Fettsuging hos Akademikliniken Oslo

Fettsuging – en metode for figurforming

For å få kroppens konturer til å oppleves mer proporsjonale, kan man gjennomføre en fettsuging.

Visse fettopphopninger er vanskelige å ta bort ved hjelp av kost og mosjon, og i disse tilfellene kan fettsuging være et praktisk tiltak.

Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett. Det vanligste er behandling av lår, mage, hofter, midje og hake.

Arveanlegg og hormoner styrer hvordan fettceller samles på ulike kroppsdeler. Vi blir født med et visst antall fettceller som forstørres ved vektøkning. Ulikt fra vektreduksjon, reduserer fettsuging antall fettceller og kan derfor gi en permanent virkning. Derimot er det vanskelig å påvirke cellulitter gjennom fettsuging.

Ønsker du å komme til oss for en uforpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING

 

Ikke en slankemetode

Det er viktig å nevne at et slikt inngrep ikke er en slankemetode, men en kroppskonturering.

Alle som er fysisk og psykisk friske kan gjennomgå behandlingen, med mindre en er allergisk mot bedøvelsesmidler eller har unormal sårtilhelning.

Komplikasjoner øker drastisk hos en person med en BMI over 30. Derfor kan ikke sterkt overvektige gjennomgå behandlingen. Det er svært viktig at personen er ferdig utvokst, ikke gravid og har realistiske målsettinger.

Fettsuging er ingen slankemetode, men en måte å fjerne lokale fettlagre på, slik som en fettbule på magen, fett på lår eller hake. Man går ikke betydelig ned i vekt etter behandlingen. Gode kost- og mosjonsvaner er viktig for å unngå at nye fettansamlinger oppstår på andre deler av kroppen.

 

Video: Vår plastikkirurg Mette Haga snakker om fettsuging

Hva skjer før en fettsuging?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Dersom du ønsker å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid.

Slik forbereder du deg til operasjonen

Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres. Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko. Før du møter opp skal du også ha tatt en grundig kroppsvask.

Da operasjonen foregår i lokalbedøvelse og lett narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.

Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol og kontroller høyt blodtrykk.

Er det noe du er usikker på? Ring oss – vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

> Les mer om fettsuging og medfølgende risikoer her

Slik foregår en fettsuging

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege, og får deretter tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer. Vi sprøyter også inn lokalbedøvelse i fettvevet for å redusere ubehag etter operasjonen.

En kanyle injiseres i fettdepotene gjennom små snitt i huden og skaper små tuneller gjennom fettlagene. Her suges overskuddsfettet ut, før de små snittene sys sammen med skjulte sting, som kroppen senere absorberer.

Når operasjonen er utført, vil disse tunellene kollapse, som igjen resulterer i en forbedret kroppskontur.

Pleie etter operasjonen

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie. Ved en større fettsuging blir du over natten.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støttestrømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

oppvåkningsavdelingen vil en sykepleier være tilstede for å forsikre at det går bra med deg og at du kommer til deg selv etter narkosen. Ser sykepleieren at du har behov for smertelindring, vil du også få dette. Du vil senere flyttes til pleieavdelingen.

Alle pasienter får en bedøvet og øm følelse, samt hevelse og blåmerker i operasjonsområdet. Dette går over i løpet av de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen anbefaler vi LPG bindevevsmassasje.

Lytt til kroppen!

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

Du vil få utdelt mobilnummeret til kirurgen som gjennomførte operasjonen slik at du kan få svar på dine spørsmål uansett tid på døgnet.

Hva koster fettsuging?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet av omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av den uforpliktende konsultasjonen.

Vi tilbyr fettsuging i Oslo.

> Se priser for fettsuging her

Ønsker du å komme til oss for en uforpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING