Effektiv behandling av Rosacea

Hva er rosacea?

Rosacea er en kronisk betennelsestilstand som gir rødhet i ansiktet, spesielt sentralt i ansiktet. Det er vanlig å oppleve utvidede eller sprengte blodkar i huden, og noen får også små kviselignende utbrudd i det røde området. Huden på øyelokkene kan ofte være rød og irritert, mens området rundt øyne og munn sjeldent blir angrepet. Rosacea rammer oftest voksne etter 20 års alder, hvor kvinner er i flertall, og omtrent 10-15 % av alle nordmenn rammes av rosacea i en eller annen form. I motsetning til acne, rammer rosacea nesten bare ansiktet.

Vi kan redusere rosacea

Rosacea kan vise seg på ulike måter, fra mindre utslag og blemmer til større byller, rødhet og overfladiske blodkar. En del pasienter med rosacea rammes kun av overfladiske kar og rødhet, som i seg selv kan være avhengig av ytre faktorer. Rosacea kan forverres hvis man benytter irriterende utvortes produkter, men man kan også påvirkes av:

  • temperaturvekslinger
  • sterkt krydret mat
  • fysisk anstrengelse
  • stress
  • blodtrykksmedisiner
brystreduksjon Akademikliniken

Hva skjer før en Rosaceabehandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen, vurdere din hud og komme med en anbefaling for behandlingsopplegg.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis det er mulig, kan en eventuelt behandling foretas i forbindelse med konsultasjonstimen.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

Hvordan kan man behandle Rosacea?

Hos oss tilbyr som oftest en kombinasjon av medisinske hudpleieprodukter kombinert med IPL for å behandle rødheten. Et medisinsk hudpleieprogram vil være individuelt tilpasset, men ha som formål å redusere talg og oljeproduksjon i huden, stabilisere hudbarriæren og bekjempe rødhet. Samtidig vil vi velge produkter som gir fukt og alltid en god, fysisk solfaktor for å beskytte huden,

Vi bruker Nordlys IPL for å redusere røde kar eller røde områder.

I og med at Rosacea er en kronisk tilstand må de fleste regne med å fortsette med medisinsk hudpleie tilpasset tilstanden og kanskje gjøre vedlikeholdende behandlinger med IPL for å opprettholde et godt resultat.

Etter behandling

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å opprettholde resultatet. Studier viser at de fleste med roasacea har best effekt av fysiske solfaktor fremfor kjemisk solfaktor. Vi kan hjelpe deg med å finne den riktige typen.  Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling. Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Vedlikeholdsbehandling

Har du gjort IPL behandling skal du unngå direkte soleksponering av det behandlede området i minst 4 uker. Vi anbefaler alltid at du bruker høy solfaktor.  For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi jevnlige vedlikeholdsbehandlinger dersom ytterligere rødhet oppstår.