Profhilo Akademikliniken

Asiatiske øyelokk – tydeligere øvre øyelokkfold

Asiatisk øyelokksplastikk er en operasjon tilpasset pasienter med asiatisk opprinnelse for å gi en mere definert øvre øyelokksfold og et mere åpent blikk. Operasjonen foregår i narkose og tar ca to timer. Etter operasjonen kan du oppleve hevelse og misfarging den første uken – dette bedres i løpet av de første 4 uker. Du kan reise hjem med tilsyn av pårørende. Vanligvis har du ikke krav på sykemelding, og du må vente med trening i minimum 4-5 uker.

Hva er asiatiske øyelokk?

Et asiatisk øyelokk har en anatomi og oppbygging som er unik og dermed skiller seg fra mennesker fra alle andre deler av verden. Det er viktig at de kirurger som skal operere asiatiske pasienter er kjent med disse forskjellene for at et resultat av en operasjon skal bli vellykket.

I hovedtrekk er det mest karakteristiske trekket at asiater har :

  • en tydelig epicantusfold
  • en fettpute som strekker seg lengre ned på øyelokket
  • hel, delvis eller fullstendig manglende fold på øvre øyelokk

Det finnes mange ulike øyeformer, og uttrykket etter en operasjon vil derfor også bli ulik fra en person til en annen.

For et estetisk vellykket resultat er det viktig å nettopp ta hensyn til utgangspunktet og ikke tilstrebe et vestlig uttrykk, men bevare det etnisk asiatiske.

Hva er asiatisk øyelokksplastikk?

Ved en asiatisk øyelokksplastikk er formålet med operasjonen å skape en tydeligere dobbeltfold på øvre øyelokk. Dette gjøres ved at en manglende hudfold rekonstrueres,i tillegg til at overskudds hud og eventuelt fett fjernes.
Hensikten er å gi et mer åpent blikk, samtidig som man bevarer det etniske asiatiske uttrykket.

Hvordan foregår operasjon av asiatiske øyelokk?

En asiatisk øyelokksplastikk utføres i narkose. Inngrepet tar ca. 1,5 til 2 timer. Før operasjonen planlegges snittet og høyden på øyelokksfolden. Med fin teknikk skapes en ny øyelokksfold som blir mere synlig.
Du blir liggende med kjølebriller på klinikken noen timer etter inngrepet er ferdig.
Du får avtale om kontroll og fjerning av sting 8 dager etter utført inngrep.
I denne uken er det naturlig at du får en del hevelse og misfarging på øvre øyelokk. Det kan være gunstig å sove med hode noe høyt om natten, samt å benytte kjølebriller hyppig de første dagene.
Bruker du linser, bør du etter operasjon avlaste og heller benytte briller de første 2-4 ukene.
Du er oppegående etter operasjon, men skal unngå trening og tunge løft i minimum 4-6 uker etter operasjon.
Hevelse over øynene vil gradvis gå tilbake fra ca. 1 uke etter operasjon.

Prosessen fram til det endelige resultatet vil ta tid, og resultatet vurderes på en sluttkontroll etter 6 måneder sammen med din kirurg.

Andre operasjoner som påvirker øyelokkene er

  • Operasjon av nedre øyelokk – hjelper mot poser under øynene ved fjerning av fett, og strammer opp løs hud.
  • Panneløft – hjelper mot linjer i pannen og tunge bryn, og gir et mere våkent utseende med åpent blikk.
  • Tinningløft – hjelper mot tunge bryn og overskudd av løs hud over øynene. Inngrepet løfter bryn og gir et mer åpent blikk. Kan være et alternativ for de som har høyt hårfeste og tynt hår og ikke er egnet for panneløft.

Hva koster en øyelokksoperasjon?

plastisk kirurgi på bryst

Hvem egner seg for operasjon av asiatiske øyelokk?

Asiatisk øyelokkoperasjon egner seg best for de som har tunge øvre øyelokk eller manglende synlig fold som ønsker et mer åpent blikk eller tydeligere øyelokkfold.

Kan øyelokkoperasjon kombineres med andre behandlinger?

Øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) kan kombineres med for eksempel: panneløft, tinningløft, fettransplantasjon til ansikt og injeksjonsbehandlinger.

Under en uforpliktende konsultasjon vil du møte en plastikkirurg med lang erfaring innen asiatisk øyelokkskirurgi. Du vil få mulighet til å fremlegge dine ønsker og behov, og sammen legge en plan for hvilket inngrep som kan være det beste for deg.

Bestill time
Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjoner, vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvordan foregår en øyelokkoperasjon?

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Operasjonen skjer under narkose og tar ca. 1,5 – 2 timer.

Hva skjer etter en øyelokkoperasjon?

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens oppvåkningsavdeling i ca. 1-2 timer. Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet. Du kan regne med milde til moderate smerter.

Ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager har de stort sett forsvunnet.

Etter 7-8 dager kommer du til kontroll for å fjerne sting. Når stingene er fjernet, bruker man å kjenne en viss stivhet og trekkfølelse som vedvarer en stund etter fjerning av sting.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men mange pleier å være borte fra jobb i et par uker av sosiale årsaker. Dette er selvfølgelig helt opp til deg.

Du bør ikke kjøre bil i løpet av de første 24 timene etter operasjonen.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Du kan gjerne ta rolige spaserturer. Unngå også å sole arrene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Arrene blir vanligvis veldig diskret.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om operasjon av asiatiske øyelokk hos en av våre dyktige spesialister i plastisk kirurgi.

Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – asiatiske øyelokk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før- og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».