Brystreduksjon - lettere hverdag med færre plager

Vi er eksperter på brystreduksjon og brystkorreksjon.

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon utføres for å redusere størrelsen på brystene og forbedre proporsjonene mellom brystene og resten av kroppen. En brystreduksjon kan minske smerter i nakke, skulder og rygg og minske ubehag ved jogging og annen fysisk aktivitet. Etter en vellykket brystreduksjon forteller Akademiklinikens pasienter at de får bedre kroppsholdning, mindre smerter og ubehag, økt selvtillit og forbedret livskvalitet.

Brystreduksjon er et kirurgisk inngrep som reduserer brystenes volum og tyngde, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig form. Den eneste forskjellen fra brystløft (fjerning av løs hud) er at man i tillegg reduserer volumet i brystene.

Brystreduksjon kan hjelpe mot

  • ryggplager, skulder- og nakkesmerter
  • eksem og sårdannelse på grunn av fuktighet og varme under brystene
  • utfordringer med å tilpasse BH
  • utfordringer med å trene og være fysisk aktiv
  • store sideforskjeller på brystene

Les om pasientenes erfaring etter brystreduksjon

«For 1 år siden kom jeg til Akademiklinikken og Mette Haga for første gang. Kroppen min hadde overlevd fire svangerskap, tre keisersnitt, og flere år med amming, men med ettåringen på armen så magen forstått 6 måneder gravid ut og puppene var tunge og helt uten spenst. Jeg følte meg ikke lenger hjemme i min egen kropp. Denne sommeren går jeg stolt på stranda i ny bikini. Magen er flat (full bukplastikk) rumpa har fått spenst og puppene ser ut til å tilhøre en 20-åring (brystreduksjon). Tusen takk, Mette Haga, ikke bare fordi du er en kunstner med kniven, men også fordi du så min fortvilede den gang, og jublet med meg etterpå! Dette er livskvalitet!»

«Jeg har gjennomgått en brystreduksjon hos Mette og kunne ikke vært mere fornøyd. Følte meg sett og ivaretatt fra konsultasjonen til siste kontroll etter seks måneder. Formen på brystene er nydelig, akkurat passe størrelse til min kropp!»

Operasjonsteknikk som gir bryster med naturlig utseende

Vi på Akademikliniken vektlegger å skape en god brystfasong, med redusert volum og et smalere bryst. Vi benytter en variant av metoden vertikal teknikk, som vi har tilpasset slik at store reduksjoner av volum får minst mulig arr. Ved mindre reduksjoner etterlater metoden kun arr rundt brystvorteområdet og en linje ned til brystfolden. Ved store brystreduksjoner vil du få et arr i folden under brystet. Med denne kombinasjonen kan vi fjerne tilstrekkelig med brystvev og skape en rundere form med vesentlig kortere arr enn andre metoder.

I tillegg bruker vi den eneste metoden som kan redusere bredden av brystet, noe som gir smalere bryst med positiv effekt på brystformen. Ved brystreduksjon der mye kjertelvev fjernes, sendes dette vevet alltid til undersøkelse for å være sikker på at det ikke inneholder svulster.

Har du spørsmål om brystreduksjon eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Hvordan foregår brystreduksjon?

Ved en brystreduksjon legges snittet rundt brystvorten og ned til brystfolden, deretter fjernes brystvev og overflødig hud. Brystvevet og huden formes, noe som gir brystet et løft samtidig som brystvorten får en høyere plassering på brystet. Tunge bryst har ofte utvidet brystvortene og ved en reduksjon vil  diameteren på brystvorten reduseres. Brystet blir mindre, fastere og får en naturlig form.

Kan store bryst gi plager i skulder og nakke?

Det kan være mange årsaker til nakkesmerter som for eksempel prolaps i nakken eller slitasjeforandringer i virvelsøylen. Ved slike tilfeller vil kvinner med små til moderat store bryster også oppleve smerter i nakken.

Mange pasienter opplever en smertelindring ved å løfte brystene opp i en høyere posisjon slik at de avlaster tyngden fra brystene. Den lettelsen man opplever ved å løfte opp brystene kan sammenlignes med følelsen etter en brystreduksjon. Denne «testen» kan gi en idé om smertene pasienten opplever vil kunne reduseres etter en brystreduksjon.

Blir brystene like etter en brystreduksjon?

Ingen har to identiske bryster, men mange ganger er sideforskjellene små. Ofte registreres slike forskjeller først under konsultasjonen når brystene blir undersøkt. Den vanligste forskjellen er størrelsen på brystene, andre forskjeller kan være høyden på brystvorten eller plassering av folden under brystet.

Under operasjonen vil kirurgen korrigere forskjellene på størrelse eller plassering av brystvorten slik at de blir så like som mulig.

Er det noen kriterier for brystreduksjon?

Brystene forandrer form og størrelse med kroppsvekt og graviditet, og det anbefales å vente med brystreduksjon til man er ferdig med graviditeter, eventuell slanking og har stabil vekt. En kraftig vektnedgang etter en brystreduksjon kan føre til slappere bryst med en mer hengende fasong. En brystreduksjon krever en BMI på under 30. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

Akademiklinikens råd til deg som vurderer en brystreduksjon

1. Velg en seriøs klinikk med kirurger som har lang erfaring med brystoperasjoner.

2. Vær åpen om forventningene dine slik at plastikkirurgen kan forklare deg hva som er mulig.

3. Informer plastikkirurgen om allergier, sykdommer og eventuelle medisiner du bruker. Husk at kosttilskudd også kan øke faren for blødning!

4. Ta gjerne med bilder til konsultasjonen. Ofte er de fine til å forklare hvordan resultatet kan eller ikke kan bli.

5. Vær klar over at en brystreduksjon kan påvirke ammeevnen din.

6. Det kan være lurt å skrive ned spørsmål før konsultasjonen.

7. Du trenger noe tid etter operasjonen før du kan gå tilbake til jobb eller studier.

8. Følg forberedelsene og instruksjonene du får av kirurgen før og etter operasjonen.

9. Bruk støtte-bh’en du får på klinikken døgnet rundt den første tiden.

10. Unngå fysiske anstrengelser noen uker etter operasjonen.

11. Ta kontakt med klinikken eller plastikkirurgen om det dukker opp spørsmål eller problemer etter operasjonen.

12. Sett av tid til å komme til etterkontrollene.

13. Husk at det tar tid før du ser det endelige resultatet, minst 3 måneder!

Mulige komplikasjoner etter brystreduksjon

Hevelse
Brystet vil etter operasjonen være hovent på grunn av væskeansamlinger. Er hevelsen stor kan det være en blødning.
Blødning
Blødning er en sjelden komplikasjon, men kan forekomme. Det kan bli nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. Ved mistanke om blødning, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.
Infeksjon
Etter all kirurgisk behandling kan det forekomme infeksjon. Det skjer ytterst sjeldent etter en brystreduksjon. Hvis du røyker eller er overvektig øker risikoen. Tegn på infeksjon er rødhet, varme, hevelse, dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.
Nekrose
Nekrose/dødt vev etter operasjonen er sjeldent, men det kan forekomme. Risikoen øker for røykere og overvektige. Vevet mister blodtilførsel og huden kan bli misfarget. Nekrose kan være overfladiske eller dyp. Overfladisk nekrose kan leges med god sårpleie. Dypere nekrose kan kreve kirurgisk inngrep.
Arr etter brystreduksjon
Arr etter brystreduksjon kan være røde og hovne opp til tolv måneder etter operasjonen. Du får et permanent arr rundt brystvorten som strekker seg fra brystvorten og ned til brystfolden. Arrene vil med tiden bli mindre synlige, men enkelte kan få arr som er bredere og mørkt pigmenterte.
Endret sensibilitet
Du kan oppleve tap av følelse i brystvorten og i selve operasjonsområdet, noe som oftest normaliseres i løpet av et par måneder. Hos noen kan forandringene bli permanent, mens andre kan oppleve mer følsomme brystvorter.
Amming
Operasjonen kan påvirke evnen til å amme.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om brystreduksjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

brystreduksjon

Sykemelding

En brystreduksjon som har medisinsk indikasjon, kvalifiserer til sykemelding. For å falle inn under dette kriteriet må pasienten oppfylle kravene nevnt i de nasjonale retningslinjer. Disse inneholder bl.a: Pasienten skal ikke ha en BMI over 27. Hun skal ha belastningsplager i skuldre/nakke, store, tunge bryster over 800 ml per side eller en asymmetri på mer enn 25%. I tillegg teller eksem og fukt i omslagsfolden under brystet. Det stilles også krav til at man skal fjerne en betydelig del av brystet, minst 350 gram per side.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og får svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før-og-etter-bilder – brystreduksjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og-etter-bilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise slike bilder på hjemmesiden vår. På den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg kan du få se før-og-etter-bilder så du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk. I tillegg er det lettere å få en forståelse av hva inngrepet innebærer og få realistiske forventninger.

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.