Effektiv og trygg behandling av åreknuter

Dr. Thomas Nyheim er en av Norges mest kjente og høyt respekterte karkirurger. Vi tilbyr de mest avanserte og trygge metodene for de aller beste resultatene.

Hva er åreknuter?

Åreknuter er utvidede overfladiske blodårer som finnes på lår og legger, og de utvider seg som følge av økt trykk inne i disse venene. Det finnes to venesystemer, ett overfladisk og ett dypt, som begge transporterer oksygenfattig blod fra bena tilbake til hjertet og lungene. For å hjelpe blodet med å motvirke tyngdekraften og komme tilbake oppover i venene, finnes det klaffer i disse venene. Hvis disse klaffene blir skadet eller ødelagt, fører det til blodstagnasjon og økt trykk, noe som får venene til å slynge seg og utvide seg, synliggjort som blålige knuter eller utposninger på lår eller legger.

Ønsker du å bestille time til behandling av åreknuter? Bestill time her

Hvordan behandles åreknuter?

Ofte kombineres flere behandlingsmetoder for å oppnå det beste resultatet. Dette blir bestemt i forkant av behandlingen under konsultasjonen. En fellesnevner for behandlingen er lokalbedøvelse, minimal smerte, små eller knapt synlige arr, ingen operasjonssår, ingen behov for sting, rask gjenopptakelse av aktiviteter etter behandlingen og ingen nødvendig sykemelding.

Behandlingsmetoder inkluderer:

 • Radiofrekvensbehandling (RF): Dette innebærer bruk av radiofrekvensenergi for endovenøs varmebehandling, spesielt egnet for større overfladiske vener i lår eller legger med ødelagte klaffer. Et kateter oppvarmes med en generator og føres inn i venen under ultralydveiledning. Området blir bedøvet før behandlingen. Pasienten vil ikke føle smerte under prosedyren.
 • Microphlebectomi: Store, synlige åreknuter fjernes gjennom små hudsnitt og trekkes ut med pinsetter eller heklenål. Dette resulterer i små, knapt synlige arr i huden som gradvis blir mindre synlige.

Har du spørsmål om karkirurgi eller ønsker du en konsultasjon med karkirurg? På Akademikliniken har vi en av landets mest erfarne og anerkjente karkirurger, Dr. Thomas Nyheim.

Ta kontakt med oss her for booking av time for behandling av åreknuter

Vi tar kontakt med deg så fort som mulig

  Konsultasjon før åreknutebehandling

  Før man vurderer behandling, må det gjennomføres en grundig utredning. Dette innebærer en konsultasjon hvor problemene kartlegges gjennom en samtale, klinisk undersøkelse og en ultralydundersøkelse av venene i bena. Selv om åreknuter ikke alltid er synlige, er ultralydundersøkelsen essensiell for å få en nøyaktig oversikt over tilstanden. Basert på denne informasjonen kan man velge den mest hensiktsmessige behandlingen tilpasset den enkelte pasienten. Ofte vil flere behandlingsmetoder kombineres for best mulig resultat.

  Er det farlig å ha åreknuter?

  Åreknuter i seg selv utgjør ikke en farlig tilstand og har ingen tilknytning til andre sykdommer eller blodpropp. Likevel kan åreknuter være ubehagelige og smertefulle, ofte ledsaget av symptomer som hevelse i bena, ubehag, tyngdefølelse, sprengende følelse og prikking. Hudkløe over åreknutene er også vanlig, og noen kan oppleve eksem og endringer i hudfargen. I de mest alvorlige tilfellene kan åreknuter føre til kroniske leggsår. Symptomene forverres gjerne i varmt vær og når man står lenge, men de kan bedres ved å hvile med bena høyt.

  Hva forårsaker åreknuter?

  Åreknuter er en vanlig tilstand som forekommer hos nesten en tredjedel av den voksne befolkningen. Tilstanden varierer fra små spindelvevårer og retikulære vener som er synlige under huden, til store åreknuter med hevelse, pigmentering i huden, og i de mest alvorlige tilfellene, sår. Åreknuter har flere årsaker, der en betydelig andel er genetisk. Andre faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter inkluderer yrker som krever mye stående, overvekt og graviditet. For å forebygge åreknuter og relaterte plager, anbefales bruk av kompresjonsstrømper.

  Tilbakemeldinger fra pasienter etter åreknutebehandling

  "Bena er som nye"

  «Denne legen vil jeg anbefale på det sterkeste hva gjelder fjerning av åreknuter. Dyktig, og ikke minst svært grundig, noe jeg satte pris slik at alle åreknutene ble fjernet, og forsvant. Bena er som nye, og prisen var ikke for gæren. Har ingenting negativt å melde. Om du ser etter karkirurg for dette formålet, så ikke nøl med å velge Nyheim.»

  "Følte meg trygg og ivaretatt under hele prosessen"

  «Jeg har 2 ganger blitt operert for åreknuter i foten av dr.Thomas Nyheim, en laseroperasjon og en åpen operasjon. Dr. Nyheim er en dyktig og behagelig lege, han lytter til meg som pasient og ønsker å gi den beste behandling. Jeg følte meg trygg og godt ivaretatt under hele prosessen. Resultatet ser veldig fint ut. Jeg anbefaler sterkt dr.Thomas Nyheim.»

  "Kommer utelukkende til å velge Karkirurg Nyheim igjen"

  «Karkirurg Nyheim er veldig behagelig å forholde seg til. Hans rolige vesen gjør at du som pasient føler deg trygg. Han lytter på deg og ønsler at du skal få en best mulig opplevelse med best resultat. Jeg har fjernet åreknuter med laser og er kjempe fornøyd med resultatet. Kommer utelukkende til å velge Karkirurg Nyheim igjen.» 

  Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

  Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

  Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

  Utsettelse av operasjonen

  Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».