Friskere utseende med panne- og øyenbrynsløft

Panneløft og øyenbrynsløft

Mange som henvender seg til oss for tunge øvre øyelokk trenger ofte et panneløft. Inngrepet strammer opp huden i pannen, løfter brynene og reduserer de dype furer mellom øynene. Denne operasjonen gjennomføres som regel med kikkhullskirurgi. Snittene er bare et par centimeter lange og plasseres i hodebunnen.

 

Panne- og øyenbrynsløft korrigerer blant annet:

  • rynker i pannen
  • hengende øyenbryn / tunge bryn (heve øyenbryn)
  • dype furer mellom øyenbrynene

 

Hva skjer før et panne- og øyenbrynsløft?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. I konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige leger som vil foreta en vurdering av dine rynker.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

 

Hvordan foregår et panne- og øyenbrynsløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg, som planlegger operasjonen i detalj og fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av inngrepet.

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer.

For å minimere arr og unngå påvirkning av følelsen i ansiktet, utfører kirurgene våre som oftest denne typen operasjoner med såkalt laparoskopi, også kjent som kikkhullskirurgi.

Ettersom snittene kun er et par centimeter lange og plasseres i hårbunnen, vil de oppleves  som svært diskret.

For å løfte øyenbrynene og pannen i løpet av tilhelingsfasen, har du tråder som går fra øyenbrynene under pannehuden og sys over skumgummiputer i hårbunnen. Disse sitter normalt på i cirka 14 dager.

Du får telefonnummeret til kirurgen som har gjennomført inngrepet, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Hva skjer etter et panne- og øyenbrynsløft?

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve hevelse, stivhet og tap av følelse. Det er også vanlig med kløe i hodebunnen. Dette forsvinner etter noen uker.

Du kan regne med at du kommer til å være borte fra jobb i 1-2 uker. Etter 5-7 dager kommer du på den første kontrollen hos oss, og etter 10-14 dager tar vi bort de siste stingene.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Ingen arr blir synlige, da snittene legges i hodebunnen.

 

Kombinasjonsinngrep

Panne- og øyenbrynsløft kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel øyelokkirurgi, mellomansiktsløft og ansiktsløft. Hvilken kombinasjonsinngrep som kan være aktuelt prater du med din kirurg om under konsultasjon.

 

Hva koster et panne- og øyenbrynsløft?

Pris for panne- og øyenbrynsløft avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

> Se priser for panne- og øyenbrynsløft her

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt