Våkent blikk med øyelokkoperasjon

Hva er øyelokksoperasjon (øyelokkplastikk)

Øyelokksoperasjon eller øyelokkplastikk er et kirurgisk inngrep hvor løs hud, muskel- og fettvev på øyelokket fjernes, noe som gir et opplagt utseende og våkent blikk.

 

Øyelokkoperasjon deles inn i tre:

 • Øvre øyelokkoperasjon utføres for å fjerne løs hud over øynene, fettposer under øyenbrynene også kjent som tunge øyelokk
 • Nedre øyelokkoperasjon utføres for å fjerne løs hud og poser under øynene
 • Øyelokkplastikk ved asiatiske øyelokk kan redusere folden som dekker over indre øyekrok og skape tydelig øyelokkfold

 

Øyelokkoperasjon gir et åpent blikk og jevnere hud under øynene. Andre behandlinger/inngrep som kan gi noenlunde samme resultater er:

 • CO2 Laser reduserer poser under øynene
 • kjemisk peel reduserer poser under øynene
 • injeksjonsbehandlinger reduserer poser under øynene og tunge øyelokk
 • Fettransplantasjon til ansikt reduserer poser under øynene og tunge øyelokk

Erfaring med øyelokkplastikk:

– Ikke velg det billigste!

«Etter etter en forferdelig mislykket øyelokkoperasjon, kom jeg gråtende til Akademikliniken. Da hadde jeg ikke klart å lukke øynene mine på 1 år, øynene var små og runde, brynene hadde falt ned ca 2 cm, jeg var blitt lyssky og øynene mine rant. I tillegg var arrene så stramme at jeg kjente hver gang jeg blunket. Arrene lå også 1 cm for høyt oppe, så de er synlige hele tiden. Vi blunker 14 000 hver dag. Så jeg plages. Jeg gikk ikke ut uten caps og solbriller, på et år. Selvfølelsen var så dårlig at jeg ikke orket å omgås folk og jeg fjernet alle speil hjemme. 

Kirurgen var ærlig, vi hadde god og tydelig kommunikasjon, bra forventnings- avklaring.»

 

Les mer

Erfaring med øyelokkplastikk:

– Det er viktig å føle tillit

«Jeg har tatt flere operasjoner hos Halfdan Vier Simensen. Jeg ble anbefalt av en venninne å snakke med ham i forbindelse med at jeg begynte å få veldig tunge øyelokk. Øvre øyelokk operasjonen ble utført så fint at det ikke er mulig å se arr, eller spor av kirurgi. Senere tok jeg brystløft som ble utført med samme presisjon. 

Jeg synes måten jeg ble møtt på, veiledning og oppfølging i ettertid, gjorde at jeg følte meg trygg og godt ivaretatt. Det er viktig for meg å føle tillit til at den som holder skalpellen har god kunnskap og lang erfaring. Og det følte jeg var tilfelle med denne kirurgen, både i rådgivning og operasjon...»

 

Fra legelisten.no

Hva skyldes tunge øyelokk?

De vanligste årsakene til tunge øyelokk er redusert elastisitet og svekket bindevev i huden. Den nedsatte elastisiteten gjør at fettet som omgir øyet buler ut og at det utvikles løs, hengende og overflødig hud på øvre øyelokk. rennende øyne. Tunge øyelokk kan for noen føre til innsnevret synsfelt, sviende øyne og hodepine, fordi man ubevisst trekker musklene i pannen oppover for å kompensere. En øvre øyelokksplastikk vil hjelpe mot tunge øyelokk da løs hud fjernes og det vil gi et mer åpent og våkent blikk

 

Hva skyldes poser under øynene?

Redusert elastisitet i huden fører til at overflødig hud ikke trekker seg sammen, men samles heller i hudfolder. Hudfoldene som samler seg under blir oppfattet som poser under øynene. En annen grunn til poser under øynene er utbuling av fettvev fra øyehulen. For de fleste gir ikke poser noen fysiske plager, men i noen tilfeller kan det også være fysisk ubehag fordi man ubevisst strammer musklene i pannen. En operasjon av nedre øyelokk er en effektiv løsning mot poser under øynene.

Har du spørsmål om om øyelokkoperasjon eller annen plastikkirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.
 

Kan øyelokkoperasjon kombineres med andre behandlinger?

Øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) kan kombineres med for eksempel CO2 laserpeeling, kjemisk peeling, panneløft, øyenbrynsløft, fettransplantasjon til ansikt og injeksjonsbehandlinger. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen bli enig om inngrep som passer din anatomi og gir de resultatene du ønsker.

Hvem egner seg for øyelokkoperasjon?

Øyelokkoperasjon egner seg best for de som opplever tunge øyelokk eller poser under øynene.  Det er mange som ønsker å behandle begge deler og da kan man kombinere øvre øyelokkoperasjon med nedre øvrelokkoperasjon.

Hvor lenge varer resultatet etter øyelokkoperasjon?

Effekten av øyelokkoperasjon varer i 10 – 15 år. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger. Resultatet vil over tid preges av indre og ytre faktorer som genetikk og livsstil.

Hvordan foregår en øyelokkoperasjon?

Operasjonen skjer under narkose eller lokalbedøvelse og tar ca. 1 – 1,5 timer.
Ved øyelokkoperasjon av nedre øyelokk legges snittet utenfor den ytre øyekroken, og følger deretter kanten på det nedre øyelokket rett under øyehårene. Om bare fett fjernes fra nedre øyelokk kan dette av og til gjøres via et snitt på innsiden av øyelokket.

Ved øyelokkoperasjon av øvre øyelokk legges snittet i globallinjen over øyet, deretter fjernes den overflødige huden. Arret blir godt skjult i globallinjen.

 

Hva skjer etter en øyelokkoperasjon?

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens oppvåkningsavdeling i ca. 1-2 timer. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet. Du kan regne med milde til moderate smerter.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Etter 7-8 dager kommer du til kontroll for å fjerne sting. Når stingene er fjernet bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter fjerning av sting.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – øyelokkoperasjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i de første døgnene etter en operasjon.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster øyelokkoperasjon?

 

 

Konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Online konsultasjon med plastikkirurg 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Øyelokkoperasjon øvre fra 25 000,-
Øyelokkoperasjon nedre fra 24 000,-
Øyelokkoperasjon nedre + reduksjon av fettposer fra 36 000,-
CO2 laserpeel, nedre øyelokk fra 20 000,-
Asiatiske øyelokk fra 40 000,-

 

Bestill time

 

Pris øyelokkoperasjon avhenger av en rekke faktorer og du  vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr øyelokkoperasjon kun i Oslo.

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/