plastisk kirurgi på kropp

Bytte ut eldre brystimplantater - sekundær brystforstørrelse

Hva er proteseskift?

Ved proteseskift bytter kirurgen ut eldre brystimplantat med nye proteser. Som oftest vil kirurgen benytte samme snitt som ble brukt ved tidligere brystforstørrelse, dette for å unngå mer arr enn nødvendig.

Når trenger man å bytte brystimplantater?

Mange kvinner med implantat som er innlagt for flere år siden, opplever formforandring av brystene. Implantatene som ble brukt tidligere, anbefalte man å skifte ut etter 10 år. Dagens implantater varer heller ikke evig, og vi anbefaler at man enten bytter dem eller fjerner dem etter 10-20 år.

Kapseldannelse etter brystforstørrelse

Kroppens immunforsvar og reparasjonsprosess vil alltid danne en hinne rundt et fremmedlegeme i kroppen. I noen tilfeller kan denne hinnen over tid bli tykk, og det dannes en kapsel rundt legemet (i dette tilfellet brystimplantatet).  Eldre proteser som etter hvert har dannet slik hard kapsel, kan gi smerter, ubehag og negativ endring av brystfasongen over tid. Da kan det være aktuelt å skifte ut de gamle protesene med nye, og i noen tilfeller må man kombinere dette med et brystløft.

Har det dannet seg hard kapsel, vil det være behov for å fjerne denne.

Transplantasjon av eget fett kan være aktuelt for mer fylde i områder på brystet der vevet er tynt. Enkelte kvinner har så tynt vev at det er behov for en vevsforsterker med TIGR Mesh. Dette er et materiale som benyttes for å redusere implantatets tøyningseffekt på svakt brystvev og hud.

Under en uforpliktende konsultasjon vil du få en grundig vurdering basert på lang erfaring og kompetanse, om hvilken behandling som vil gi deg det beste resultatet.

Har du spørsmål om fjerning eller skifte av brystproteser? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen på Akademikliniken

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og får svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos en av våre dyktige kirurger. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Før-etter-bilder

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-etter-bilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere plastikkirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

FAQ

Kan proteseskift kombineres?

I mange tilfeller kombineres bytte av brystimplantater med andre inngrep som f. eks. brystløft, fettransplantasjon til bryst og forsterkning av brystvevet med TIGR Mesh. Om du trenger kombinasjonsinngrep og i så tilfelle hvilken finner du ut sammen med kirurgen under en uforpliktende konsultasjon.

Hvor lenge varer brystimplantater?

Effekten av brystforstørrelse med implantat varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og blir i tillegg påvirket av faktorer som svangerskap og vektendringer. I noen tilfeller kan kroppen reagere på fremmedlegeme med kapseldannelse eller infeksjoner.

Erfaring brystforstørrelse med implantat

– Jag gör detta för mig själv

«Jag vill göra en bröstförstoring för att det är något som jag har tänkt på länge. Jag har alltid fyllt ut min bh med extra inlägg och push up så länge jag kan minnas för att jag har alltid önskat mig större bröst än det jag har. Jag var på min första bröst konsultation när jag var 17- och har vart på lite olika konsultationer genom åren – men inte tagit steget att fullfölja en operation då det inte känts helt rätt och jag har inte vart redo – nu är det snart 10 år sedan första konsultation och jag har genom åren gått i samma tankar. Så detta är något jag har tänkt igenom väl.

Sen jag kom i kontakt med Akademikliniken så har det inte känns mer än rätt att göra det här. Det som är viktigt för mig är att jag känner mig trygg och att jag blir förståd för den personen som jag är. Jag jobbar som modell och för mig är det viktigt att jag får ett naturligt resultat. Jag har fått så bra bemötande och förståelse här och jag litar på Akademikliniken fullt ut. Detta har gjort att jag nu tar steget att fullfölja min dröm. Jag gör detta för mig själv – för att det är något jag vill göra. Hade jag gjort det för någon annan – så hade jag nog inte gjort det – för att i Skandinavien är det fortsatt väldigt tabu med att göra skönhetsingrepp.

Jag vill inte behöva fylla ut min bh med inlägg längre och jag vill vara ärlig mot mig själv. Detta är vad jag vill. Jag känner otroligt många vänner som har gjort en bröstförstoring och som är supernöjda. Det har inspirerat mig efter att jag har sett deras resultat. Många modeller gör det – men säger att dom inte har gjort det – jag vill vara ärlig. Det är jätte vanligt och det är något som hjälper många kvinnor på olika sätt vilket jag tycker är bra. Jag tycker att man ska vara stolt över att man tar ett val över sin egen kropp.»

Kvinne, 26

– Strålende fornøyd med resultatet et halvt år senere

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med kirurgen på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat.

Kirurgen skaper trygghet i samtalen og gjorde grundige vurderinger for å sikre at resultatet skulle bli så godt som mulig. Jeg fikk veldig raskt tillit til kirurgen, og har hatt stor sans for hennes tilnærming til prosessen. Operasjonen gikk helt supert, og jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

Kan varmt anbefale kirurgen ved Akademikliniken grunnet hennes profesjonalitet, kompetanse, samt evne til å lytte og skape trygghet.»

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.