Publisert 2017-11-22

Akademikliniken opererer Asiatiske øyelokk!

Viste du at Akademikliniken operere asiatiske øyelokk?

 

 

Mange pasienter med asiatisk bakgrunn har ikke tidligere hatt et tilbud om denne type kirurgi i Norge. Disse pasientene har derfor tidligere reist til Taiwan, Thailand eller andre land i Østen, for å utføre øyelokk kirurgi.

 

Asiatiske øyelokk trender

Ønsket om et åpnere blikk, med dannelsen av en tydeligere øvre øyelokkfold har eksistert blant asiatiske kvinner og menn i flere tiår. Trenden har endret seg fra et inngrep for å tilstrebe seg vestlige idealer, til at man i dag ønsker å bevare det etniske asiatiske særpreget. For mange pasienter er det viktig å ta vare på sin egen etniske identitet. En endring av det etniske særpreget kan ofte innebære at pasienten kan oppleve mindre aksept blant familie og venner, eller blant andre asiater.

Asiatiske øyelokk

Operasjon av asiatiske øyne
En operasjon av asiatiske øyelokk innebærer et inngrep hvor man skaper en tydelig øvre øyelokkfold. Hensikten er å gi et mer åpent blikk, samtidig som man bevarer det etniske asiatiske uttrykket.

På Akademikliniken kan vi tilby operasjon ved bruk av avanserte teknikker for asiatisk øyelokkplastikk. Få klinikker tilbyr asiatisk øyelokksoperasjon, fordi dette krever særskilt kompetanse og erfaring.

De anatomiske forholdene i oppbyggingen av et asiatisk øyelokk er svært ulik et vestlig øyelokk. I tillegg til dette er det store anatomiske forskjeller mellom mennesker fra ulike deler av Asia. Noen har øyelokk uten fold, mens andre kan ha en tydelig fold. Graden av epicantus fold, som definerer øyelokkets avslutning inn mot neseroten, kan være svært forskjellig. Noen ganger vil man ønske å la epicantusfolden være slik den er, mens andre ganger kan det være et behov for å åpne den mer, i tillegg til å definere en tydeligere øyelokkfold.

Aldring hos asiatiske pasienter
Aldringstegn kan arte seg forskjellig i den asiatiske befolkningen. Også disse forandringene vil kunne skille seg fra aldersforandringer hos den vestlige befolkningen. Vanlige aldringskjennetegn innebærer ofte et tap eller et overskudd av fett, samt et overskudd av løs hud. Øyebrynets posisjon synker ofte, spesielt ut mot tinningen. I tillegg til de anatomiske strukturene i øyelokket endres og blir tynnere.

Dette innebærer at det vil være en mer krevende operasjon, som stor setter krav til presisjon og nøyaktighet. For å oppnå et estetisk optimalt resultat hos en eldre asiatisk pasient, vil en korreksjon ofte medføre en operasjon som innebærer flere elementer.

Naturlige asiatiske øyne

Hva skjer under en øyelokkoperasjon
For å kunne operere asiatiske øyelokk krever det at kirurgen er godt kjent med alle de anatomiske variasjonene, og er godt kjent med de tekniske utfordringene som denne type inngrep har. Hos oss på Akademikliniken kan du føle deg trygg på at vi ivaretar deg, og dine behov på best mulig måte. Du som pasient vil før en operasjon, ha en konsultasjon med en plastikkirurg med en grundig vurdering og samtale. Vi har fokus på dine behov, dine forutsetninger og muligheter for det beste resultatet for deg.

Under konsultasjonen vil du i samråd med plastikkirurgen finne de beste korreksjonene, for å skape et naturlig resultat. Målsettingen er å ivareta det asiatiske uttrykket, men skape et åpnere blikk. En øyelokksoperasjon på Akademikliniken vil bli gjennomført under full narkose. Operasjonstiden vil vare mellom 1,5 til 2 timer avhengig av hva som skal utføres under operasjonen.

 

Dagkirurgisk behandling
Etter en øyelokksoperasjon vil du etter operasjonen ligge til observasjon og få nødvendig smertelindring og mat. Deretter kan du reise ut av klinikken samme dag. Du som pasient får en avtale om kontroll hos oss etter 7-8 dager, for å fjerne sting hos en erfaren sykepleier. I starten vil du ha en del hevelser, men du vil raskt se de umiddelbare resultatene av operasjonen. Noen opplever at øyelokket mot øyevippene kan være litt hovent i noen uker. Du får gode råd skriftlig og muntlig om hvordan du skal forholde deg til rekonvalesens perioden etter operasjon av oss. Det avtales en avsluttende kontroll og evaluering med din plastikkirurg fra 6 måneder til 1 år etter operasjonen

 

Har du spørsmål om asiatisk øyelokksoperasjon?

Book en konsultasjon online, eller ved telefon 22 58 17 10 mellom kl 8.00 – 16.00, for å få svar på alle dine spørsmål.

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd

 

Våre Plastikkirurger Mette Haga og Bjørn Tvedt, vil bistå deg under en konsultasjon. De vil ta godt vare på deg og dine behov under hele prosessen. Har du spørsmål anbefaler vi deg å booke en konsultasjon for å få en grundig vurdering, informasjon om operasjon og hvilket resultat du kan forvente deg.

Ønsker du å bli kontaktet av Akademikliniken?

JaNei

Ønsker du å booke en time til konsultasjon med en plastikkirurg?
JaNei

Hvilken/hvilke øye operasjon ønsker du informasjon om? Kan velge flere alternativer.

Øvre øyelokkNedre øyelokkØvre og nedre øyelokk

Fornavn

Etternavn

Telefon

Your Email (required)

Kommentar/annet

Jeg har satt meg inn i og aksepterer Akademiklinikens personvernpolicy og godkjenner at Akademikliniken håndterer mine personopplysninger i henhold til dette.*

 

Korte fakta om asiatiske øyelokk:

  • Asiatisk øyelokkplastikk er i Asia det mest etterspurte kosmetiske inngrepet, og etterspørselen er økende også i Norge.
  • Dobbel kontur av øvre øyelokk gir et åpnere blikk og oppfattes av mange som svært attraktivt for både menn og kvinner.
  • Kirurgien ved asiatiske øyelokk er preget av finesse og små detaljer og krever høy kompetanse hos kirurgen.  En asymetri på 1 mm vil kunne medføre synlige forskjeller.
  • Dagkirurgisk behandling – du reiser ut av klinikken få timer etter avsluttet behandling.
  • Narkose – trygg narkose gjør behandlingen mer tolerabel og behagelig for deg.
  • Tilheling – sting fjernes etter 7-8 dager når du møter til kontroll, du må forvente noe hevelse, men de umiddelbare resultatene sees raskt.
  • Operasjon – gir et permanent åpent blikk som samtidig ivaretar ditt eget asiatiske utrykk.
  • Ved andre aldringstegn kan inngrepet kombineres med brynsløft og/eller fettransplantasjon til øyepartiet.
Alle innlegg for Nyheter