Form kroppen med fettsuging

Hva er fettsuging?

Fettsuging, fettfjerning eller liposuction er et kirurgisk inngrep som forbedrer kroppens kontur og proporsjoner ved å fjerne overskudd av fettceller fra fettlagre som ligger mellom huden og muskelen.

 

Vi deler fettsuging inn i to typer

 • Tradisjonell fettsuging, som egner seg best i tilfeller med fettansamlinger som ikke påvirkes av kost eller trening.
 • High Definition Liposuction, som former kroppen som helhet. Da kan man få en mer atletisk og definert kropp.

Fettsuging er ingen slankemetode.

Fettsuging kan være en praktisk løsning når kost og mosjon ikke hjelper nok mot fettansamlinger. Vi presiserer at et slikt inngrep ikke er en slankemetode, men en kroppsforming. Man går ikke betydelig ned i vekt etter behandlingen.
Fettsuging fjerner kun fettet under huden og reduserer lokale fettlagre, typiske områder kan være mage, midje og utsiden av lårene. Gode kost- og mosjonsvaner er viktig for at resultatet etter figurformingen skal være stabil. Huden mister elastisitet med alderen og fettansamlinger strekker ut huden. I tilfeller med lav hudkvalitet kan det blir behov å kombinere fettsugingen med hudplastikk .

 

Hvordan foregår fettsuging

Operasjonen skjer under full narkose og tar fra 1 -3 timer. Det settes inn en blanding av saltvann og bedøvelse til området som skal fettsuges for å redusere blødning og ubehag etter operasjonen. Fettcellene suges ut gjennom små butte stålrør som er tilkoblet en sugepumpe, derav navnet liposuction. Stålrøret føres inn gjennom små snitt på 4 - 6 mm og skaper små tunneler i fettlagene. Her suges overskuddsfettet ut, før de små snittene sys sammen.
Når operasjonen er utført, vil tunellene som er skapt av stålrørene kollapse, noe som resulterer i en forbedret kroppskontur.

Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett. Sikkerheten i forhold til denne type inngrep avhenger av mengde fettvev som fjernes og valg av bedøvelse og pasientens generelle helse.

Hvem egner seg for fettsuging?

Alle som er fysisk og psykisk friske kan gjennomgå behandlingen, med mindre en er allergisk mot bedøvelsesmidler eller har unormal sårtilhelning.
Det er svært viktig at personen er ferdig utvokst, ikke er gravid, har en BMI under 30 og har realistiske målsettinger. Vi anbefaler ikke fettfjerning til sterkt overvektige personer da det er større sjanser for at resultatet ikke blir bra, og økt risiko for komplikasjoner. Det er ideelt for pasienten å være i så god form som mulig før inngrepet, og ikke benytte seg av sigaretter flere måneder i forveien.

Hvor lenge varer effekten av fettsuging?

Fettceller som er fjernet kommer aldri tilbake, men gjenværende fettceller i kroppen kan utvide seg og skape uregelmessigheter. Dette skjer utelukkende dersom pasienten går opp i vekt etter inngrepet. Dette innebærer en sjanse for at nye fettansamlinger dannes dersom man ikke holder en stabil vekt. Beste måten å unngå dette på er å gjøre operasjonen i en fase der du har en livsstil med bra kost og jevnlig mosjon som er tilpasset ditt behov, ønske og motivasjon.

Kan fettsuging kombineres med andre inngrep?

Fettsuging kan kombineres med andre inngrep som for eksempel BBL, brystforstørrelse, fettransplantasjon til ansikt og bukplastikk. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du om med din kirurg under konsultasjonen.

Fettsuging av hake

Det er vanlig med fettansamlingar eller ekstra hud i hake- og halsregionen, en såkalt dobbelthake. For de som ønsker seg et tydeligere kjeveparti vil fettsuging av haken være en god løsning. Inngrepet gir varige resultater og beholder ditt naturlige utseende.

Inngrepet utføres vanligvis under narkose hos oss. Det gjøres et lite 4 mm langt innstikk under haken og et bak hvert øre. Deretter suges fettansamlingen ut fra tre ulike hold ved hjelp av tynne kanyler. Om man skal fjerne fett på hver side av haken (også kalt jowls), fjernes fettet gjennom microinnstikk i munnvikene. Fettsuging av hals og hake er både den billigste og mest nøyaktige måten å redusere fettansamlinger under haken på.
Fettsuging av hake kan kombineres med andre ansiktsinngrep som for eksempel halsløft, ansiktsløft og fettsuging av nedre del av ansiktet. Fett er det største reservoiret av stamceller i kroppen og kan blant annet brukes til fettransplantasjon til ansikt.
Et alternativ til fettsuging er å fjerne fett under haken med injeksjoner med legemiddel som ødelegger fettcellene.

Fettsuging av lår

Det er mange som ikke får trent bort overflødig fett på innsiden og utsiden av lårene, uansett øvelser og livsstil. Ekstra fett på utsiden av lår gir i mange tilfeller utbulende lår som skiller seg ut fra hoftene.

Ekstra fettansamling på innsiden av lår fører ofte til gnissing mellom lårene som gir sår og ubehag. Mange kvinner løser dette med å bruke klær som hindrer gnissingen, mens andre smører på ulike midler for å redusere friksjonen mellom lårene. Gjennom fettsuging av lårene kan man oppnå bedre proporsjoner til kroppen. I de fleste tilfeller kombineres fettsuging av lår med fettsuging av knær for å oppnå en mer naturlig overgang og utseende.

Fettsuging av knær

Fettsuging av knær gjøres på innsiden av kneet. I noen tilfeller er det en fettansamling som skaper en ujevn overgang mellom lår og legger. Huden trekker seg som regel fint sammen og etterlater svært sjeldent løs hud. I de fleste tilfeller kombineres fettsuging av knær med fettsuging av innsidene på lår.

Fettsuging av overarmer

Fettsuging av armer gjennomføres i full narkose. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

Fettsuging av hofter og midje

Fettsuging av hofter/flanker og midje er ofte trygge inngrep hvor huden som regel er elastisk og trekker seg fint sammen. Dette avhenger selvfølgelig av alder, arvelige faktorer og ens livsstil. Disse områdene er vanlig å forme enten alene eller i kombinasjon med fettsuging av rygg, mage eller bukplastikk.

Fettsuging av bryst hos kvinner (brystreduksjon)

Brystreduksjon er et kirurgisk inngrep som reduserer volum og tyngde av brystene, strammer opp huden og løfter brystvorten. Brystene blir mindre og får en naturlig rundere form. Den eneste forskjellen fra brystløft  (fjerning av løs hud) er at man i tillegg reduserer volumet i brystet.

Ved en brystreduksjon legges snittet rundt brystvorten og ned til brystfolden, deretter fjernes brystvev og overflødig hud. Deretter strammes huden, noe som gir brystet et løft samtidig som brystvorten får en høyere plassering på brystet. Om nødvendig gjøres fettsuging i tillegg for ytterligere å forbedre brystenes fasong. Ved tilfeller hvor tunge bryst har utvidet brystvortene kan diameteren på brystvorten reduseres. Brystet blir mindre, fastere og får en naturlig form.

Fettsuging av bryst hos menn (gynekomasti)

Når menn eller gutter opplever at et eller begge brystene vokser i størrelse kalles det gynekomasti. Gynekomasti må ikke forveksles med hud-og fettoverskudd på bryst.

Avhengig av inngrepets omfang, utfører vi operasjonen enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose. Hvis man kun trenger å gjøre en fettsugning, gjør vi enten et snitt i brystvortekanten, eller nedenfor brystet. Hvis det finnes et overskudd av brystkjertler, reduserer man i stedet løst kjertelvev fra undersiden av selve vorten.

Vi har dyktige plastikkirurger som kan hjelpe deg med å redusere størrelsen på brystene, uansett årsak. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med ekstra medisinske undersøkelser for å kontrollere hormonbalansen før man kan foreta en operasjon.

Fettsuging av mage

Fettsuging av mage er et alternativ for å fjerne magefett/bukfett når kosthold og trening ikke gir ønskede resultater. Det er ofte ikke behov for å fjerne hud ved behandling av fettansamlinger som finnes fra navlen og nedover. Her trekker huden seg ofte pent sammen, dersom huden har god kvalitet. Huden over navlen er ikke like elastisk, men med våre moderne teknikker oppnår vi gode resultater uten å kombinere fettsuging med hudplastikk. I tilfeller med mye overflødig hud reduseres sannsynligheten for at huden klarer å trekke seg nok sammen, og da burde man vurdere bukplastikk.

Fettsuging av rygg

Overflødig fett på ryggen merkes ofte fra ryggmargen og ut til sidene på brystet, rett ved BH-kanten på kvinner. Fettsuging av rygg er et trygt inngrep og gir gode resultater. Det er som regel bedre hudkvalitet på ryggen enn magen, noe som gjør at huden har lettere for å trekke seg sammen.

I tilfeller med store fettansamlinger som kan gi løs hud ved fettsuging, kan ryggløft være et alternativ.Ryggløft er mer vanlig ved svært store vektreduksjoner, men dagens moderne figurformingsteknikker har redusert behovet for å utføre ryggløft betraktelig.  Fettsuging av rygg kan kombineres med fettsuging av mage og midje, ryggløft, bukplastikk og fettransplantasjon til rumpe (BBL).

Fettsuging av mons pubis

Mons pubis , også kalt venusberget, er det hårkledte hudområdet som ligger mellom magen og kjønns..organet. Området buker litt ut pga av underliggende fett. I tilfeller med større fettansamlinger eller hudoverskudd blir området veldig fremtredende. Årsaker til dette kan være blant annet overvekt, vektvariasjoner og flere fødsler. En fettsuging av pubis kan være et godt alternativ for å gjøre bukningen mindre fremtredende. Fettsuging av pubis kombineres ofte med bukplastikk som fjerner løs hud og overskuddsfett på magen. Under bukplastikken kan pubisområdet bli både strammet oppover og fettsugd.

Fornøyd pasient etter fettsuging av lår og knær :

«Ble operert av Bjørn Tvedt for 2 måneder siden, kan ikke få sagt nok hvor fornøyd jeg er! Jeg tok ansiktsløft og fettsuging av lår og knær. Han er ekstremt nøye, pragmatisk og realistisk - noe som gjorde at jeg hadde mye tillit til han. Resultatet er mye bedre enn jeg hadde forventet! Jeg ble tatt godt vare på fra dag én, anbefales på det sterkeste!» 

fra legelisten.no

Fettsuging av kinn

Reduksjon av buccal fettpute er et kirurgisk inngrep som fjerner fettputen inne i kinnet. Inngrepet resulterer i mer markerte kinnbein og et smalere ansikt. Med alderen reduseres volum i ansiktet, derfor anbefales det ikke å fjerne hele fettputen.  Ofte kompineres inngrepet med microfettsuging av nedre ansikt.

Fettsuging av legger

Fettsuging av legger er aktuelt for de som har overflødig fettsamlinger på leggene som gir inntrykk av de er helt rette og «formløse». Det er generelt et tynnere fettlag her enn ellers på kroppen, noe som begrenser hvor mye som kan fjernes. Huden trekker seg som regel fint sammen og etterlater svært sjeldent løs hud. Fettsuging av legger kan kombineres med fettsuging av ankler, innside knær og innside lår, for en jevnere overgang og naturlig utseende.

Slik forbereder du deg til operasjonen

 • Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres.
 • Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko.
 • Før du møter opp skal du også ha tatt en grundig kroppsvask.
 • Da operasjonen foregår ilokalbedøvelse og narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.
 • Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol og kontroller høyt blodtrykk.

 

Hva skjer etter en fettsuging?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie. Ved en større fettsuging blir du over natten.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støttestrømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Avhengig av omfanget av fettsugingen, er pasienter vanligvis i stand til å gå tilbake til arbeidet mellom to dager til to uker. Et kompresjons plagg, som lett kan fjernes av pasienten, brukes i to til fire uker.

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

 

Fettsuging risiko og sikkerhetsinformasjon

Beslutningen om å ha plastisk kirurgi er ytterst personlig. Du må bestemme om du oppnår det du vil, og om risikoen og mulige komplikasjoner av fettsuging er akseptable.

Du vil bli bedt om å signere samtykkeerklæring for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren og eventuelle risikoer og mulige komplikasjoner. Det er ikke anbefalt å utføre fettsuging på flere områder på samme dag, da dette kan føre til risikoer og komplikasjoner.

Fettsuging risikoer inkluderer:

 • anestesi risiko (vi utfører standard Anestesi prosedyre)
 • blåmerker og hevelser
 • endring i hudens følsomhet som kan vedvare
 • skade på dypere strukturer som nerver, blodårer, muskler, lunger og abdominal organer
 • dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • væskeopphopning
 • infeksjon

 

 • regelmessige konturer eller asymmetrier
 • uregelmessig pigmentering
 • behov for revisjon kirurgi
 • vedvarende hevelse
 • dårlig sårtilheling
 • løs hud, forverring av cellulitter
 • brannskade eller varmeskader fra ultralyd med ultralyd-assistert

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – fettsuging

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.   


   


   

   


   
   

   

  Hva koster fettsuging?

   

  Konsultasjon 625,-
  Online konsultasjon 625,-
  Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) 1 875,-

   

  Hals, hake jowls fra 27 000,-
  Pubis fra 26 000,-
  Kneregionen fra 28 000,-
  Lår innside fra 33 000,-
  Overarm fra 30 000,-
  Lår utside fra 32 000-
  Mage fra 38 000,-
  Ankler og legger fra 45 000,-
  Rygg, hofte og midje fra 61 000,-
  Rygg, hofte, midje og mage fra 80 000,-
  High definition liposuction (moderat til høy) inkl overnatting fra 100 100,-

   

  Bestill time

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/