Profhilo Akademikliniken

Asiatiske øyelokk – tydeligere øvre øyelokkfold

Hva er asiatiske øyelokk?

Med asiatiske øyelokk mener vi øyelokkoperasjon spesielt for øyne med fold som dekker indre øyekrok og har  lite eller ingen øyelokkfold. Lite eller ingen tydelig fold over øyelokket skyldes et ekstra fettlag som ligger mellom huden som fester seg i motsetning til vestlig anatomi. En operasjon av asiatiske øyelokk innebærer et inngrep hvor man skaper en tydelig øyelokkfold og eventuelt fjerner huden som dekker over indre øyekrok. Hensikten er å gi et mer åpent blikk, samtidig som man bevarer det etniske asiatiske uttrykket.

Hvordan foregår operasjon av asiatiske øyelokk?

Ved en operasjon av asiatiske øyelokk vil øyelokksfolden bli tydeligere. Hudfolden som strekker seg innover mot øyekroken og dekker selve øyekroken blir sydd til muskelen rett over  øyekroken. En slik sammensying skaper en tydeligere øyelokkfold.  Det vil gi et mer åpent blikk da det er mindre hud som dekker til. Akademiklinikken har spesialisert seg på denne operasjonsteknikken hvor det etniske uttrykket bevares.

 

Andre operasjoner som påvirker øyelokkene er

  • Operasjon av øvre øyelokk – hjelper mot tunge øyelokk og gir et våkent blikk
  • Operasjon av nedre øyelokk – hjelper mot poser under øynene og gir jevnere hud under øynene
  • Panneløft – hjelper mot linjer i pannen og tunge øyelokk og gir et freshere utseende med åpent blikk
  • Øyenbrynsløft – hjelper mot tunge øyelokk og hudoverskudd over øynene og gir et mer åpent blikk

 

Hva koster en Øyelokksoperasjon?

Hvem egner seg for operasjon av asiatiske øyelokk?

Asiatisk øyelokkoperasjon egner seg best for de som har hud som dekker over indre øyekrok og lite eller ingen øyelokkfold, og ønsker et mer åpent blikk eller tydeligere øyelokkfold.

Det er mange forskjellige asiatiske øyelokk. Noen har øyelokk uten fold, mens andre kan ha en tydelig fold. Graden av fold i indre øyekrok, kan være svært forskjellig. Noen ganger vil man ønske å beholde folden i sin helhet og andre ganger er det ønskelig å åpne den mer, i tillegg til å definere en tydeligere øyelokkfold.

Kan øyelokkoperasjon kombineres med andre behandlinger?

Øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) kan kombineres med for eksempel CO2 laserpeeling, kjemisk peeling, panneløftøyenbrynsløftfettransplantasjon til ansikt og injeksjonsbehandlinger. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen bli enig om inngrep som passer din anatomi og gir de resultatene du ønsker

Boka konsultation
Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvordan foregår en øyelokkoperasjon?

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Operasjonen skjer under narkose eller lokalbedøvelse og tar ca. 1 – 1,5 timer.

Hva skjer etter en øyelokkoperasjon?

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens oppvåkningsavdeling i ca. 1-2 timer. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet. Du kan regne med milde til moderate smerter.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Etter 7-8 dager kommer du til kontroll for å fjerne sting. Når stingene er fjernet bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter fjerning av sting.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om operasjon av asiatiske øyelokk hos en av våre dyktige spesialister i plastisk kirurgi.

Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – asiatiske øyelokk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».