plastisk kirurgi på kropp

Innsunkne/inndratte brystvorter

Hva er innsunkne brystvorter?

Innsunkne eller inndratte brystvorter vender innover i midten hele tiden, eller når de stimuleres. Noen ganger trekker innsunkne brystvorter på nivå med areola eller synker de ned, altså inn i selve brystvevet.

Hva er årsaken til at noen får inndratte brystvorter?

Årsaken til innsunkne brystvorter, avhenger kort sagt av at de bindevevsstrimlene som finnes i kjertelgangene i brystet er for stramme og korte, og dette trekker brystknoppen innover.

Hvordan sjekker man for inndratte brystvorter?

Det er enkel test du kan gjøre om du er usikker. Plasser tommelen og pekefingeren på hver side av areola og press forsiktig sammen. Hvis brystvorten trekker seg innover og skaper en grop på enden, har du en innsunket brystvorte.

Korreksjon av innsunkne brystvorter

Brystvortens utseende har ikke bare en estetisk betydning for kvinner, det kan også oppstå funksjonelle problemer ved innsunkne brystvorter. Det finnes flere årsaker til at man ønsker å justere innsunkne brystvorter:

  • Komplikasjoner ved amming
  • Eksem
  • Oppsamling av smuss rundt den innsunkne brystvorten

Hvordan korrigeres innsunkne brystvorter?

Det finnes en rekke ulike operasjonsteknikker for å reparere innsunkne brystvorter, den mest brukte teknikken er å skjære av de innsunkne bindevevsstrimlene med et snitt i huden. Det kan gjennomføres med lokalbedøvelse. Flere av operasjonsteknikkene innebærer likevel at man skjærer av kjertelgangene, noe som betyr at man ikke kan amme etter inngrepet. En mulighet er at man bare tar bort selve bindevevstrimmelen med mikrokirurgisk teknikk og dermed får ut vorteknoppen.

Snittet kan enten legges tvers gjennom eller i kanten av vorteknoppen. Hvilken operasjonsteknikk som er best egnet for deg, diskuterer vi under en uforpliktende konsultasjon.

Hva skjer etter en operasjon for innsunkne brystvorter?

Etter operasjonen kan følelsen i brystvorten reduseres. Hos enkelte pasienter kan brystvorten ha en tendens til å trekke seg inn igjen. Da kan det bli nødvendig å gjøre et nytt inngrep. Tilhelingsprosessen er veldig individuell; derfor er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Før- og etterbilder – inndratte brystvorter

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Les mer om brystreduksjon
Les mer om brystløft

Les om dr. Ine Mørk her
Bestill time hos Ine Mørk

Slik gjøres korrigeringen av tilbaketrukne brystvorter

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Etter operasjonen kan følelsen i brystvorten reduseres. Hos enkelte pasienter kan brystvorten ha en tendens til å trekke seg inn igjen.  Da kan det bli nødvendig å gjøre et nytt inngrep. Tilhelingsprosessen er veldig individuell, derfor er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.