akademikliniken

Fremhev dine beste trekk med filler

Hva er filler?

En filler er en gele, hovedsakelig bestående av hyaluronsyre, som injiseres i huden i små mengder for å gjenopprette struktur og fylde i huden eller leppene. Filler kan også bruker til å behandle linjer, rynker og volumtap, korrigere asymmetrier i ansiktet eller fremheve spesifikke feminine eller maskuline trekk. Hyaluronsyren finnes naturlig i huden, og påvirker verken mimikk eller utrykk i ansiktet. På Akademikliniken brukes fillere fra Restylane, Aliaxin og Teosyal.

Filler i ansiktet

 • tilbakeføre tapt volum i kinn og kinnben eller fremheve kinnben
 • gi en skarpere kjevelinje, definere kjeven eller fremheve haken
 • tear trough – tilbakefører tapt volum under øynene for å hindre søkk og skygger
 • jevne ut ulike rynker og linjer
 • nasolabiale linjer – redusere linjer fra nesen og ned til munnviken
 • gi volum til nedsunkne munnviker, behandle og forebygge at munnvikene peker nedover
 • gi volum til innsunkne tinninger
 • gjenopprette fuktbalanse i ansikt, hals, bryst og hender (skinbooster)
 • behandler arr etter acne (skinbooster)

Fillers i leppene – lipfillers

Restylane filler – mest dokumentert på markedet.

Det finnes en rekke fillers på markedet. En filler gir umiddelbare, synlige resultater og har en langvarig, men ikke permanent effekt. Vi benytter i stor grad Restylane, som er den av de sikreste og mest dokumenterte fillertyper. Vi benytter også Aliaxin og noe Teosyal – alle veldokumenterte hyaluronsyrefillere. På denne måten har vi mer enn 16 ulike fillere så vi kan velge det som passer best i hvert enkelt tilfelle. På verdensbasis er det eksempelvis utført over 50 millioner behandlinger med Restylane alene.

Hvordan settes fillers?

Det første som skjer er at du får bedøvelse i området som skal injiseres, når bedøvelsen har fått virke en stund, sprites huden grundig av før vii injiserer filleren. Det finnes en rekke ulike typer fillere og teknikker, og din behandler vil velge type og teknikk ut fra dine ønsker og behov.

Akademikliniken er markedsledende på fillers

Akademikliniken er markedsleder på Restylane fillers, og har bred og lang erfaring innenfor dette fagfeltet. Våre sykepleiere er spesialutdannede, sertifiserte og kan skreddersy et program med tanke på den enkeltes ønsker, muligheter og indikasjoner.

Vi benytter ofte Filler i kombinasjon med medisinsk rynkebehandling, Peeling, Dermapen, Laser og medisinske kremer for å få det mest optimale resultatet. Vi tilbyr fillerbehandlinger i OsloBergen og Stavanger. En oversikt over bruksområdene finner du  i fillerguiden.

plastisk kirurgi på bryst

Erfaring med Filler

Hvor naturlig resultatet blir, avhenger av at riktig mengde og type filler injiseres på rett plass. Dette stiller store krav til kompetanse og erfaring hos behandleren. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du går til en autorisert sykepleier eller lege som har dokumentert erfaring med å utføre injeksjoner med filler.

Alle våre behandlere er sykepleiere og får fornyet autorisasjonskort fra Restylane hvert år, hvor de i tillegg blir trent opp i Restylane injection expertise program. Du må gjerne be om å få se autorisasjonskortet, om noen har glemt å bære det på seg. Ut over dette har alle også hatt kurs i andre fillertyper som for eksempel Aliaxin.

Utarbeidelse av fillerprogram

Vi setter opp alle våre nye kunder til en grundig konsultasjon før alle injeksjons- og hudbehandlinger.

Konsultasjonen varer i én time, hvor vi går gjennom helseinformasjon, tar bilder, og du får informasjon om mulighetene og prisene for disse. Under konsultasjonen utarbeider vi et behandlingprogram, gjerne også med kremer, som er tilpasset dine ønsker og forutsetninger. Så fremt det er satt av tid, kan du få første runde med fillers samme dag. Ring oss gjerne dersom du har spørsmål.

Kombinasjonen av filler og medisinsk rynkebehandling

Det er vanlig å kombinere medisinsk rynkebehandling med filler. Det første motvirker rynker eller linjer som dannes av muskulære sammentrekninger i ansiktet, og fillers komplimenterer med å gi volum, glatte ut rynker og fine linjer og anvendes der legemiddelet ikke egner seg.

Har man rynker eller linjer i ansiktet som har kommet på grunn av stor muskelaktivitet i ansiktet, vil medisinsk rynkebehandling være et mer passende alternativ.

Anbefalt etterbehandling

For en optimal effekt anbefaler vi hudpleieprodukter som passer til hudtypen din og området hvor fillers er blitt injisert. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsrutiner som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling