brystimplantat

Rekonstruksjon av brystvev ved bruk av Tigr Mesh

Akademikliniken har gjennom 20 års erfaring satt standarden for utviklingen innen moderne brystkirurgi. Våre metoder benyttes av kirurger i hele verden.

Akademikliniken har gjennom 20 års erfaring satt standarden for utviklingen innen moderne brystkirurgi. Våre metoder benyttes av kirurger i hele verden.

For mange pasienter som har hatt brystimplantater over flere år, kan det være behov for å utføre en operasjon for å skifte brystimplantat og eventuelt stramme opp brystvevet.

Vektendringer, svangerskap og aldring vil være viktige faktorer som kan endre brystenes form, hud og kjertelvev. Det vil ofte medføre at brystene henger mere, formen endres og at implantatene kan ha kapslet seg og blitt harde.

Tynnere brystvev

Ofte har brystvevet blitt tynnere og implantatene bør legges under brystmuskelen for å skape mykere kurver og unngå markerte kanter.

Om kvinnens brystvev er svært tynt og huden i tillegg har mistet mye av sin elastisitet, vil tyngden av et nytt implantat kunne være en utfordring. Selv om man i slike tilfeller kan gjøre et brystløft i forbindelse med implantatskifte, vil hud og kjertelvev kunne tøyes ut igjen, og brystene utvikler igjen et heng.

Vevsforsterker (Tigr Matrix Mesh)

Akademikliniken er den klinikken i verden som har samlet seg mest kompetanse i bruk av en såkalt vevsforsterker, kalt Tigr Mesh (Tigr Matrix Mesh).

I moderne brystkirurgi er dette en banebrytende utvikling for å styrke og bygge opp brystvevet, og sikre at resultatet av en brystoperasjon gir en bedre estetisk form og blir mere varig.

Tigr Mesh består av nett av 2 komponenter som gradvis brytes ned i kroppen på ulike tidspunkt, samtidig som det skapes en fortykkelse av eget vev.

Ved å benytte Tigr Mesh har vi en unik mulighet til å styrke eget vev og bidra til et bedre sluttresultat.

Tigr Mesh kan også kombineres med transplantasjon av eget fettvev til brystet, som en ytterligere vevsoppbygging.

Tigr Mesh kan også benyttes for de som ønsker større volum av implantatet enn brystvevets kvalitet tåler. Da vil nettet benyttes for å unngå utvikling av brystheng på et tidlig stadium.

Akademikliniken i Norge er alene om å benytte Tigr Mesh som en del av et avansert tilbud for å styrke og gjenoppbygge brystvev der det er nødvendig.