Mellomansiktsløft hos Akademikliniken

mellomansiktsløft

Med tiden mister huden sin elastisitet og spenst. Årsakene til at huden forandrer seg kan være mange:

 • Arveanlegg
 • Røyking
 • Alkohol
 • Kost
 • Mosjon
 • Solvaner
 • Vektforandringer

For å motvirke disse forandringene i huden kan man gjøre et mellomansiktsløft for å få en glattere hud og et piggere utseende.

Når man gjennomfører et mellomansiktsløft påvirker man fremfor alt haken og halslinjens utseende. Fine rynker rundt munnen krever spesielle tiltak, slik som hudsliping, peeling eller laser. Resultatet blir en glattere og mer ungdommelig hud.

Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon:

WEBBOOKING

 

Hva skjer før et mellomansiktsløft?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. I konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige leger som vil foreta en vurdering av dine rynker.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

Vi går også gjennom de planlagte inngrepene i detalj, gir deg råd om hvordan du skal forberede deg før operasjonen, og hvordan du best kan lette sårtilhelingen etter operasjonen.

 

Hvordan foregår et mellomansiktsløft?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer.

Siden vi legger snittene i munnen og i håret, kommer det i normale tilfeller ikke til å vises noen arr etter operasjonen.

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten for pleie. Neste morgen får du hjelp til å vaske håret, og du kan dra hjem uten bandasje.

Når du drar hjem etter en operasjon får du en oppfølgningstime og telefonnummeret til klinikken og kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Hva skjer etter et mellomansiktsløft?

De første døgnene etter operasjonen opplever du hevelser, stramming og ømhet. En nedsatt følelse i overleppen oppstår alltid. Det bruker å gå over de første ukene etter operasjonen.

For å redusere hevelsen kan det være hensiktsmessig med lymfedrenasjebehandling. Det finnes dessuten ulike typer legemidler som reduserer hevelsen. Det kan også være bra å ligge med hodet høyt – en ekstra pute er en enkel måte å bearbeide dette på.

Dagen etter operasjonen kan du dusje og dessuten sminke deg, men unngå sminke på arrene. Du bør også unngå sterke fargevæsker på arrene i de første to månedene etter operasjonen. Farger du håret skal du gjøre det før operasjonen.

Nyttige forholdsregler å ta etter endt behandling:

 • Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Rolige spaserturer er helt topp
 • Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder
 • Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem
 • Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt info om mulige reaksjoner som kan oppstå etter en softlift-behandling

Regn med at du kommer til å være borte fra jobb i cirka tre uker etter et mellomansiktsløft. Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen. Etter 14 dager fjernes resten av stingene. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen samt ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon får du alltid en oppfølgningstime og telefonnummeret til klinikken og kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Anbefalt etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

 

Aktuelle kombinasjonsinngrep

Det er ikke uvanlig at man kombinerer et mellomansiktsløft med ansiktsløft og panne- og øyenbrynsløft, men også med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel leppekirugi, øyelokkirurgi og fettsuging av haken.

Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre prater du om på den uforpliktende konsultasjonen eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din kirurg.

 

Hva koster et mellomansiktsløft?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført under konsultasjonen.

> Se priser for mellomansiktsløft

WEBBOOKING