Lip filler – få fyldigere lepper med filler

Fyldigere lepper med filler

Med lip filler kan vi forstørre leppene, fremheve leppekonturen, jevne ut asymmetrier eller gjenopprette tapt volum. Mange opplever å få linjer rundt leppene med alderen – også dette kan behandles med filler. På Akademikliniken har våre kosmetiske sykepleiere lang erfaring med filler og fokuserer på å skape et naturlig resultat.

Leppeforstørrelse med filler er en behandling hvor man injiserer filler, som er en gele bestående av hyaluronsyre, inn i leppene i små mengder for å gjenopprette struktur og gi mer fylde i leppene. Akademikliniken benytter veldokumenterte og trygge fillere som Restylane og Aliaxin.

Vi tilbyr også kirurgisk leppeforstørrelse som

 • leppeløft, et kirurgisk inngrep hvor man løsner leppebåndet fra sin opprinnelige V – form og sys igjen i en Y-form. Et slikt inngrep skyver leppevolumet  frem og gir en fyldigere leppe. Litt som om du bruker pekefingeren til å dytte amorbuen litt oppover.

Når man blir eldre forringes hudens elastisitet. Huden rundt munnen får mindre spenst, og rynkene begynner å vise seg. Leppekonturen viskes ut, og med forringet spenst i huden påvirkes munnvikene som får en dragning nedover. Vi tilbyr behandling av rynker på eller rundt munnen behandling med kjemisk peeling, hudsliping eller injeksjonsbehandling.

 

Fordeler med Restylane filler

 • Filler er naturlig. Det ligner kroppens egen hyaluronsyre og inneholder ingen giftstoffer. Filler gir et naturlig utseende uten å påvirke mimikken og tilbakefører din naturlige skjønnhet. Behandlingen er ikke permanent, og du får dermed ikke et varig utseende som du kan ende opp med å angre på.
 • Filler er trygt. Vi benytter veldokumenterte fillere som f.eks Aliaxin og Restylane. Det er eksempelvis utført mer enn 50 millioner behandlinger på verdensbasis med Restylane.
 • Filler er spesielt tilpasset akkurat deg. Filler kommer i flere ulike varianter. Vi har 16 ulike typer i vårt sortiment, hvorav 3 er spesielt tilpasset leppene med deres fleksibilitet og bevegelse. Det gjør det mulig å skreddersy et program til den enkeltes ønsker og muligheter.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon til lip filler hos en av våre autoriserte sykepleiere i Oslo, Bergen eller Stavanger.

 

Med leppefiller kan du

 • øke volum i leppene
 • forsterke leppekonturen
 • jevne ut asymmetrier i leppene
 • skape fuktbalanse og jevnhet
plastisk kirurgi på kropp

Vi anbefaler ikke fillerbehandling

 • dersom du er gravid eller ammer
 • dersom du har infjeksjon/munnsår i det planlagte området
 • dersom du går på blodfortynnende medikamenter
 • dersom du har pågående tannbehandling

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos en kosmetisk sykepleier. Dine ønsker for leppeforstørrelse eller behandling med filler i leppene og hudkvaliteten på leppene vil bli vurdert før sykepleieren anbefaler en behandling. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Under konsultasjonen vil du i tillegg fylle ut helseskjema og får informasjon om ønsket behandling. Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, booker vi en time hos en av våre sykepleiere. Er det mulighet for det, vil vi kunne utføre behandlingen i forbindelse med konsultasjonen samme dag.

Hvordan foregår en leppeforstørring?

Bedøvelse

De fleste foretrekker å få bedøvelse før behandling med filler i leppene. Her benytter som oftest enten en bedøvende krem. I tillegg kommer noen av våre fillere også med bedøvelse. Dette gjør at man vil kjenne mindre under behandlingen, man kan derimot ikke love at man ikke kjenner noe.

Behandlingstid

Filler injiseres i leppene via en tynn nål eller kanyle, og behandlingen kan ta fra 30-60 minutter.

Noe ubehag er helt normalt og helt ufarlig

Det er normalt å føle noe ubehag i form av hevelse, rødhet/blåmerker, kløe, smerte eller ømhet i det behandlede området. Dette går som oftest over etter noen dager, maksimalt 1–2 uker.

Umiddelbar effekt

Filler i leppene gir i de fleste tilfeller umiddelbar effekt. Effekten er langvarig, men ikke permanent. Etter første behandling anbefaler vi ny behandling etter 3-6 måneder for å opprettholde resultatet.

Hva skjer etter en leppeforstørrelse med filler?

Etter behandlingen kommer leppene til å bli hovne og litt røde. Dette skyldes injeksjonsstikkene i leppene og bedøvelsen. Symptomene forsvinner normalt etter 2-5 dager, maksimalt 1-2 uker. Det er viktig at du har realistiske forventninger til behandlingen. Tilhelingsprosess og resultat er individuelt, og varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt informasjon om mulige reaksjoner etter en slik behandling.

Vedlikeholdsbehandling for bedre resultat

For å beholde resultatet på lengre sikt anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. Denne vil også kunne ha en forebyggende effekt. Det er også viktig at du pleier huden din regelmessig og daglig bruker høy solfaktor for beskyttelse mot solen. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

Hvor lenge varer effekten av filler?

Effekten av en behandling med filler i leppene vil kunne vare fra 2-9 måneder avhengig av hudtype, livsstil og alder. Leppene har generelt mye bevegelse og høy sirkulasjon så det er vanlig at filler brytes ned litt raskere her enn f.eks under øynene.  Akademikliniken kan ikke gi garantier for det kosmetiske resultatet av den enkelte behandling.

Hvordan kvalitetssikre injeksjonsbehandlingen?

Injeksjonsbehandlinger har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling og injeksjoner mot dobbelthake samt andre behandlinger utført med legemidler er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Nå er det også krav om at fillerbehandlinger skal utføres av autorisert helsepersonell som sykepleiere og leger.

Vi er for strengere reguleringer i bransjen slik at det setter krav til hvem som kan behandle med for eksempel filler.  For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Hvis det viser seg at du først må fjerne filler, kan du ikke få behandling samme dag. Før behandlingen må vi ordne en delegering for legemiddelet som skal benyttes fra legen vår, etter behandling med legemiddelet må du vente i 14 dager før du kan få fillerbehandling.