden «faller» og folder seg fremover. Hos noen forsterkes det fordi muskulaturen når man smiler er sterk.

Kan man behandle tydelige linjer rundt munnen?

Ja, man kan dempe disse linjene enten ved å legge litt volum i kinn/kinnben med hjelp av filler, noe som for de fleste vil gi det mest naturlige resultatet. Ved å legge til volum i kinnene, løftes folden ved munnvikene, og linjene blir mindre synlige. Man kan også på enkelte legge filler direkte i linjene.

Behandlingsmetoden kommer helt an på hvilket utgangspunkt man har og hva som vil gi best resultater for den enkelte. Vi har flere ulike typer fillere slik at våre kosmetiske sykepleiere kan tilpasse det som gir best resultat i forhold til hva slags hud og vevskvalitet du har, hvor mye volum som trengs og hvor mye mimikk du har.

Hvordan settes fillers?

Det første som skjer er at du får bedøvelse i området som skal injiseres. Når bedøvelsen har fått virke en stund, sprites huden grundig av før vii injiserer filleren. Det finnes en rekke ulike typer fillere og teknikker, og din behandler vil velge type og teknikk ut fra dine ønsker og behov.

plastisk kirurgi på bryst

Erfaring med Filler

Hvor naturlig resultatet blir, avhenger av at riktig mengde og type filler injiseres på rett plass. Dette stiller store krav til kompetanse og erfaring hos behandleren. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du går til en autorisert sykepleier eller lege som har dokumentert erfaring med å utføre injeksjoner med filler.

Alle våre behandlere er sykepleiere og får fornyet autorisasjonskort fra Restylane hvert år, hvor de i tillegg blir trent opp i Restylane injection expertise program. Du må gjerne be om å få se autorisasjonskortet, om noen har glemt å bære det på seg. Ut over dette har alle også hatt kurs i andre fillertyper som for eksempel Aliaxin.

Vår kompetanse, din trygghet

  • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
  • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
  • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
  • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
  • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling