Gynekomasti – brystreduksjon for menn

Hva er gynekomasti?

Når menn eller gutter opplever at et eller begge brystene vokser i størrelse kalles det gynekomasti. Gynekomasti må ikke forveksles med hud- og fettoverskudd på bryst.

Hva er årsaken til gynekomasti?

Mange menn opplever forstørret brystparti som sjenerende og plagsomt. Årsakene til store bryst hos menn kan være:

  • unormal vekst i brystkjertlene under puberteten
  • hormonbehandling
  • fettansamlinger i brystregionen

Hvordan foregår brystreduksjon hos menn med gynekomasti?

Avhengig av inngrepets omfang utfører vi operasjonen enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose. Hvis du kun trenger å gjøre en fettsuging, gjør vi enten et snitt i brystvortekanten, eller nedenfor brystet. Hvis det finnes et overskudd av brystkjertler, skjærer man i stedet løs kjertelvevet fra undersiden av selve vorten.

Vi har dyktige plastikkirurger som kan hjelpe deg med å redusere størrelsen på brystene, uansett årsak. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra medisinske undersøkelser for å kontrollere hormonbalansen før man kan foreta en operasjon.

Vi tilbyr behandling for gynekomasti i Oslo.

Har du spørsmål om plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Kan behandling for gynekomasti kombineres med andre inngrep?

Gynekomasti operasjon kan kombineres med andre inngrep som for eksempel full bukplastikk, fettsuging, High Definition Lipo og behandling hudoverskudd. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre eller har behov for, prater du om med din kirurg under en uforpliktende konsultasjon.

Hva skjer etter en gynekomastioperasjon?

Dette er forholdsvis et lite inngrep, og de fleste kan dra hjem samme dag. Vi legger en trykkbandasje på området for å hindre etterblødninger og hevelser. Vanligvis fjerner vi stingene etter 1-2 uker: Allerede da kan man se hvordan brystområdet har sunket ned, og antatt en mer mannlig form.

Det tar flere måneder for huden å tilpasse seg den nye formen. Det er generelt ikke behov for å fjerne hud ved brystkjertelforminskning på menn. På denne måten kan vi unngå andre arrdannelser enn det lille arret som ligger i kanten av brystvorten.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Før- og etterbilder – gynekomasti

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

Før- og etterbilder – gynekomasti

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.