Poser under øynene

Ved Akademikliniken har vi svært lang erfaring med operasjoner av både øvre og nedre øyelokk (tunge øyelokk og poser under øynene).

Øyelokksplastikk ved poser under øynene

Mange plages med årene av poser under øynene. Det kan gi et trøtt og uopplagt uttrykk og mange føler at det er de første tegnene på aldring. Ved Akademikliniken har vi svært lang erfaring med operasjoner av både øvre og nedre øyelokk (tunge øyelokk og poser under øynene).

Poser under øynene kan ha flere ulike grunner. Det kan skyldes:

  • overskudd av løs hud
  • overskudd av fettputer
  • en mere markert fure på nedre øyelokk såkalt teartrough

Når huden rundt øynene med alderen mister sin elastisitet og spenst, vil dette kunne gi poser under øynene. Huden rundt øynene er ekstra tynn og påvirkes lett av denne endringen.

Har du spørsmål om plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Lang erfaring med øyelokksplastikk

Har posene tydeligere preg av økt volum, kan dette skyldes at fettputene som ligger rundt øyet blir mere synlige, eventuelt også at huden mot den benete kanten av øyehulen blir mer markert.

Den tynne huden på nedre øyelokk er svært følsom for å bli strammet opp for mye. Det vil kunne gi et mere operert og unaturlig preg og i verste fall gi tørrhet, tåreflod. Derfor er det meget viktig at du går til en plastikkirurg som har lang erfaring med øyelokkoperasjoner.

Når du kommer til vurdering på Akademikliniken gjør plastikkirurgen en grundig vurdering av hvilke av disse forholdene som gjelder for akkurat deg.

Den mest skånsomme metoden for å fjerne overskudd av fett på nedre øyelokk er oftest å legge et lite snitt på innsiden av nedre øyelokk. Ved dette snittet kommer man fint til de tre fettputene og kan fjerne overskuddet, uten at muskelen og nerven til øyelokket blir berørt. På denne måten sikrer man både et naturlig resultat, og at øyelokkets evne til å lukkes blir bevart på beste måte.

Løs hud

Er det et tydelig overskudd av løs hud, kan man i tillegg legge et snitt langs den nedre øyevippekanten, slik at huden strammes forsiktig opp.

Ved Akademikliniken benytter vi også CO2-laser for å forbedre hudkvaliteten og stramme opp huden i dette området om det er et behov for det. CO2-laser får huden til å trekke seg sammen og stimulerer til dannelsen av blant annet kollagen og elastin som bidrar til en bedre hudkvalitet.

Teartrough

Om du skulle ha en veldig tydelig benet kant i underkant av øynene, såkalt teartrough vil det være behov for å utjevne og fylle dette. Det kan gjøres ved at man benytter eget fett. Fettet som da ofte danner poser og volum på nedre øyelokk kan forflyttes ned mot kinnet og dermed fylle ut og jevne overgangen. Dette er den mest avanserte teknikken for både å fjerne overskudd av fett og samtidig benytte det til å bygge opp volum der det mangler.

 

Er du plaget av poser under øynene? Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Les om øyelokksplastikk her…

Hva er inkludert i prisen?

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.