Ungdommelig utseende med glattere kinn

Hva er mellomansiktsløft?

Et mellomansiktsløft (midtansiktsløft) er et kirurgisk inngrep som strammer huden rundt fremre kinn, nese og munnvikene. Inngrepet har liten påvirkning på kjevelinjen og hals. Hvis man ønsker å stramme huden langs kjevelinjen og resten av ansiktet, vil en kombinasjon med tradisjonell ansiktsløft være en god løsning.

 

Ansiktsløft med og uten kirurgi

Mellomansiktsløft (midtansiktsløft) glatter ut kinnpartiet og gir et mer ungdommelig utseende. Andre inngrep/behandlinger som gir nogenlunde samme resultater er:

Resultatet kan variere og er avhengig av arveanlegg og hudens elastisitet

Erfaring mellomansiktsløft (liten facelift):

– Jeg visste jeg var i gode hender

«Etter en vurdering på halsløft ble det anbefalt: 
facelift, fettsuging hals, og fetttransplantasjon til hake. 

Dr. Tvedt forklarte til meg foran et speil hvorfor disse prosedyrene var med på å skape best mulig resultat. 
Jeg hadde skikkelig kålkunhals og «saggy» kinn og brukte bestandig skjerf. Har alltid brukt selektive hudpleie, trent, og spiste sunt men likevel hadde det jeg følte var en pøsete ansikt og gammal hals. Min vurdering for å gjennomgå operasjonen var basert rundt trygge rammer takket være Dr. Tvedt. 
Operasjonen gikk fint med overnatting. Jeg opplevde å ble godt ivaretatt av personalet som var profesjonelle og hyggelig alle sammen. Var ikke mye nervøs, jeg visste jeg var i gode hender. 
Oppfølgingen har vært bra. Jeg kunne ringe eller komme innom om jeg lurte på noe som jeg gjorde flere ganger. 
Min livskvalitet har økt betraktelig etter operasjonen! Min hals og ansikt ser så naturlig ut, t.o.m. mine venner kunne ikke helt forstå hva jeg hadde «gjort». 
Gjemmer meg ikke bak skjerf lenger og føler meg 10 år yngere, og er storfornøyd!»

 

Fra legelisten.no

Hvordan foregår et mellomansiktsløft?

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer. Under operasjonen legges det snitt i munnen og i hårfestet og fremre kinnparti løftes opp. Siden vi legger snittene i munnen og i håret, er arrene lite synlige. Fine rynker rundt munnen krever spesielle tiltak, slik som hudsliping, peeling eller laser. Resultatet blir en glattere og mer ungdommelig hud.

 

Kan mellomansiktsløft kombineres?

Det er ikke uvanlig at man kombinerer mellomansiktsløft med andre inngrep som for eksempel ansiktsløft, panneløft, halsløft, leppekirurgi, injeksjonsbehandlinger, øyelokkirurgi og fettsuging av haken.Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre blir du enig med kirurgen under konsultasjonen.

Hvem egner seg for mellomansiktsløft?

Mellomansiktsløft egner seg for de som har rynker, furer og hengende eller nedsunkne kinn i ansiktet, mens halsen er strammere og uten betydelige hudfolder. Altså er mellomansiktsløft et godt alternativ for å stramme huden  kun i ansiktet for dem som ønsker et mindre inngrep enn tradisjonell ansiktsløft.

Hvor lenge varer mellomansiktsløft?

Effekten av et mellomansiktsløft varer i 10 – 15 år. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og med medisinske hud - og injeksjonsbehandlinger kan resultatene både forsterkes og forlenges.

Hva skjer etter et mellomansiktsløft?

De første døgnene etter operasjonen opplever du hevelser, stramming og ømhet. En nedsatt følelse i overleppen oppstår alltid. Det pleier å gå over de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen kan det være bra å ligge med hodet høyt - bruk gjerne en ekstra pute. Fire dager etter operasjonen kan du dusje og sminke deg, men unngå sminke på arrene. Du bør også unngå sterke fargevæsker på arrene de første to månedene etter operasjonen. Farger du håret skal du gjøre det før operasjonen.

 

Nyttige forholdsregler å ta etter endt behandling:

 • Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Rolige spaserturer er greit
 • Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder
 • Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette går vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen samt ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon får du alltid en oppfølgingstime og telefonnummeret til klinikken og kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Anbefalt etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – mellomansiktsløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter, hevelse og ømhet i de første døgnene etter en operasjon.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

 

Hva koster mellomansiktsløft?

 

 

Konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Online konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Facelift short scar (MACS lift type) liten fra 75 900,-
Facelift short scar (MACS lift type) stor fra 97 900,-
Sekundær facelift fra 97 900,-

 

 

 

Bestill time

 

 

Pris på mellomansiktsløft avhenger av en rekke faktorer og du  vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr mellomansiktsløft kun i Oslo.

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/