Panneløft og øyenbrynsløft

Hva er panneløft og øyenbrynsløft?

Panneløft og øyenbrynsløft er kirurgiske inngrep som strammer huden i pannen, løfter brynene og reduserer de dype furer mellom øynene. Denne operasjonen gjennomføres som regel med kikkhullskirurgi. Snittene er bare et par centimeter lange og plasseres i hodebunnen.

Hva om en som ønsker øyelokkplastikk for å få et mer åpent blikk ved å fjerne ekstra hud over øyet egentlig trenger et panneløft og øyebrynsløft?  Mange av inngrepene gir tilsynelatende den samme effekten, derfor er en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger nødvendig slik at du får rett behandling for ønsket resultat.

Hvordan foregår et panneløft og øyenbrynsløft?

Panneløft eller øyenbrynsløft skjer under narkose og tar omtrent 2 timer. For å minimere arr og unngå påvirkning av følelsen i ansiktet, utfører kirurgene våre som oftest denne typen operasjoner med såkalt laparoskopi, også kjent som kikkhullskirurgi. Ettersom snittene kun er et par centimeter lange og plasseres i hårbunnen, vil de oppleves  som svært diskret. For å løfte øyenbrynene og pannen i løpet av tilhelingsfasen, har du tråder som går fra øyenbrynene under pannehuden og sys over skumgummiputer i hårbunnen. Disse sitter normalt på i cirka 14 dager.

 

Kan panneløft eller øyenbrynsløft kombineres med andre behandlinger?

Panne- og øyenbrynsløft kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel øyelokkoperasjon, mellomansiktsløft og ansiktsløft. Hvilken kombinasjonsinngrep som eventuelt kan være aktuelt, prater du med din kirurg om under konsultasjon.

Hva skjer etter et panneløft og øyenbrynsløft?

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve hevelse, stivhet og tap av følelse. Det er også vanlig med kløe i hodebunnen. Dette forsvinner etter noen uker. Du kan regne med at du kommer til å være borte fra jobb i 1-2 uker. Etter 5-7 dager kommer du på den første kontrollen hos oss, og etter 10-14 dager tar vi bort de siste stingene.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene. Det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Ingen arr blir synlige, da snittene legges i hodebunnen.

Har du spørsmål om panneløft / øyenbrynsløft eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder av panneløft /øyenbrynsløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva operasjonen innebærer.

Panneløft/øyenbrynsløft kan…

  • redusere rynker i pannen
  • korrigere hengende øyenbryn / tunge bryn
  • redusere dype furer mellom øyenbrynene
  • heve øyenbryn

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om panneløft / øyenbrynsløft hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Pasient deler sin erfaring etter øyenbrynsløft:

– Ingenting er bedre enn å føle seg bra

«Jeg tok endoskopisk brynsløft i januar 2020. I mange år har jeg slitt og hatt dårlig selvtillit, flere kommentarer på at blikket mitt har sett surt ut grunnet hvordan brynene mine var plassert. Dette påvirket meg veldig. Kirurgen tok meg på alvor og skjønte at dette var noe jeg virkelig ville utføre og har tenkt på det i flere år. Før operasjonen følte jeg at jeg måtte alltid gå med høye stramme hestehaler for at brynene mine skulle få et lite naturlig løft. Men dette fikk jeg og mer til ved å utføre endoskopisk brynsløft. Dette inngrepet har ikke bare forandret utseendet mitt til det bedre, men også psyken min. Ingenting er bedre enn å føle seg bra. Jeg har nå fått et mer åpent blikk, litt sånn fox-eye look bare på en naturlig måte. Brynene mine er de samme, bare høyere og bedre plassert. Kirurgen tok seg tid, var veldig behagelig å snakke med og jeg følte meg sett og hørt. Kunne ikke vært mer fornøyd!» 

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvor mye koster panneløft/øyenbrynsløft?

Pris på panneløft eller øyenbrynsløft er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Vi anbefaler at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, hvor kirurgen anbefaler inngrep og omfang tilpasset akkurat ditt behov og dine ønsker.