øyelokkplastikk

Lang erfaring med øyelokkplastikk

Aldringsprosessen innebærer et tiltakende hudoverskudd og at huden får dårligere elastisitet. Den nedsatte elastisiteten gjør at fettet som omgir øyet buler ut. Hvordan de øvre øyelokkene ser ut har også en klar sammenheng med den tiltakende overskuddshuden i pannen og en senkning av øyenbrynene. Hos Akademikliniken tilbyr vi både øvre og nedre øyelokksplastikk. I noen tilfeller vil det også være aktuelt å utføre en CO2 laserpeeling når man utfører en nedre øyelokksplastikk. Om dette passer for deg vil du få informasjon om under en konsultasjon hos plastikkirurg.

De nedre øyelokkenes utseende har også en sterk sammenheng med hvordan kinnfettet senkes ved aldring. Dette gjør at det av og til er bedre å gjøre et mellomansiktsløft enn øyelokksplastikk for å gi deg et mer våkent og opplagt utseende.

 

«Jeg hadde i lengre tid slitt med tunge øyelokk. Da jeg endelig bestemte meg for å gjøre noe med dette, ble jeg anbefalt av bekjente å kontakte Akademikliniken da dette var noe de var gode på. Jeg var på konsultasjon hos Dr. Bjørn Tvedt, som tegnet og forklarte hva de kunne gjøre og fikk valget om å ta operasjon enten i narkose eller i lokalbedøvelse. Jeg valgte å få utført operasjon i lokalbedøvelse av praktiske årsaker.
Inngrepet var til min overraskelse både raskt og smertefritt. Jeg kjente ingenting under operasjon, og det eneste jeg husker er at hele opplevelsen var svært behagelig. Operasjonsteamet var veldig observant på at jeg skulle ha det mest mulig komfortabelt under hele operasjonen.
Jeg er kjempe fornøyd med oppfølgningen og resultatet! Bjørn Tvedt er utrolig dyktig, trygg og vennlig. Jeg ville gitt han terningkast 6!»
– Mann 42 år.

Les flere av våre pasienthistorier her>

Bestill konsultasjon:

WEBBOOKING

Hva skjer før en øyelokkplastikk?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. I konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige kirurger. Vi utfører øvre øyelokksplastikk både i Oslo og Bergen.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

Hvordan foregår en øyelokkoperasjon?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer under narkose eller lokalbedøvelse og tar ca. én til én og en halv time.

Ved øyelokkplastikk av øvre øyelokk legges snittet i globelinjen og en hudoval fjernes.

Ved øyelokkplastikk av nedre øyelokk legges snittet utenfor den ytre øyekroken, og følger deretter kanten på det nedre øyelokket rett under øyehårene. Om bare fett fjernes fra nedre øyelokk kan dette av og til gjøres via et snitt på innsiden av øyelokket.

Hva skjer etter en øyelokkoperasjon?

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens oppvåkningsavdeling i ca. 1-2 timer. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet. Du kan regne med milde til moderate smerter.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Etter 7-8 dager kommer du til kontroll for å fjerne sting. Når stingene er fjernet bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter fjerning av sting.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret.

 

Hva koster en øyelokkoperasjon?

Pris for øyelokksplastikk avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

> Se priser for øyelokkplastikk her

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Mette Haga