Publisert 2017-11-22

Operasjon av asiatiske øyelokk

Mange pasienter med asiatisk bakgrunn har ikke tidligere hatt et tilbud om denne type kirurgi i Norge. Disse pasientene har derfor tidligere reist til Taiwan, Thailand eller andre land i Østen, for å utføre øyelokkplastikk.

Ønsket om et åpnere blikk, med dannelsen av en tydeligere øvre øyelokkfold har eksistert blant asiatiske kvinner og menn i flere tiår. Trenden har endret seg fra et inngrep for å tilstrebe seg vestlige idealer, til at man i dag ønsker å bevare det etniske asiatiske særpreget. For mange pasienter er det viktig å ta vare på sin egen etniske identitet. En endring av det etniske særpreget kan ofte innebære at pasienten kan oppleve mindre aksept blant familie og venner, eller blant andre asiater.

Asiatiske øyelokk

Operasjon av asiatiske øyne
En operasjon av asiatiske øyelokk innebærer et inngrep hvor man skaper en tydelig øvre øyelokkfold. Hensikten er å gi et mer åpent blikk, samtidig som man bevarer det etniske asiatiske uttrykket.

På Akademikliniken kan vi tilby operasjon ved bruk av avanserte teknikker for asiatisk øyelokkplastikk. Få klinikker tilbyr asiatisk øyelokksoperasjon, fordi dette krever særskilt kompetanse og erfaring.

De anatomiske forholdene i oppbyggingen av et asiatisk øyelokk er svært ulik et vestlig øyelokk. I tillegg til dette er det store anatomiske forskjeller mellom mennesker fra ulike deler av Asia. Noen har øyelokk uten fold, mens andre kan ha en tydelig fold. Graden av epicantus fold, som definerer øyelokkets avslutning inn mot neseroten, kan være svært forskjellig. Noen ganger vil man ønske å la epicantusfolden være slik den er, mens andre ganger kan det være et behov for å åpne den mer, i tillegg til å definere en tydeligere øyelokkfold.

Aldring hos asiatiske pasienter
Aldringstegn kan arte seg forskjellig i den asiatiske befolkningen. Også disse forandringene vil kunne skille seg fra aldersforandringer hos den vestlige befolkningen. Vanlige aldringskjennetegn innebærer ofte et tap eller et overskudd av fett, samt et overskudd av løs hud. Øyebrynets posisjon synker ofte, spesielt ut mot tinningen. I tillegg til de anatomiske strukturene i øyelokket endres og blir tynnere.

Dette innebærer at det vil være en mer krevende operasjon, som stor setter krav til presisjon og nøyaktighet. For å oppnå et estetisk optimalt resultat hos en eldre asiatisk pasient, vil en korreksjon ofte medføre en operasjon som innebærer flere elementer.

Naturlige asiatiske øyne

Hvordan foregår en operasjon av asiatiske øyelokk?

For å kunne operere asiatiske øyelokk krever det at kirurgen er godt kjent med alle de anatomiske variasjonene, og er godt kjent med de tekniske utfordringene som denne type inngrep har. Hos oss på Akademikliniken kan du føle deg trygg på at vi ivaretar deg, og dine behov på best mulig måte. Du som pasient vil før en operasjon, ha en konsultasjon med en plastikkirurg med en grundig vurdering og samtale. Vi har fokus på dine behov, dine forutsetninger og muligheter for det beste resultatet for deg.

Under konsultasjonen vil du i samråd med plastikkirurgen finne de beste korreksjonene, for å skape et naturlig resultat. Målsettingen er å ivareta det asiatiske uttrykket, men skape et åpnere blikk. En øyelokksoperasjon på Akademikliniken vil bli gjennomført under full narkose. Operasjonstiden vil vare mellom 1,5 til 2 timer avhengig av hva som skal utføres under operasjonen.

Hva skjer etter en operasjon av asiatiske øyelokk?

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens oppvåkningsavdeling i ca. 1-2 timer. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet. Du kan regne med milde til moderate smerter.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Etter 7-8 dager kommer du til kontroll for å fjerne sting. Når stingene er fjernet bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter fjerning av sting.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret.

Hva koster en operasjon av asiatiske øyelokk?

Pris for øyelokksplastikk avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 500,-.

>Se priser for øyelokkplastikk her

175d2629230e54ca50eace4de5a72fbd

Ønsker du å bli kontaktet av Akademikliniken?

JaNei

Ønsker du å booke en time til konsultasjon med en plastikkirurg?
JaNei

Hvilken/hvilke øye operasjon ønsker du informasjon om? Kan velge flere alternativer.

Øvre øyelokkNedre øyelokkØvre og nedre øyelokk

Fornavn

Etternavn

Your Email (required)