Friskere utseende med panne- og øyenbrynsløft

Hva er panneløft og øyenbrynsløft?

Panneløft og øyenbrynsløft er kirurgiske inngrep som strammer huden i pannen, løfter brynene og reduserer de dype furer mellom øynene. Denne operasjonen gjennomføres som regel med kikkhullskirurgi. Snittene er bare et par centimeter lange og plasseres i hodebunnen.

Hva om en som ønsker øyelokkplastikk for å få et mer åpent blikk ved å fjerne ekstra hud over øyet egentlig trenger et panne- og øyebrynsløft?  Mange av inngrepene gir tilsynelatende den samme effekten, derfor er nødvendig slik at du får rett behandling for ønsket resultat.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger.

Panneløft/øyenbrynsløft kan

 • redusere rynker i pannen
 • korrigere hengende øyenbryn / tunge bryn
 • redusere dype furer mellom øyenbrynene
 • heve øyenbryn

 

Hva pasientene sier etter panneløft/øyenbrynsløft

«Jeg kom til Mette Haga for å diskutere øyelokksløft. Etter en svært nyttig konsultasjon hos henne, endte jeg opp med å ta øyenbrynsløft. Resultatet ble helt utrolig bra. Hun ga meg et fantastisk godt råd, og hele veien har hun vært vennlig, proff og trygg. Akademikliniken har også vært formidabelt fine både før og etter. Fulgt opp kjempegodt. Jeg er så innmari fornøyd med at jeg kom til Mette og Akademikliniken. Jeg kan anbefale dem på det varmeste.»

Hvordan foregår et panne- og øyenbrynsløft?

Panneløft eller øyenbrynsløft skjer under narkose og tar omtrent 2 timer. For å minimere arr og unngå påvirkning av følelsen i ansiktet, utfører kirurgene våre som oftest denne typen operasjoner med såkalt laparoskopi, også kjent som kikkhullskirurgi. Ettersom snittene kun er et par centimeter lange og plasseres i hårbunnen, vil de oppleves  som svært diskret. For å løfte øyenbrynene og pannen i løpet av tilhelingsfasen, har du tråder som går fra øyenbrynene under pannehuden og sys over skumgummiputer i hårbunnen. Disse sitter normalt på i cirka 14 dager.

 

Kan panneløft eller øyenbrynsløft kombineres med andre behandlinger?

Panne- og øyenbrynsløft kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel øyelokkirurgi, mellomansiktsløft og ansiktsløft. Hvilken kombinasjonsinngrep som kan være aktuelt prater du med din kirurg om under konsultasjon.

Pasient deler sin erfaring etter øyenbrynsløft:

– Ingenting er bedre enn å føle seg bra

«Jeg tok endoskopisk brynsløft i januar 2020. I mange år har jeg slitt og hatt dårlig selvtillit, flere kommentarer på at blikket mitt har sett surt ut grunnet hvordan brynene mine var plassert. Dette påvirket meg veldig. Kirurgen tok meg på alvor og skjønte at dette var noe jeg virkelig ville utføre og har tenkt på det i flere år. Før operasjonen følte jeg at jeg måtte alltid gå med høye stramme hestehaler for at brynene mine skulle få et lite naturlig løft. Men dette fikk jeg og mer til ved å utføre endoskopisk brynsløft. Dette inngrepet har ikke bare forandret utseendet mitt til det bedre, men også psyken min. Ingenting er bedre enn å føle seg bra. Jeg har nå fått et mer åpent blikk, litt sånn fox-eye look bare på en naturlig måte. Brynene mine er de samme, bare høyere og bedre plassert. Kirurgen tok seg tid, var veldig behagelig å snakke med og jeg følte meg sett og hørt. Kunne ikke vært mer fornøyd!» 

Hva skjer etter et panne- og øyenbrynsløft?

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve hevelse, stivhet og tap av følelse. Det er også vanlig med kløe i hodebunnen. Dette forsvinner etter noen uker. Du kan regne med at du kommer til å være borte fra jobb i 1-2 uker. Etter 5-7 dager kommer du på den første kontrollen hos oss, og etter 10-14 dager tar vi bort de siste stingene.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene. Det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Ingen arr blir synlige, da snittene legges i hodebunnen.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før-og etterbilder av panneløft /øyenbrynsløft

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvor mye koster panneløft/øyenbrynsløft?

Pris på panneløft eller øyenbrynsløft er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Vi anbefaler at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, hvor kirurgen anbefaler inngrep og omfang tilpasset akkurat ditt behov og dine ønsker.

Prisen på en ansiktsløft finner du i vår prisliste.

 

Hva koster et panne- og øyenbrynsløft?

 

Konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Online konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Panneløft/øyenbrynsløft fra 49 500,-
Øyenbrynsløft fra 35 400,-
Endoskopisk panneløft/øyenbrynsløft fra 59 000,-

 

 

Bestill time

 

 

Pris for panne- og øyenbrynsløft avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr panneløft og øyenbrynsløft kun i Oslo.

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/