akademikliniken

Behandling for linjer rundt munnen

Hvorfor får man linjer rundt munn?

Periorale rynker, også kjent som røykelinjer, er fine eller dypere linjer som oppstår rundt munnen og leppene etterhvert som man eldes. Det er flere faktorer som kan bidra til utviklingen av periorale rynker. Genetikk, eksponering for sollys og røyking er blant de vanligste årsakene. Muskelaktivitet i området spiller også en rolle i dannelse av disse linjene.

Hvordan kan man behandle linjene rundt munnen?

Man kan dempe disse linjene enten ved hjelp av filler for å fylle ut tap av volum rundt munnen og leppene, og dermed redusere synligheten. For noen kan det også hjelpe med medisinsk rynkebehandling for å dempe muskelaktiviteten rundt munnen, eller laserbehandling som vil kunne forbedre hudtekstur og redusere synligheten av fine linjer og rynker.

Behandlingsmetoden kommer helt an på hvilket utgangspunkt man har og hva som vil gi best resultater for den enkelte. Vi har flere ulike typer fillere slik at våre kosmetiske sykepleiere kan tilpasse det som gir best resultat i forhold til hva slags hud og vevskvalitet du har, hvor mye volum som trengs og hvor mye mimikk du har.

Hvordan settes fillers rundt munnen?

Det første som skjer er at du får bedøvelse i området som skal injiseres. Når bedøvelsen har fått virke en stund, sprites huden grundig av før vii injiserer filleren. Det finnes en rekke ulike typer fillere og teknikker, og din behandler vil velge type og teknikk ut fra dine ønsker og behov.

plastisk kirurgi på bryst

Erfaring med Filler

Hvor naturlig resultatet blir, avhenger av at riktig mengde og type filler injiseres på rett plass. Dette stiller store krav til kompetanse og erfaring hos behandleren. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du går til en autorisert sykepleier eller lege som har dokumentert erfaring med å utføre injeksjoner med filler.

Alle våre behandlere er sykepleiere og får fornyet autorisasjonskort fra Restylane hvert år, hvor de i tillegg blir trent opp i Restylane injection expertise program. Du må gjerne be om å få se autorisasjonskortet, om noen har glemt å bære det på seg. Ut over dette har alle også hatt kurs i andre fillertyper som for eksempel Aliaxin.

Vår kompetanse, din trygghet

  • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
  • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
  • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
  • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
  • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling