Form kroppen med fettsuging

For å få kroppens konturer til å oppleves mer proporsjonale, kan man gjennomføre en fettsuging.

Visse fettopphopninger er vanskelige å ta bort ved hjelp av kost og mosjon, og i disse tilfellene kan fettsuging være et praktisk tiltak.

Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett. Det vanligste er behandling av lår, mage, hofter, midje og hake.

Arveanlegg og hormoner styrer hvordan fettceller samles på ulike kroppsdeler. Vi blir født med et visst antall fettceller som forstørres ved vektøkning. Ulikt fra vektreduksjon, reduserer fettsuging antall fettceller og kan derfor gi en permanent virkning. Derimot er det vanskelig å påvirke cellulitter gjennom fettsuging.

Ønsker du å komme til oss for en uforpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING

 

Ikke en slankemetode

Det er viktig å nevne at et slikt inngrep ikke er en slankemetode, men en kroppskonturering.

Alle som er fysisk og psykisk friske kan gjennomgå behandlingen, med mindre en er allergisk mot bedøvelsesmidler eller har unormal sårtilhelning.

Komplikasjoner øker drastisk hos en person med en BMI over 30. Derfor kan ikke sterkt overvektige gjennomgå behandlingen. Det er svært viktig at personen er ferdig utvokst, ikke gravid og har realistiske målsettinger.

Fettsuging er ingen slankemetode, men en måte å fjerne lokale fettlagre på, slik som en fettbule på magen, fett på lår eller hake. Man går ikke betydelig ned i vekt etter behandlingen. Gode kost- og mosjonsvaner er viktig for å unngå at nye fettansamlinger oppstår på andre deler av kroppen.

 

High Definition lipo

High definition lipo er det siste innen moderne kroppsforming. Det er et kirurgisk inngrep der man jobber systematisk og strategisk etter kroppens anatomi for å oppnå en mer atletisk kroppsform. Man kan fremheve muskulatur f. eks ved å lage en mer definert six pack, en V-formet overkropp, rundere rumpe eller en slankere midje. High def lipo teknikken har gitt plastikkirurger et verktøy som virkelig har høynet både det skulpturelle nivået, og sikkerheten innen kroppsformingen. Kirurger ved Akademikliniken i Oslo har erfaringer med denne teknikken siden 2013, og var de første i Norge som tok den i bruk.

High definition lipo tar utgangspunkt i muskelanatomien på hver enkelt pasient. Hos menn vil muskulaturen være mer i fokus enn hos kvinner, der formene er viktigst.  Man har med denne teknikken ikke fokus på enkeltområder, men disse i sammenheng med resten av kroppen, slik at sluttresultatet skal bli naturlig.

Man skiller mellom høy, medium og mindre grad av definisjon. Høy grad passer bare for de som har trening som en livsstil.  Moderat passer for de fleste som er ganske slanke fra før, og mild grad passer for de som har litt høyere BMI, men som ønsker å se slankere ut.

Hos noen pasienter inngår det en forstørrelse ved fettransplantasjon til baken, eller til  innsøkkene i konturen ved hoftekulene. Hos andre transplanteres fettet til brystene hos kvinner, og også til øvre brystregion hos menn. Ved å kunne benytte oss av å fjerne og legge til  fettvolum får kirurgen et mye større spillerom for å skulpturere enn ved tidligere teknikker.  Operasjonen krever en god porsjon kunstnerisk kompetanse, og den finner du hos våre kirurger ved Akademikliniken.

Inngrepet egner seg best for pasienter med BMI under 27.

 

Video: Vår plastikkirurg Mette Haga snakker om fettsuging

 

Hva skjer før en fettsuging?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Dersom du ønsker å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid.

 

Slik forbereder du deg til operasjonen

Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres. Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko. Før du møter opp skal du også ha tatt en grundig kroppsvask.

Da operasjonen foregår i lokalbedøvelse og narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.

Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol og kontroller høyt blodtrykk.

Er det noe du er usikker på? Ring oss - vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

> Les mer om fettsuging og medfølgende risikoer her

 

Slik foregår en fettsuging

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer. Vi sprøyter også inn lokalbedøvelse i fettvevet for å redusere ubehag etter operasjonen.

En kanyle injiseres i fettdepotene gjennom små snitt i huden og skaper små tuneller gjennom fettlagene. Her suges overskuddsfettet ut, før de små snittene sys sammen med skjulte sting, som kroppen senere absorberer.

Når operasjonen er utført, vil disse tunellene kollapse, som igjen resulterer i en forbedret kroppskontur.

Pleie etter operasjonen

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie. Ved en større fettsuging blir du over natten.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støttestrømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

oppvåkningsavdelingen vil en sykepleier være tilstede for å forsikre at det går bra med deg og at du kommer til deg selv etter narkosen. Ser sykepleieren at du har behov for smertelindring, vil du også få dette.

Alle pasienter får en bedøvet og øm følelse, samt hevelse og blåmerker i operasjonsområdet. Dette går over i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Lytt til kroppen!

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

Du vil få utdelt mobilnummeret til kirurgen som gjennomførte operasjonen slik at du kan få svar på dine spørsmål uansett tid på døgnet.

Hva koster fettsuging?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet av omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av den uforpliktende konsultasjonen.

Vi tilbyr fettsuging i Oslo.

> Se priser for fettsuging her

Time til konsultasjon kan bookes her:

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt

Pasient forteller:

Jeg prioriterte meg selv og helsa mi

Les mer