Brystkirurgi

Gjennom bred kompetanse og mer enn 30 års erfaring utdanner Akademikliniken kirurger fra hele verden og er en av Nordens ledende klinikker innen brystoperasjoner.

En kvinnes bryster er unike for henne. Det finnes like mange variasjoner i størrelse, fasthet og form som det finnes bryster, og ingen kvinner er like.

Noen kvinner er fornøyde med brystene sine, mens andre ønsker en endring. Det kan være at hun vil ha større, mindre eller fastere bryster, eller kanskje en annen form eller mer proporsjonale bryster. Det er høyst personlig hva man ønsker seg, og kvinnen må selv kjenne på om hun opplever et behov for en brystkorreksjon.

Ulike inngrep utføres avhengig av resultatet man ønsker å oppnå. Men hvordan vet man hva man skal velge?

 

illustrasjon brystoperasjon

Løfte et hengende bryst – Brystløft

Et slapt og hengende bryst kan være genetisk arv eller en konsekvens av graviditet, amming, vektnedgang eller alder. Et brystløft forandrer ikke volumet på brystene, men løfter dem opp ved å fjerne overflødig hud. Man kan likevel få en opplevelse av økt volum etter inngrepet ettersom brystet «strammes». Brystene føles rundere og fyldigere. Hos noen kan et brystløft også kombineres med innsetting av implantat dersom man ønsker mer fasthet og fylde.

 

Minske volumet og gjøre fastere – Brystreduksjon

Har man bryster som oppleves for tunge, så kan man gjøre en brystreduksjon. Det er et inngrep der både hud og kjertelvev fjernes for å få lettere bryster. Som regel er det samme prosedyre som ved brystløft, men med den forskjellen at man reduserer volumet i brystet. Slik får man mindre og fastere bryster.

Øke volumet – Brystforstørrelse

De som velger å gjøre en brystforstørring ønsker å fylle ut og/eller øke størrelsen og konturen på brystene sine. Inngrepet passer for de som av forskjellige årsaker føler at de har for små bryster eller for de som opplever å ha mistet spenst, fasthet og volum som et resultat av graviditet, amming, vekttap eller aldring. Asymmetriske bryster kan også korrigeres med implantater.

En brystforstørring kan gjøres på tre måter:

 

Med implantat

Den vanligste metoden i dag er fremdeles brystforstørring med implantat. Det finnes flere ulike varianter og størrelser på implantater å velge mellom, og alle gir ulike resultater. Valg av implantat bør alltid være basert på den enkelte kvinnens utgangspunkt og forutsetninger.

 

Med eget fett

En annen type brystforstørrelse er brystforstørrelse med pasientens eget fett. I praksis betyr dette at man først tar fett fra et sted på kroppen (fettsuging) og deretter flytter det til brystene gjennom en fettransplantasjon. Dette krever at man har gode områder å høste fett. Her får man altså et fyldigere bryst ved å injisere eget fettvev. Dersom man føler at en liten volumøkning er tilstrekkelig, kan en brystforstørring med eget fett være et godt alternativ. Brystforstørring med fett gir et naturlig resultat som føles mykt.

 

Kombinasjon implantat og fett – Hybrid

Her kombinerer man brystimplantater med en fettransplantasjon av eget fett. Inngrepet kalles noen ganger hybrid brystforstørrelse. Brystforstørrelse med implantater og fett kan endre form og/eller størrelse på brystene. Det transplanterte fettet dekker implantatet og reduserer risikoen for at implantatkantene blir synlige. Dette er noe som kan skje i en «normal» brystforstørrelse med bare implantater dersom man har lite eget bryst- og fettvev.

Fjerne eller bytte brystimplantater

Mange kvinner som har implantat som er innlagt for flere år siden, opplever formforandring av brystene. Andre får endringer i vevskvalitet og brystform etter svangerskap, vektendringer og aldringsprosesser slik at det estetiske resultatet ikke er optimalt. I tillegg kan noen oppleve smerter og ubehag i brystene fordi implantatet har dannet en hard kapsel. Tidligere trodde man at protesene kunne ligge livet ut. Dette vet vi nå ikke stemmer, og det anbefales at man enten bytter eller fjerner protesene etter 10-20 år.

 

Andre brystoperasjoner

Hos Akademikliniken utfører vi også brystvorteplastikk, brystrekonstruksjon og utskifting av gamle implantater med justering av volum, form og fylde. Vi har også en rynkeguide for bryst som blant annet inneholder vår behandling av rynker på bryst.

Brystreduksjon for menn – Gynekomasti

Også menn kan ha besvær med for store bryster. Noen menn opplever at ett eller begge bryst vokser i størrelse, såkalt gynekomasti. Som regel er dette ufarlig, men mange har komplekser for dette. Dersom brystreduksjon er ønskelig, kan våre plastikkirurger i Oslo hjelpe med dette. Inngrepet er vanlig, og hva man gjør avhenger av forhold som hudoverskudd, hudkvalitet, overskudd av fett og brystkjertelvolum.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

 

Hvordan få mer volum i brystene?

Øke volumet med implantat?

Brystforstørrelse med implantat bygger volum i brystene ved å legge inn proteser av silikon eller saltvann. Vi bruker kun godkjente og veldokumenterte implantater.

Les mer om brystforstørrelse

Proteseskift?

Eldre proteser/implantater kan forandre brystfasongen eller danne en hard kapsel som kan gi smerter og ubehag, når disse skiftes ut kalles det for sekundær brystforstørrelse.

Øke volumet med fett

Brystforstørrelse med eget fett bygger volum med  å transplanterer kroppens eget fett til brystet. Den viktigste forutsetningen er at man har gode områder å høste fett fra andre steder på kroppen.

Hva er brystreduksjon?

Inngrepet reduserer volum og tyngde av brystene, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig rundere form.

Hva er brystløft?

Inngrepet strammer opp huden, løfter og reduserer størrelsen på brystvorten og skaper en rundere brystfasong der ditt eget vev bevares.

Inndratte brystvorter?

Årsaken til innsunkne brystvorter er for stramme og korte bindevevsstrimler i brystet. Vi har spesialister som kan justere innsunkne brystvorter.