øyelokkplastikk

Lang erfaring med øyelokkplastikk

Aldringsprosessen innebærer et tiltakende hudoverskudd og at huden får dårligere elastisitet. Den nedsatte elastisiteten gjør at fettet som omgir øyet buler ut. Hvordan de øvre øyelokkene ser ut har også en klar sammenheng med den tiltakende overskuddshuden i pannen og en senkning av øyenbrynene. Hos Akademikliniken tilbyr vi både øvre og nedre øyelokksplastikk. I noen tilfeller vil det og være aktuelt å utføre en CO2 laserpeeling når man utfører en nedre øyelokksplastikk. Om dette passer for deg vil du få informasjon om under en konsultasjon hos plastikkiurg.

De nedre øyelokkenes utseende har også en sterk sammenheng med hvordan kinnfettet senkes ved aldringen. Dette gjør at det av og til er bedre å gjøre et mellomansiktsløft enn øyelokksplastikk for å gi deg et mer våkent og opplagt utseende.

 

«Jeg hadde i lengre tid slitt med tunge øyelokk. Da jeg endelig bestemte meg for å gjøre noe med dette, ble anbefalt av bekjente å kontakte Akademikliniken da dette var noe de var gode på. Jeg var på konsultasjon hos Dr. Bjørn Tvedt, som tegnet og forklarte hva de kunne gjøre og fikk valget om å ta operasjon enten i narkose eller i lokalbedøvelse. Jeg valgte å få utført operasjon i lokalbedøvelse av praktiske årsaker.
Inngrepet var til min overraskelse både raskt og smertefritt. Jeg kjente ingenting under operasjon, og det eneste jeg husker er at hele opplevelsen var svært behagelig. Operasjonsteamet var veldig observant på at jeg skulle ha det mest mulig komfortabelt under hele operasjonen.
Jeg er kjempe fornøyd med oppfølgningen og resultatet! Bjørn Tvedt er utrolig dyktig, trygg og vennlig. Jeg ville gitt han terningkast 6!»
– Mann 42 år.

Les flere av våre pasienthistorier her>

Bestill konsultasjon:

WEBBOOKING

Hva skjer før en øyelokkplastikk-operasjon?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. I konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige kirurger. Vi utfører øvre øyelokksplastikk i både Oslo og  Bergen.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

Hvordan foregår en øyelokkplastikk-operasjon?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer under i narkose eller lokalbedøvelse og tar ca. én til én og en halv time.

Ved øyelokkplastikk av øvre øyelokk legges snittet i globelinjen og en hudoval fjernes.

Ved øyelokkplastikk av nedre øyelokk legges snittet utenfor den ytre øyekroken, og følger deretter kanten på det nedre øyelokket rett under øyehårene. Om bare fett fjernes fra nedre øyelokk kan dette av og til gjøres via et snitt på innsiden av øyelokket.

Hva skjer etter en øyelokkplastikk-operasjon?

Blåmerker og ømhet – forsvinner etter 10-14 dager

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens pleieavdeling et par timer med «kjølebriller». Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet, men det er ingen intensiv smerte. Allerede et par timer etter inngrepet kommer du til å få blåmerker – det er helt normalt.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Det oppstår også en hevelse vil være tilstede noen dager etter inngrepet. I løpet av den første tiden kan du også oppleve en viss nedsatt følelse i øyevippene. Dette bruker å gå fort over.

I blant kan det oppstå en mindre blodutredelse i den hvite delen av øyet, som kan vedvare i opptil tre uker.

Fjerning av sting

Etter fire til sju dager kommer du på oppfølgingsbesøk til Akademiklinikens mottak for å ta bort stingene, men selvfølgelig er du velkommen til å gi lyd fra deg tidligere. Når stingene er fjernet bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en liten stund etter fjerning av sting.

Jobb

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men de mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Bilkjøring og lesing etter operasjonen

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen. En del pasienter opplever at det er vanskelig å lese den første uken etter operasjonen, men disse vanskene forsvinner hurtig.

Lytt til kroppen

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Rolige spaserturer er helt topp. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen samt ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et timekort for oppfølgningstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Anbefalt etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

Aktuelle kombinasjonsinngrep

Øyelokkplastikk er ofte en del av andre ansiktsoperasjoner der ansiktsløft, panne- og øyenbrynsløft, mellomansiktsløft og laserpeeling kan inngå. Om og hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du gjennom ved konsultasjonen, eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din kirurg.

Hva koster en øyelokkplastikk-operasjon?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet av omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 500,-.

> Se priser for øyelokkplastikk her

WEBBOOKING