Leppeforstørrelse med Restylane filler

Hva er leppeforstørrelse med fillers?

Leppeforstørrelse eller leppeforstørring med filler er en behandling hvor man injiserer Restylane Filler som er en gele, hovedsakelig bestående av hyaluronsyre, som injiseres i huden i små mengder for å gjenopprette struktur og fylde i leppene.

 

Vi tilbyr også kirurgisk leppeforstørrelse som

 • leppeløft, et kirurgisk inngrep hvor man løsner leppebåndet fra sin opprinnelige V – form og sys igjen i en Y-form. Et slikt inngrep skyver leppevolumet  frem og gir en fyldigere leppe. Litt som om du bruker pekefingeren til å dytte amorbuen litt oppover.
 • fettransplantasjon til leppene, et kirurgisk inngrep som bygger volum i ansiktet. Fettransplantasjon tilfører fett, som er kroppens naturlige filler med regenerative egenskaper som har positiv effekt på huden elastisitet og utseende. Det er begrenset hvor stor mengde fett som kan sprøytes inn da vi flytter på levende celler.

Når man blir eldre forringes hudens elastisitet. Huden rundt munnen får mindre spenst, og rynkene begynner å vise seg. Leppekonturen viskes ut, og med forringet spenst i huden påvirkes munnvikene som får en dragning nedover. Vi tilbyr behandling av rynker på eller rundt munnen behandling med kjemisk peeling, hudsliping eller injeksjonsbehandling.

 

Fordeler med Restylane filler

En leppeforstørrelse i form av en injeksjonsbehandling med restylane gir deg naturlig vakrere og større lepper, og er trygt, naturlig og tilpasset deg:

 • Restylane er naturlig
  Det ligner kroppens egen hyaluronsyre og inneholder ingen giftstoffer. Restylane gir et naturlig utseende uten å påvirke mimikken og tilbakefører din naturlige skjønnhet. Behandlingen er ikke permanent, og du får dermed ikke et varig utseende som du kan ende opp med å angre på.
 • Restylane er trygt
  Det er utført mer enn 10 millioner behandlinger på verdensbasis. I motsetning til enkelte andre produkter som er basert på hyaluronsyre, er Restylane ikke-animalsk, noe som betyr minimal risiko for allergiske reaksjoner og overføring av sykdommer.
 • Restylane er spesielt tilpasset akkurat deg
  Restylane kommer i flere ulike varianter.  Hele 9 ulike tykkelser og kvaliteter gjør det mulig å skreddersy et program til den enkeltes ønsker og muligheter. Vi tilbyr hele Restylane-sortimentet som er tilpasset leppenes bevegelse og fleksibilitet. Du trenger ikke sette inn store mengder for å få et flott resultat.

 

 

Med Restylane filler kan du

 • øke volum i leppene
 • forsterke leppekonturen
 • jevne ut asymmetrier i leppene
 • skape fuktbalanse og jevnhet

Vi anbefaler ikke fillerbehandling

 • dersom du er gravid eller ammer
 • dersom du har infjeksjon/munnsår i det planlagte området
 • dersom du går på blodfortynnende medikamenter
 • dersom du har pågående tannbehandling

Mer om leppeforstørrelse

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos en kosmetisk sykepleier. Dine ønsker for leppeforstørrelse eller behandling med filler i leppene og hudkvaliteten på leppene vil bli vurdert før sykepleieren anbefaler en behandling. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Under konsultasjonen vil du i tillegg fylle ut helseskjema og får informasjon om ønsket behandling. Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en time hos en av våre sykepleiere. Er det mulighet for det, vil vi kunne utføre behandlingen i forbindelse med konsultasjonen samme dag.

 

Hvordan foregår en leppeforstørring?

Bedøvelse

De fleste foretrekker å få bedøvelse før behandling med filler i leppene. Her benytter som oftest enten en bedøvende krem. I tillegg er det som oftest bedøvelse også i fillersprøyten. Dette gjør at man ikke vil kjenne minimalt under behandlingen, man kan derimot ikke love at man ikke kjenner noe.

 

Behandlingstid

Restylane injiseres i leppene via en tynn nål, og behandlingen kan ta fra 30-60 minutter.

 

Noe ubehag er helt normalt og helt ufarlig

Det er normalt å føle noe ubehag i form av hevelse, rødhet/blåmerker, kløe, smerte eller ømhet i det behandlede området. Dette går som oftest over etter noen dager, maksimalt 1–2 uker.

 

Umiddelbar effekt

Filler i leppene gir i de fleste tilfeller umiddelbar effekt. Effekten er langvarig, men ikke permanent. Etter første behandling anbefaler vi ny behandling etter 4 måneder for å opprettholde resultatet.

 

Hva skjer etter en leppeforstørrelse med filler?

Etter behandlingen kommer leppene til å bli hovne og litt røde. Dette skyldes injeksjonsstikkene i leppene og bedøvelsen. Symptomene forsvinner normalt etter 2-5 dager, maksimalt 1-2 uker. Det er viktig at du har realistiske forventninger til behandlingen. Tilhelingsprosess og resultat er individuelt, og varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt informasjon om mulige reaksjoner etter en slik behandling.

 

Vedlikeholdsbehandling for bedre resultat

For å beholde resultatet på lengre sikt anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. Denne vil også kunne ha en forebyggende effekt. Det er også viktig at du pleier huden din regelmessig og daglig bruker høy solfaktor for beskyttelse mot solen. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health

Hva er forskjellen på filler og medisinsk rynkebehandling ?

Medisinsk rynkebehandling reduserer muskulære rynker ved å hindre at musklene i f. eks pannen ikke trekker seg sammen, noe som igjen gjør at huden glattes ut. Filler benyttes for å fylle ut linjer og rynker, tilføre volum i f. eks lepper og kinn. Generelt kan man si at man i vesentlig grad anbefaler medisinske rynkebehandling fra øynene og opp og filler fra øynene og ned. Er du i tvil vil vår kosmetiske sykepleier alltid kunne hjelpe deg å finne ut hva som passer best for deg under en uforpliktende konsultasjon.

Hvor lenge varer effekten av filler?

Effekten av en behandling med filler i leppene vil kunne vare fra 2-9 måneder avhengig av hudtype, livsstil og alder. Leppene har generelt mye bevelgelse og høy sirkulasjon så det er vanlig at filler brytes ned litt raskere her enn f.eks under øynene.  Akademikliniken kan ikke gi garantier for det kosmetiske resultatet av den enkelte behandling.

 

Hvordan kvalitetssikre injeksjonsbehandlingen?

Injeksjonsbehandlinger har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling og injeksjoner mot dobbelthake er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med andre injeksjoner. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.

Vi er for strengere reguleringer i bransjen slik at det setter krav til hvem som kan behandle med for eksempel filler. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Hvis det viser seg at du først må fjerne filler, kan du ikke få behandling samme dag. Før behandlingen må vi ordne en delegering for legemiddelet som skal benyttes fra legen vår, etter behandling med legemiddelet må du vente i 14 dager før du kan få fillerbehandling.