Øyelokkoperasjon i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Øyelokkplastikk vil gi deg et mer våkent og opplagt utseende

 

Aldringsprosessen innebærer at huden forandres med dårligere elastisitet og et tiltakende hudoverskudd. Den nedsatte elastisiteten i vevene gjør at det fettet som omgir øyet, buler ut. Hvordan de øvre øyelokkene ser ut, har også en klar sammenheng med den tiltakende overskuddshuden i pannen og en senkning av øyenbrynene. De nedre øyelokkenes utseende har også en sterk sammenheng med hvordan kinnfettet senkes ved aldringen. Dette gjør at det av og til er bedre å gjøre et mellomansiktsløft enn øyelokksplastikk for å forynge øyelokkene.

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. I denne konsultasjonen vil du møte en av våre erfarne plastikkirurger, som vil kunne gi deg informasjon om behandlingene vi tilbyr, og i samråd med deg finne ut hvilken behandling som passer best til deg og din forventninger.

Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en øyelokkplastikk?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du leser info du har fått om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

Hvordan foregår en øyelokkplastikk?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege, og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

Operasjonen skjer under narkose og lokalbedøvelse, og tar cirka én til en og en halv time. Ved øvre øyelokkplastikk legges snittet i globelinjen og en hudoval fjernes.

Ved nedre øyelokkplastikk legges snittet utenfor den ytre øyekroken, og følger deretter kanten på det nedre øyelokket rett under øyehårene. Om bare fett fjernes fra nedre øyelokk, kan dette av og til gjøres via et snitt på innsiden av øyelokket.

 

Hva skjer etter en øyelokkplastikk?

 

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens pleieavdeling et par timer med «kjølebriller».

Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet, men det er ingen intensiv smerte. Allerede et par timer etter inngrepet kommer du til å få blåmerker, det er helt normalt. Men ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager, har de stort sett forsvunnet.

Det oppstår også en hevelse som blir igjen noen dager etter inngrepet. I løpet av den første tiden kan du også oppleve en viss nedsatt følelse i øyevippene. Det også noe som bruker å gå fort over.

I blant kan det oppstå en mindre blodutredelse i den hvite delen av øyet, som kan vedvare i opptil tre uker. På samme måte, bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter at stingene er fjernet.

Etter fire til sju dager kommer du på oppfølgingsbesøk til Akademiklinikens mottak for å ta bort stingene, men selvfølgelig er du velkommen til å gi lyd fra deg tidligere.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men de fleste bruker å være borte fra arbeidet et par uker av sosiale årsaker. Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen. En del pasienter opplever at det er vanskelig å lese den første uken etter operasjonen, men disse vanskene forsvinner hurtig.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter i et par uker, derimot kan du gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene. Men det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Øyelokkplastikk er ofte en del av andre ansiktsforyngende operasjoner der også ansiktsløft, panneløft, mellomansiktsløft og laserpeeling kan inngå. Om og hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du gjennom ved konsultasjonen, eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din kirurg.

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

Her kan du bestille en uforpliktende konsultasjon.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se priser for øyenlokkplastikk >