Tunge øyelokk

Et mer våkent og ungdommelig utseende

Føler du deg trøtt og uopplagt på grunn av tunge øyelokk? En øyelokkoperasjon utført av Akademiklinikens eksperter kan hjelpe deg med å bli kvitt overskuddshud og redusere fettputer og gi deg et mer våkent og ungdommelig utseende. Akademikliniken i Oslo vurderer årsakene til tunge øyelokk, slik at vi kan finne den beste behandlingen for deg. Enten det er en øyelokksplastikk eller et brynsløft, kan vi hjelpe deg med å få tilbake et mer åpent blikk og et mer ungdommelig utseende. Bestill en uforpliktende konsultasjon med en av våre spesialister i plastisk kirurgi og oppdag hvordan vi kan hjelpe deg.

Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

Et av de første aldringstegnene som oppstår, oppleves gjerne rundt øynene. For mange starter dette i 40-årene, men hos enkelte merkes forandringene allerede i 30-årene. I noen familier ser man gjerne en tendens til at tunge øyelokk og tunge øyebryn går igjen i flere generasjoner.

Mange opplever at huden blir mere rynkete og det gir opplevelsen av at man ser mere trøtt og uopplagt ut enn det man føler seg.

Tunge øyelokk kan skyldes flere ulike forhold. Det er derfor viktig å se og vurdere hele øvre tredjedel av ansiktet for å finne årsaken til at du får et uttrykk med tunge øvre øyelokk.

 

Har du spørsmål om plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Helhetlig vurdering for beste behandling

Ettersom vi eldes, mister huden sin elastisitet og spenst, det vil si evne til å trekke seg sammen. Dette kan gi løs hud på øyelokket samt at huden i området rundt øynene blir mere rynkete.

I tillegg til dette kan det hos enkelte bli mere framtredende fettputer, som gir et enda tyngre uttrykk. Hos andre kan fettputene nærmest forsvinne helt, og gi et uthult preg.

Hos mange vil også brynene synke ned, spesielt den ytre delen. Dette vil igjen kunne føre til at det blir et overskudd av løs hud på øvre øyelokk.

Ved en konsultasjon på Akademikliniken legger vi vekt på å gjøre en helhetlig vurdering av årsaker til tunge øyelokk for at du skal forstå hvorfor og hvordan vi behandler deg best.

Øyelokksplastikk eller panneløft (brynsløft)

Har du et overskudd av løs hud eventuelt med økte fettputer, vil en øvre øyelokksplastikk kunne hjelpe deg. Da tegnes det opp for å kunne fjerne løs hud og i tillegg redusere overskudd av fett. Arrlinjen planlegges slik at den både fjerner hud og blir liggende mest mulig skjult i en smilelinje samt i globallinjen på øvre øyelokk.

Skyldes overskudd av løs hud på øvre øyelokk at brynene har sunket ned, vil et panne- og brynsløft være mer riktig for deg.

Endoskopisk panneløft

Ved et brynsløft vil den ytre delen av brynet løftes slik at blikket bli mere åpent. Et brynsløft kan utføres på flere ulike måter, og noen ganger kombineres med å utføre en øvre øyelokksplastikk.

Den mest vanlige formen for brynsløft gjøres med kikkehullskirurgi, såkalt endoskopisk panneløft. Det legges da snitt ovenfor hårfestet i panne og tinning, huden løses og det lages festepunkter slik at ytre del av øyebrynet får en høyere posisjon.

Om ikke denne teknikken passer for deg kan man vurdere et tinningløft, eller et brynsløft hvor arrlinjen blir skjult inne i selve brynet.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Les om øyelokksplastikk her…

Hva er inkludert i prisen?

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.