Effektiv behandling av akne

Hva er akne?

Akne (kviser) er et vanlig, men sjenerende problem for veldig mange mennesker. Akne er en betennelsessykdom i huden som rammer spesielt gutter og jenter i puberteten, men tilstanden kan også komme eller fortsette i voksen alder.

Årsakene til akne kan være flere:

  • Overproduksjon av talg
  • Talgkjertelens utgangskanal er blokkert
  • Aknebakterier og inflammasjon
  • Genetisk anlagt

Det finnes flere former for akne og disse forskjellige formene krever ulik behandling. Derfor er det viktig at vi finner ut av hvilken behandling som vil gi best resultater for deg. Behandlingene som vi tilbyr er blant annet Nordlys IPL, medisinske hudpleieprogram og peeling. Ofte benytter vi en kombinasjon av disse for å oppnå et optimalt resultat. I noen tilfeller kan det være behov for bruk av reseptbelagte legemidler å få et best mulig resultat. Med vår kompetanse kan du være sikker på at du er i trygge hender. Akademikliniken har lang erfaring med behandling av akne og kan vise til svært gode resultater.

brystreduksjon Akademikliniken

Hva skjer før en aknebehandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.  Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis det er mulighet til det, kan behandling utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Er det noe du er usikker på? Ring oss eller send en mail, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

I lette til middels tilfeller av akne, kan laserbehandling med Nordlys IPL være aktuelt. Dette er en mild, men effektiv IPL behandling. Et medisinsk hupleieprogram er alltid viktig, og kan være aktuelt alene for enkelte og som kombinasjon med andre behandlinger for andre. Et tredje alternativ kan være kjemisk peeling.

Ofte kombinerer vi forskjellige behandlinger for å kunne gi det mest optimale resultat. Før en IPL behandling renses og forberedes huden før behandlingen. Selve behandlingen er raskt overstått og du må regne med å være litt rød og varm etterpå. Ved bruk av medisinske kremer, settes man opp til en time for gjennomgang av kremer, og et hudprogram blir spesialtipasset deg og din hudtilstand. De peelingbehandlingene som Akademikliniken tilbyr rangerer fra relativt milde peels til mer kraftige peelinger. De milde variantene utføres av både sykepleiere og leger, de dypere kan ha kraftigere reaksjoner og  skal derfor kun håndteres under ansvaret til klinikkens spesialutdannede sykepleiere og leger.

Etter behandling

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandling og bruker solkrem hver dag på dagtid. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. En vedlikeholdsbehandling vil også kunne ha en forebyggende effekt. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god informasjon om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.