Bukplastikk fjerner løs hud og gir en strammere mage

Akademikliniken har noen av Norges dyktigste plastikkirurger. De har svært lang erfaring med fjerning av overskuddshud etter graviditeter og vektnedgang.

Hva er bukplastikk (mageplastikk)?

Bukplastikk (mageplastikk) er kirurgisk inngrep som utføres etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av tidligere inngrep med skjemmende arr ved å fjerne løs og hengende hud på magen. Før huden strekkes utføres det en fortynning av fettvevet slik at huden strammes maksimalt, deretter blir overflødig hud klippet av og snittet sys sammen. Snittet er alltid under bikinilinja hvor bredden kan variere. Resultatet er en flatere og strammere mage.

Vi deler bukplastikk inn i to typer:

  • liten bukplastikk, som egner seg best i tilfeller med hengende løs hud og ekstra fett under navlen.
  • full bukplastikk, som egner seg best når det erekstra fett og/eller løs og hengende hud både over og under navlen.

For pasientenes sikkerhet bruker vi narkose under begge typene av bukplastikk.

 

Har du spørsmål om bukplastikk (mageplastikk) eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.
Akademikliniken tilbyr også postbariatrisk kirurgi etter slankeoperasjon eller stor vektnedgang.

 

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt kan man oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet.

Store mengder med overflødig hud på magen kan føre til dårlig lukt, fukt i hudfolder, soppinfeksjoner, hudirritasjon og sår da man får en tilstand hvor hud gnisser mot hud. Denne type overskuddshud kan verken slankes eller trenes bort, den eneste løsningen er plastisk kirurgi.

Liten bukplastikk (mini bukplastikk/mageplastikk)

Liten bukplastikk er kirurgisk inngrep som fjerner løs og hengende hud under navlen etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av skjemmende arr. Samtidig utføres ofte en fortynning av fettvevet i forbindelse med oppstrammingen av mageskinnet.

For å kunne strekke huden, løsnes den mellom bikinilinja og navlen. Etter å ha løsnet huden strammes den opp og det overflødige klippes bort. I og med at man fjerner overskuddshud, kan dette også føre til at skjemmende arr og strekkmerker reduseres eller fjernes helt. Inngrepet gir et arr under bikinilinja.

Stor bukplastikk (full bukplastikk/mageplastikk)

Full bukplastikk er kirurgisk inngrep som fjerner løs og hengende hud på magen etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av skjemmende arr. Samtidig utføres ofte en fortynning av fettvevet i forbindelse med oppstrammingen av mageskinnet i mageregionen.

For å kunne strekke huden må huden løsnes helt opptil brystet. I denne prosessen løsnes navlen fra huden og delte magemuskler sys sammen. Deretter syr vi sammen magemusklene, klipper bort overskuddshud og konstruerer en ny navle. Resultat er en flatere og strammere mage.

Vi tilbyr full bukplastikk og liten bukplastikk i Oslo.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om bukplastikk (mageplastikk) hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hva sier pasientene?

«Hadde i mange år ønske om bukplastikk etter er keisersnitt for 25 år siden,men fikk avslag i offentlig sektor. Jeg er så utrolig glad for at jeg tok kontakt med Mette Haga. Hun er profesjonell og ga god informasjon om mine muligheter og hva jeg kunne forvente av inngrepet. På dette tidspunktet hadde jeg også ønske om brystreduksjon. Resultatet er over all forventning – jeg gleder meg over at klærne ikke lenger «strutter» over brystene, eller at jeg ikke får kneppet igjen bluser og jakker Eller alltid å ha noe som skjuler mageoverhenget. Men nå er blusen kneppet og oppi buksa!🤩 og jeg føler meg fin! Jeg anbefaler en konsultasjon hos Mette hvis du har tanker om plastisk kirurgi. Det er dessverre fortsatt sånn at plastisk kirurgi kanskje ikke er helt akseptabelt enda, fordi det forbindes med skjønnhet og ideal- oppnåelse. For meg, og helt sikkert mange flere der ute, har dette betydning for velvære og helse. Jeg var plaget med sopp og lukt – noe du ikke snakker med andre om, samt rygg- og nakkeproblemer. For min del har dette blitt en reise jeg ikke trodde var mulig – flat mage og så fine bryst!🤗 Jeg skulle så gjerne ha turt å gjøre dette for flere år siden – men det er fordommer som har holdt meg tilbake.
Hilsen ei helt vanlig dame, 58 år.»

 

«Marius Solli Nilsen ble omtalt som perfeksjonist noe han virkelig beviste med min operasjon også. Skal jeg gjøre noe annet er det han jeg vil gå til igjen.. Kunne ikke vært mer fornøyd.»

Løs eller hengende hud på magen?

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt vil man kunne oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Huden har en viss evne til å trekke seg sammen, slik mange kvinner kan oppleve etter en graviditet. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet.

Store mengder med overflødig hud på magen kan føre til fysiske plager som dårlig lukt, fukt i hudfolder og soppinfeksjoner. Hud som gnisser mot hud, kan forårsake hudirritasjon og sår. Dette er et svært vanlig problem etter keisersnitt, der arret ofte henger fast mot underlaget.

Overskuddshud kan verken slankes eller trenes bort, den må fjernes kirurgisk ved såkalt bukplastikk (mageplastikk). Vi skiller mellom to typer: liten bukplastikk eller full bukplastikk, avhengig av området på huden som skal fjernes.

Hvordan bli kvitt utbulingen på magen?

Under en graviditet strekker og skiller musklene seg langs magens midtlinje for å gjøre plass til den voksende babyen. Noen kvinner opplever at magen trekker seg fint tilbake etter at barnet er ute av kroppen, mens for andre samles ikke musklene på midten igjen. Det samme kan oppleves ved kraftig overvekt. Hvis du kjenner en kløft langs magens midtstripe som kanskje er dypest i navleområdet når du ligger på ryggen og løfter hodet, tyder det på at magemusklene ikke har glidd ordentlig sammen. Hos enkelte resulterer dette i et navlebrokk.

Dette resulterer ofte i en utbuling på magen, som gir et inntrykk av større mage, også kalt «mammamage». I mange tilfeller vil systematisk trening stramme opp magemusklene. For de tilfellene hvor trening ikke er tilstrekkelig vil full bukplastikk være den eneste løsningen hvor vi syr sammen magemusklene.

Du kan lese mer om dette i artikkelen Selvfølelse er like helserelatert som smerter.

Slik gjøres bukplastikk (mageplastikk)

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Spørsmål og svar om bukplastikk

Hvor lenge må jeg vente med bukplastikk etter graviditet?

Før vi kan gjennomføre en bukplastikk, er det viktig at du har oppnådd en stabil vekt og kroppen har hentet seg inn igjen etter svangerskapet. Du bør i hvert fall vente i 6 måneder. Dette bestemmes under konsultasjonen, hvor plastikkirurgen vurderer dette sammen med deg.

Kan jeg bli gravid etter en mageplastikk?

Ja, du kan bli gravid etter mageplastikk. Operasjonen påvirker ikke evnen til å bli gravid eller å bære frem et barn. En graviditet vil derimot kunne påvirke resultatet etter en mageplastikk. Vi anbefaler derfor å vente med mageplastikk til når du planlegger å ikke få flere barn.

 

Har du spørsmål om bukplastikk (mageplastikk) eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Skjemmende arr etter keisersnitt

Har du arr fra keisersnitt, kan man ta utgangspunkt i dette arret når man gjør en bukplastikk. I mange tilfeller kan man fjerne arret helt slik at du fortsatt har kun ett arr og ikke flere i samme område.

Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen. Vanligvis legges snittet ved mageplastikk under bikinilinja, slik at arret kommer under truse/bikinikanten. Bredden på snittet avhenger av hvor mye hud som skal fjernes, og kan variere i lengde fra hoftekant til hoftekant eller ut mot midjen.

Hvordan fjernes strekkmerker?

Det finnes ingen veldokumentert metode for å fjerne strekkmerker, men ved en bukplastikk strammer og fjerner man overflødig hud som også har redusert elastisitet. Hvor mye av strekkmerkene som fjernes er avhengig av størrelsen på hudlappen som klippes bort og om det utføres en liten eller full bukplastikk. Man kan med størst sikkerhet si at du blir kvitt de fleste strekkmerkene du har under navlen idag.

Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen, hvor vi tar utgangspunkt i kroppen din og dens forutsetninger.

Ikke alternativ for slanking

Bukplastikk og fettsuging er ikke slankemetoder og erstatter ikke mosjon eller sunt kosthold. Om magen er stor grunnet fettansamling i selve magen, altså rundt tarmene, vil verken fettsuging eller bukplastikk hjelpe. Fett i magen fjernes kun ved mosjon og sunt kosthold, som over tid fører til redusert vekt. Eventuell overflødig hud som forblir etter vekttapet  kan dermed fjernes med mageplastikk.

Inngrepet anbefales etter svangerskap  og slanking.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Bukplastikk – før- og etterbilder

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Bukplastikk er et stort inngrep og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Viktige kriterier for bukplastikk

Vi går gjennom din generelle helsetilstand og måler BMI-verdien din da den ikke bør være over 28. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling “Pasientavtale ved operasjon”

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og en overnatting med mat og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.