Brystreduksjon - lettere hverdag med færre plager

Vi er eksperter på brystreduksjon og slapp brystkorreksjon.

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon er et kirurgisk inngrep som reduserer volum og tyngde av brystene, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig rundere form. Den eneste forskjellen fra brystløft (fjerning av løs hud) er at man i tillegg reduserer volumet i brystet.

Brystreduksjon hjelper mot

  • ryggplager, skulder- og nakkesmerter
  • eksem og sårdannelse pga. fuktighet og varme under brystene
  • utfordringer med å tilpasse BH
  • utfordringer med å trene og være fysisk aktiv
  • store sideforskjeller på brystene

 

Operasjonsteknikken som gir bryster med naturlig utseende

Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, med redusert volum og et smalere bryst. Vi benytter en variant av metoden vertikal teknikk, som vi har tilpasset slik at store reduksjoner av volum får minst mulig arr. Ved mindre reduksjoner etterlater metoden kun arr rundt brystvorteområdet og en linje ned til brystfolden. Ved store brystreduksjoner vil det være et behov for et arr i folden under brystet Med denne kombinasjonen kan vi fjerne tilstrekkelig med brystvev og skape en rundere form med vesentlig kortere arr enn andre metoder.
I tillegg bruker vi den eneste metoden som kan redusere bredden av brystet, noe som gir smalere bryst med positiv effekt på brystformen. Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster.

Har du spørsmål om brystreduksjon eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hvordan foregår brystreduksjon?

Ved en brystreduksjon legges snittet rundt brystvorten og ned til brystfolden, deretter fjernes brystvev og overflødig hud. Brystvevet og huden formes, noe som gir brystet et løft samtidig som brystvorten får en høyere plassering på brystet. Tunge bryst har ofte utvidet brystvortene og ved en reduksjon vil  diameteren på brystvorten reduseres. Brystet blir mindre, fastere og får en naturlig form.

Kan store bryst gi plager i skulder og nakke?

Det kan være mange årsaker til nakkesmerter som for eksempel prolaps i nakken eller slitasjeforandringer i virvelsøylen. Ved slike tilfeller vil kvinner med små til moderat store bryster også oppleve smerter i nakken.

Mange pasienter opplever en smertelindring ved å løfte brystene opp i en høyere posisjon slik at de avlaster tyngden fra brystene. Den lettelsen man opplever ved å løfte opp brystene kan sammenlignes med følelsen etter en brystreduksjon. Denne «testen» kan gi en viss sikkerhet for smertene pasienten opplever vil reduseres ved en brystreduksjon.

Blir brystene like etter en brystreduksjon?

Det er ingen som har helt like eller symmetriske bryster, derav kan sideforskjellene være ganske Ingen har to identiske bryster, men mange ganger er sideforskjellene små. Ofte registreres slike forskjeller under konsultasjonen når brystene blir undersøkt. Den vanligste forskjellen er størrelsen på brystene, andre forskjeller kan være høyden på brystvorten eller plassering av folden under brystet.
Under operasjonen vil kirurgen korrigere forskjellene på størrelse eller plassering av brystvorten slik at de blir så like som mulig.

Er det noen kriterier for brystreduksjon?

Brystene forandrer form og størrelse med kroppsvekt og graviditet, og det anbefales å vente med brystreduksjon til man er ferdig med graviditeter, eventuell slanking og har stabil vekt. En kraftig vektnedgang etter en brystreduksjon kan føre til slappere bryst med en mer hengende fasong. En brystreduksjon krever en BMI på under 30. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – brystreduksjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Mulige komplikasjoner etter brystreduksjon

Hevelse
Brystet vil etter operasjonen være hovent på grunn av væskeansamlinger. Er hevelsen stor kan det være en blødning.
Blødning og betennelse
Blødning og betennelse er sjeldne komplikasjoner, men kan forekomme. Det kan bli nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. Ved mistanke om blødning, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.
Infeksjon
Etter all kirurgisk behandling kan det forekomme infeksjon. Det skjer ytterst sjeldent etter en brystreduksjon. Hvis du røyker eller er overvektig øker risikoen. Tegn på infeksjon er rødhet, varme, hevelse, dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.
Nekrose
Nekrose/dødt vev etter operasjonen er sjeldent, men det kan forekomme. Risikoen øker for røykere og overvektige. Vevet mister blodtilførsel og huden kan bli misfarget. Nekrose kan være overfladiske eller dyp. Overfladisk nekrose kan leges med god sårpleie. Dypere nekrose kan kreve kirurgisk inngrep.
Arr etter brystreduksjon
Arr etter brystreduksjon kan være røde og hovne opp til tolv måneder etter operasjonen. Du får et permanent arr rundt brystvorten som strekker seg fra brystvorten og ned til brystfolden. Arrene vil med tiden bli mindre synlige, men enkelte kan få arr som er bredere og mørkt pigmenterte.
Endret sensibilitet
Du kan oppleve tap av følelse i brystvorten og i selve operasjonsområdet, noe som oftest normaliseres i løpet av et par måneder. Hos noen kan forandringene bli permanent, mens andre kan oppleve mer følsomme brystvorter.
Amming
Operasjonen kan påvirke evnen til å amme.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om brystreduksjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.