Færre rynker og jevnere hud med ansiktsløft

Hva er ansiktsløft?

Ansiktsløft, også kalt facelift eller ansiktsløfting, er et kirurgisk inngrep som løfter opp og strammer huden rundt haken og kjevepartiet. Finere rynker rundt munnen krever mer spesielle tiltak som hudsliping, peeling eller laser.

 

Ansiktsløft

Ansiktsløft er et kirurgisk inngrep som gir tydeligere kjevelinje og ungdommelig utseende. Ofte kombineres ansiktsløft med halsløft.

 

Facelift ved Akademikliniken utføres av Tomm og Hilde Bjærke, Norges ledende ansiktskirurger ved Cosmo Clinic i Nydalen, som er Akademiklinikens søsterklinikk i Oslo.

Booking og alle henvendelser om ansiktsløft skjer ved henvendelse til Cosmo Clinic.

Les mer om ansiktsløft på Cosmoclinic.no

 

Hvordan foregår ansiktsløft (facelift)?

Et ansiktsløft eller ansiktsløfting skjer under narkose og tar tre til fire timer. Vanligvis legges et snitt i tinningen, rundt øret og i hårfestet. Iblant gjøres det et snitt under hakespissen for å sy sammen den overfladiske halsmuskelen.

 

Kan ansiktsløft kombineres med annen plastisk kirurgi?

Det er ikke uvanlig at man kombinerer ansiktsløft med andre inngrep som for eksempel halsløft, mellomansiktsløft, panneløft og øyelokksplastikk. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du om med plastikkirurgen under konsultasjonen.

 

Akademikliniken

Våre plastikkirurger har lang erfaring med kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi og er blant Norges ledende plastikkirurger.

Pasient deler sin erfaring etter ansiktsløft:

– Endelig ble jeg tatt på alvor

«Jeg var genetisk disponert for tidlig aldring. Min mann og jeg er like gamle, og mens han fikk kommentarer på hvor ung og fresh han så ut, opplevde jeg å få kommentarer på at jeg så trett, sint og gammel ut. Sånt gjør noe med deg og syken din! Det hele toppet seg etter en weekend vi hadde vært bortreist. Vi hadde hatt en helt fantastisk tur, men på vei hjem ble jeg tatt for å være min manns mor. Tenkte virkelig omverden dette om meg?

 Jeg har alltid vært preget av samfunnets kritiske holdning til plastisk kirurgi, men mine plager skyltes ansikt. Ansiktet kan man aldri skjule. Jeg valgt tilslutt å oppsøke en plastisk kirurg, og sa til han: «Enten må du gjøre min mann eldre, eller så må du gjøre meg yngre.» Han så på meg og svarte «Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men jeg vet om en som kan». Slik fikk jeg vite om de dyktige kirurgene på Akademikliniken. Det var godt å komme til noen som behandlet meg og mine plager med respekt og forståelse. Endelig ble jeg tatt på alvor.

 Jeg fikk utført en stor facelift med øreflippreduksjon. Målet var aldri og bli så ung eller vakker som mulig, men å kunne trives med eget ansikt. Et ansikt som hele veien har eldes mye raskere enn hvor gammel jeg i realiteten har vært. Inngrepet jeg gjennomførte har resultert i at jeg ser lik ut på utsiden, som jeg føler meg på innsiden. Å ikke tenke over eget utseende lenger har spilt en enorm rolle i mitt liv!» 

– Kvinne, 60 år