Profhilo Akademikliniken

Sculptra - ansiktsløft uten kirurgi

Hva er Sculptra?

Sculptra er laget av melkesyre og stimulerer  hudens egen kollagenproduksjonen og bygger volum på innsunkne områder i ansiktet. Huden absorberer og skiller ut denne type melkesyre helt naturlig. Injeksjonsbehandling (2-3 behandlinger) med Sculptra er en god erstatter for det klassiske ansiktsløftet, men uten kirurgi.

Hva kan Sculptra gjøre?

  • stramme opp slappe hudområder
  • korrigere større eller mindre hudfolder,
  • redusere rynker og arr samt andre alderstegn.
  • tilføre volum på innsunkne områder i ansiktet

Hvor lenge varer effekten av Sculptra?

For optimal effekt anbefales det 2 behandlinger med en måneds mellomrom. Effekten av behandlingen varer omtrent 2 år, avhengig av område, hudtype og teknikk. Behandling med Sculptra vil alltid gi individuelle resultater.

Har Sculptra umiddelbar effekt?

Hvor raskt du kan se effekten av Sculptra behandlingen er veldig individuelt, noen ser resultater med en gang, mens andre må vente litt før behandlingen begynner å gi effekt. Felles for alle er at resultatene utvikler seg over tid. Da effekten av Sculptra bygger på kollagenstimulering, tar det seks til ni måneder før behandlingen når full effekt, deretter holder resultatene i bortimot to år. For å opprettholde resultatet anbefales det behandling én gang i året etter de to første årene.

Når anbefales Sculptra?

Etter hvert som vi blir eldre mister huden sin naturlige elastisitet samtidig som volumet i ansiktet reduseres. Dette fører blant annet til at huden blir innsunken og slapp, og dype rynker utvikler seg. Sculptra injiseres nettopp for å motvirke dette gjennom stimulering  av kroppens egen produksjon av kollagen i dypere hudlag, noe som resulterer i naturlig oppstrammet hud.

En Sculptra behandling strammer opp hele hudvevet, noe som også forbedrer resultatene etter andre behandlinger som fillere.

Konsultation för injektionsbehandling

Hva er forskjellen på Sculptra og fillerbehandling ?

En vanlig fillerbehandling injiseres for å forme eller fylle avgrensede områder som lepper eller kinnben. En behandling med Sculptra vil derimot gi effekt i hele ansiktet med forbedret hudkvalitet med økt elastisitet, jevnere hud og fresht utseende.

Hva koster en Sculptra behandling?

En behandling med Sculptra koster fra 7000,-. Bedøvelse er alltid inkludert i prisen hos oss dersom det er nødvendig. Dette er mest vanlig ved filler, Sculptra og skinbooster behandlinger og mindre vanlig på Profhilo eller Medisinsk rynkebehandling. Skulle du ha spørsmål i etterkant av behandlingen vil du alltid kunne komme til en kostnadsfri kontroll. Hjelp til kombinasjon med f. eks andre hudbehandlinger hjelper vi deg selvfølgelig med.

Hvordan foregår en Sculptra-behandling?

Hos Akademikliniken gjennomgår du en konsultasjon med en sertifisert injeksjonssykepleier som også er utdannet spesifikt om Sculptra. Under konsultasjonen får du svar på alle dine spørsmål, og din behandler vil vurdere av om Sculptra er den rette behandlingen for deg. Basert på hudtype, behov og ønsket effekt bestemmer behandleren mengde og injeksjonspunkter. Stoffet injiseres deretter inn i oppmerkede punkter i underhudsfettet og til slutt masseres huden godt.

Hva gir meg et freshere utseende?

Mange opplever med alderen at ansiktet forandrer seg på en måte som gjøre at man får skygger under øynene, skygger og linjer i munnvikene og ved nesevingene samtidig som huden i hake/kjeveområdet blir slappere. I de fleste tilfeller kommer dette som en kombinasjon av tap av muskelmasse i mellomansiktet kombinert med at fettputene i ansiktet flytter på seg (gjerne nedover). Volumet som tidligere var i mellomansiktet enten i form av såkalte eplekinn eller høye kinnben har flyttet seg nedover. Ved å bruke kombinasjoner av filler for å tilbakeføre tapt volum under øyne og i kinn/kinnben, skinbooster, Profhilo eller Sculptra for hudforyngelse og oppstramming, kan man få et naturlig og fint resultat.

Når bør jeg ikke ta injeksjonsbehandlinger?

Dersom du er gravid eller ammende skal du vanligvis ikke gjøre injeksjonsbehandlinger. Du bør også unngå injeksjonsbehandlinger dersom du har aktive infeksjoner som krever antibiotika dagen du skal ha behandling. Dersom du plages med munnsår, skal du alltid unngå injeksjoner i ansiktet mens utbruddet pågår og det er alltid lurt å gi behandleren din beskjed dersom du får munnsår jevnlig.  Dersom du er i en prosess med større tannbehandlinger (rotfyllinger, kroner, broer eller andre operasjoner i munnen) anbefaler vi også at du venter.

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler, skinbooster eller profhilo kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Skal du derimot gjøre medisinsk rynkebehandling eller Aquagold, må du først komme inn til en forkonsultasjon slik at vi kan ordne en delegering for legemiddelet som benyttes til deg fra vår lege. Ved denne konsultasjonen tas det bilder, du får informasjon, fyller ut et helseskjema og får snakke med en kosmetisk sykepleier som forklarer deg mer om behandlingen. Dersom du har gjort medisinsk rynkebehandling hos oss tidligere, trenger du ikke en slik forkonsultasjon.

Hvordan kvalitetssikrer du injeksjonsbehandlingen din?

Injeksjoner med fillers og medisinsk rynkebehandling har blitt ganske vanlig i Norge. Medisinsk rynkebehandling er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt hvem som kan tilby fillers, dermed overføres hele ansvaret over til deg som kunde.

Vi er for strenge reguleringer i bransjen da det ansvarliggjør oss som behandlere, slik det burde. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du er i trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

Vår kompetanse, din trygghet

  • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
  • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
  • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
  • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
  • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling