Mellomansiktsløft | Akademikliniken

Mellomansiktsløft

Mellomansiktsløft for et mer ungdommelig og piggere inntrykk.

Med tiden mister huden sin elastisitet og spenst. Årsakene til at huden forandrer seg kan være mange:

  • Arveanlegg
  • Røyking,
  • Alkohol
  • Kost
  • Mosjon
  • Solvaner
  • Vektforandringer

Det er høyst individuelt hvordan man håndterer disse forandringene. For å motvirke disse forandringene i huden kan man  gjøre et mellomansiktsløft for å få en glattere hud og et piggere inntrykk. Når man gjennomfører et mellomansiktsløft, påvirker man fremfor alt haken og halslinjens utseende. Fine rynker rundt munnen krever spesielle tiltak, slik som hudsliping, peeling eller laser. Resultatet blir en glattere mer ungdommelig hud.

Vi engasjerer oss for at du skal kjenne deg trygg med dine beslutninger. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Da treffer du en av våre kirurger som vil ta en vurdering av din hud og fortelle deg mer om dette inngrepet. I samråd med deg, vil vi finne ut hvilken eller hvilke behandlinger som passer deg  og dine forventninger best.

Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før et mellomansiktsløft?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du leser info du fikk om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

Vi går gjennom de planlagte inngrepene i detalj, gir deg råd om hvordan du skal forberede deg før operasjonen, og hvordan du best kan lette sårtilhelingen etter operasjonen.

Hvordan foregår et mellomansiktsløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som fotograferer operasjonsområdet.

Du får også treffe din anestesilege, og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.
Operasjonen som skjer under narkose tar cirka 2 timer.

Etter som vil legger snittene i munnen og i håret, kommer det i normale tilfeller ikke til å vises noen arr etter operasjonen. Et mellomansiktsløft utfører våre plastiske kirurger på cirka to timer.

 

Hva skjer etter et mellomansiktsløft?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten for pleie. Neste morgen hjelper vi deg med å vaske håret, deretter er det på tide å dra hjem, og det gjør du uten bandasje.

De første døgnene etter operasjonen opplever du hevelser, stramming og ømhet. En nedsatt følelse i overleppen oppstår alltid. Det bruker å gå over etter de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen, kan det være hensiktsmessig med lymfedrenasjebehandling. Det finnes dessuten ulike typer legemidler som reduserer hevelsen. Det kan også være bra å ligge med hodet høyt, en ekstra pute er en enkel måte å bearbeide dette på.

Dagen etter operasjonen kan du dusje og dessuten sminke deg, men unngå sminke på arrene. Du bør også unngå sterke fargevæsker på arrene i de første to månedene etter operasjonen. Så hvis du bruker å farge håret, skal du gjøre det før operasjonen.

Husk også på å bruke en solkrem med høy beskyttelsesfaktor.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer.

Regn med at du kommer til å være borte fra jobb i cirka tre uker etter et mellomansiktsløft. Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen. Etter 14 dager fjernes resten av stingene. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Selv om sluttresultatet, et piggere og mer ungdommelig utseende, kan bedømmes tidligst etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene. Men det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved den uforpliktende konsultasjonen, og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Det er ikke uvanlig vanlig at man kombinerer et mellomansiktsløft med ansiktsløft og panne- og øyenbrynsløft, men også med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel leppekirugi, øyelokkirurgi og fettsuging av haken. Om og hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du gjennom ved konsultasjonen eller ved en anledning nærmere operasjonen med din kirurg.

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

Her kan du bestille en uforpliktende konsultasjon.

Hva koster et mellomansiktsløft?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se priser for mellomansiktsløft >