plastisk kirurgi på kropp

Panneløft / brynsløft

Endoskopisk brynsløft og panneløft er betegnelser som brukes om hverandre for et inngrep som tar sikte på å løfte øyebrynene.

Hva er et panne- og øyenbrynsløft?

Et panne- og brynsløft tar sikte på å løfte spesielt den ytre delen av bryn i en høyere posisjon for dermed å gi et mer åpent blikk og estetisk form. Partiet omkring øynene er et at de første der man vil merke at alderen setter sine spor. I tillegg er det med blikkontakt vi møter andre og oss selv hver dag. Mange opplever at poser og løs hud omkring øynene får dem til å se eldre og mer uopplagt ut enn de faktisk føler seg.

Ved en vurdering av partiet rundt øynene er det viktig å analysere hele øvre 1/3 del av ansiktet for å finne årsak til problemet, samt planlegge for den operasjonen som vil gi best resultat. Det er også naturlig å vurdere menn og kvinner forskjellig, ettersom hud, brynsposisjon og anatomi er forskjellig.

Noen ganger vil inngrepet kombineres med at man i tillegg utfører en øyelokksplastikk for poser/løs hud på øyelokkene. Dette er noe plastikkirurgen du møter på Akademikliniken vil vurdere og informere deg om på en konsultasjon.

Panneløft/øyenbrynsløft kan…

  • redusere rynker i pannen
  • korrigere hengende øyenbryn / tunge bryn
  • redusere dype furer mellom øyenbrynene
  • heve øyenbryn

Slik foregår operasjonen

Operasjonen blir utført i narkose, og i tillegg benyttes lokalbedøvelse for best mulig smertelindring etter inngrepet. På forhånd markeres det i pannen for det området som skal opereres, i tillegg til snittene som legges i hårbunnen.

Snittene for kikkehullsteknikk legges ca. 1-2 cm fra hårfestet og det vil ikke være operasjonssår i ansiktet. Deretter løsnes vevet i pannen fra benet, og man setter ett eller flere fester for at brynene løftes i en høyere posisjon. Til slutt lukkes vevet i hodebunnen med suturer i ulike nivå.

Pannen tapes og du får en pannebandasje som skal benyttes de første 5 dagene, før den fjernes på klinikken. Om det er suturer å fjerne gjøres dette vanligvis etter 10-12 dager. Etter at inngrepet er utført, vil du ligge noen timer på klinikken slik at du får tilstrekkelig smertelindring og mat.

Du bør ha rolig aktivitet den første uken etter operasjonen. Kontroll for fjerning av bandasje/tape avtales på klinikken etter 5 dager, og deretter fjerning av sting etter 10-12 dager. Du kan gjøre lett aktivitet etter et brynsløft, men unngå trening/tunge løft/tungt husarbeid i 4-6 uker. Det er vanlig at huden siger litt tilbake i løpet av de første ukene eller månedene.

Har du spørsmål om panneløft / øyenbrynsløft eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder av panneløft /øyenbrynsløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva operasjonen innebærer.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om panneløft / brynsløft hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Pasient deler sin erfaring etter øyenbrynsløft:

– Ingenting er bedre enn å føle seg bra

«Jeg tok endoskopisk brynsløft i januar 2020. I mange år har jeg slitt og hatt dårlig selvtillit, flere kommentarer på at blikket mitt har sett surt ut grunnet hvordan brynene mine var plassert. Dette påvirket meg veldig. Kirurgen tok meg på alvor og skjønte at dette var noe jeg virkelig ville utføre og har tenkt på det i flere år. Før operasjonen følte jeg at jeg måtte alltid gå med høye stramme hestehaler for at brynene mine skulle få et lite naturlig løft. Men dette fikk jeg og mer til ved å utføre endoskopisk brynsløft. Dette inngrepet har ikke bare forandret utseendet mitt til det bedre, men også psyken min. Ingenting er bedre enn å føle seg bra. Jeg har nå fått et mer åpent blikk, litt sånn fox-eye look bare på en naturlig måte. Brynene mine er de samme, bare høyere og bedre plassert. Kirurgen tok seg tid, var veldig behagelig å snakke med og jeg følte meg sett og hørt. Kunne ikke vært mer fornøyd!» 

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvor mye koster panneløft/øyenbrynsløft?

Pris på panneløft eller øyenbrynsløft er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Vi anbefaler at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, hvor kirurgen anbefaler inngrep og omfang tilpasset akkurat ditt behov og dine ønsker.