plastisk kirurgi på kropp

Brystforstørrelse med kroppens eget fett

Brystforstørrelse med eget fett vil gi deg et litt større bryst, med en naturlig fasong og fylde.

Hva er brystforstørrelse med fett?

Akademikliniken i Oslo tilbyr brystforstørrelse med eget fett. Våre plastikkirurger er ledende i Norge og har svært lang erfaring med alle typer brystoperasjoner.

Brystforstørrelse med eget fett er et kirurgisk inngrep som bruker kroppens eget fett til å bygge volum i brystene. Dette er et godt alternativ til brystforstørrelse med brystimplantat. Den viktigste forutsetningen for transplantasjon av fett til slike formål er at man har gode områder å høste fett fra andre steder på kroppen.

Brystforstørrelse med eget fett vil gi deg et litt større bryst, med en naturlig fasong og fylde. Fett som transplanteres, kan ikke gi fasongendring og tilsvarende oppbygging slik en brystprotese vil kunne gi deg. Det er derfor viktig å avklare ønsker og forventninger før operasjon, slik at du blir mest mulig fornøyd.

Det finnes to teknikker for fettransplantasjon:

  • Segmentell fettransplantasjon

Passer for mindre inngrep som leppeforstørrelse, men også ved ingrep der hud og fett tas bort, for eksempel ved en bukplastikk der fettet kan brukes til brystforstørrelse etc.

  • Stamcellseparasjon

Teknikken går ut på at man filterer fram stamceller etter en fettsuging, og blander det med det fettet som skal transplanteres, for deretter å injisere det inn i det områdes som ønskes forstørret eller fylt ut. Stamcellene bidrar till å forbedre tilhellingen, og dermed også sluttresultatet av operasjonen.

Hvordan foregår brystforstørrelse med fett?

Inngrepet skjer under narkose og tar 1-2 timer. Ved en fettransplantasjon vil fett fra et eller flere områder på kroppen høstes med fettsuging. Dette fettet inneholder bedøvelsesvæske, blod og olje, derfor må fettet prosesseres før det er klart for transplantasjon. Fettcellene injiseres i området og fordeles jevnt, slik for at overlevelsen av cellene blir best mulig. En enkelt fettcelle har ingen egen blodforsyning eller tilførsel av oksygen for å overleve. Derfor ønsker man med nøyaktig plassering og spredning av cellene i pasientens vev å sikre at mulighet for tilførsel av oksygenrikt blod fra omliggende vev skal bli best mulig.

Har du spørsmål om brystforstørrelse med eget fett? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Fettceller og stamceller

Fettvevet som høstes inneholder også en stor del av det som kalles stamceller. Stamceller er nydannede umodne celler som kan omdannes til ulike type modne celler. Forskning og utvikling av metoder for å påvirke og utnytte stamcellenes unike egenskaper er i stadig framskritt. Dette ansees som framtiden innen mange grener av medisin, også plastikkirurgi. Vi har sett at blant annet bruk av fettceller med stamceller kan gi bedre arrtilheling og hudkvalitet, i tillegg til å bygge opp fettvevet.

Fordi stamcellene har egenskaper til å omdannes til flere type celler, har det vært gjort flere store studier for å avklare om stamcellene kan ha ugunstige effekter på kreftceller. Ingen studier har vist at stamceller har påvirket vekst av kreftceller. Transplantasjon av fettvev benyttes i dag over hele verden til oppbygging av for eksempel bryst etter brystkreftbehandling.

Det anbefales allikevel at pasienter som er kjent med en genetisk disposisjon for brystkreft (BRAC1 og BRAC2), ikke utfører fettransplantasjon til bryst.

Brystforstørrelse med eget fett vs implantater

Det er viktig at du vet at transplantasjon av fett vil gi deg et litt større bryst, med en naturlig fasong og fylde. Fettvev som transplanteres kan ikke gi fasongendring og tilsvarende oppbygging slik en brystprotese vil kunne gi deg. Det er derfor viktig å avklare ønsker og forventninger før operasjon, slik at du blir mest mulig fornøyd.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om brystforstørrelse hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon.

Hvem egner seg for brystforstørrelse med fett?

Alle kvinner over 18 år som ønsker brystforstørrelse er egnet for en brystforstørrelse. For best resultat, bør brystet ha en god fasong og uten for mye løshet. Før operasjon, anbefaler vi at det utføres en mammografi. Vi anbefaler pasienter med kjent genetisk disposisjon for brystkreft (BRAC 1 /BRAC 2) å ikke utføre fettransplantasjon.

Hvor lenge varer brystforstørrelse med fett?

Effekten av brystforstørrelse med fett varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen, men gir den bedre forutsetninger og blir i tillegg påvirket av faktorer som svangerskap og vektendringer. Brystene forandres ved en graviditet og det anbefales derfor å utsette en brystforstørrelse etter fødsel og amming.

Slik utføres en brystforstørring med eget fett

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av markeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Umiddelbart etter fettransplantasjonen vil området være hovent. Denne hevelsen vil etter hvert gå tilbake, og etter ca 3-4 mndr vil du kunne se hvor mye volum transplantasjonen har gitt deg.

Ved en vellykket fettransplantasjon vet vi at noen celler allikevel ikke får tilstrekkelig tilførsel av næring. Vi regner med at et vellykket resultat gir overlevelse av ca 60-70% av volumet som blir transplantert. Dette varierer fra pasient til pasient, slik at selv med standardisert metode, er det vanskelig å garantere hvor stort volum som vil klare seg.

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer 

Forholdsregler etter brystforstørrelse med fett?

Røyking

Ved fettransplantasjon er det viktig at fettcellene får optimal blodtilførsel med oksygenrikt blod for best mulig overlevelse og vellykket resultat. Det er derfor svært viktig at du unngår røyk i ideelt 4 uker før og 4 uker etter operasjon.

Stell

Du kan dusje dagen etter operasjon, men sørg for å la tapen på sår tørke godt. Bh benyttes dag og natt i 3 uker, deretter ytterligere 3 uker på dagtid. Kompresjonsplagg benyttes dag og natt i 2 uker, og deretter ytterligere 2 uker på dagtid.

Aktivitet

Du bør unngå trening og tyngre aktivitet i 6-8 uker. Start forsiktig og hold deg innenfor smertegrensen. Etter 3 mnd kan du bevege deg fritt og da kan du også ligge på magen.

Stabil vekt

Etter fettransplantasjon vil det være svært viktig å holde stabil vekt. Store vektvariasjoner vil kunne påvirke resultatet og gi et dårligere kosmetisk resultat. Slanking og vekttap vil naturlig nok også gi mindre volum i brystet hvor man har transplantert fett. Vektøkning medfører at fettcellene generelt øker i størrelse og gir større volum.

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Før- og etterbilder – brystforstørrelse med fett

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling  i «Pasientavtale ved operasjon».