Fettsuging i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Fettsuging hos Akademikliniken Oslo

 

Fettsuging – en metode for figurforming

For å få kroppens konturer til å oppleves mer proporsjonale, kan man gjennomføre en fettsuging.

Visse fettopphopninger er vanskelige å ta bort ved hjelp av kost og mosjon, og i disse tilfellene kan fettsuging være et praktisk tiltak. Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett. Det vanligste er behandling av lår, mage, hofter, midje og hake.

Arveanlegg og hormoner styrer hvordan fettceller samles på ulike kroppsdeler. Vi blir født med et visst antall fettceller som forstørres ved vektøkning. Ulikt fra vektreduksjon, reduserer fettsuging antall fettceller og kan derfor gi en permanent virkning. Derimot er det vanskelig å påvirke cellulitter gjennom fettsuging.

 

Ikke en slankemetode

Det er viktig å nevne at et slikt inngrep ikke er en slankemetode, men en kroppskonturering.

Alle som er fysisk og psykisk friske kan gjennomgå behandlingen, med mindre en er allergisk mot bedøvelsesmidler eller har unormal sårtilhelning.

Komplikasjoner øker drastisk hos en person med en BMI over 30, derfor kan ikke sterkt overvektige gjennomgå behandlingen. Det er det svært viktig at personen er ferdig utvokst, ikke gravid og har realistiske målsettinger.

Fettsuging er ingen slankemetode, men en måte å fjerne lokale fettlagre på, slik som en fettbule på magen, fett på lår eller hake. Man går ikke betydelig ned i vekt etter behandlingen. Gode kost- og mosjonsvaner er viktig for å unngå at nye fettansamlinger oppstår på andre deler av kroppen.

 

WEBBOOKING

 

 

En uforpliktende konsultasjon

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en uforpliktende konsultasjon først. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

På konsultasjonen møter du en plastisk kirurg som lytter til dine ønsker, går gjennom selve behandlingen og svarer på dine spørsmål. Ved besøket får du også informasjon om hva inngrepet kan koste og eventuelt ventetid. Det blir anledning til å stille spørsmål. Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastikkirurger.

 

Forberedelser

Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres. Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko.

Før du møter opp, skal du ha tatt en grundig kroppsvask.

Da operasjonen foregår i lokalbedøvelse og lett narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.

Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol, unngå visse kosttilskudd og kontroller høyt blodtrykk.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Les mer om inngrepet og medfølgende risikoer. 

 

Fremgang av operasjonen

Du møter opp i resepsjonen hvor du så blir vist til pleieavdelingen. Der vil du bli introdusert for personalet som forbereder deg på operasjonen. Du vil også treffe din plastiske kirurg på nytt, som fotograferer operasjonsområdet. Du får treffe din anestesilege og blir tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

Operasjonen tar vanligvis omtrent to timer og utføres under narkose. Vi sprøyter også inn lokalbedøvelse i fettvevet for å redusere ubehag etter operasjonen.

En kanyle injiseres i fettdepotene gjennom små snitt i huden og skaper små tuneller gjennom fettlagene. Her suges overskuddsfettet ut, før de små snittene sys sammen med skjulte sting, som kroppen senere absorberer. Når operasjonen er utført, vil disse tunellene kollapse, som igjen resulterer i en forbedret kroppskontur.

 

Pleie etter operasjonen

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie. Ved en større fettsuging blir du over natten.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støtte strømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

oppvåkningsavdelingen vil en sykepleier være tilstede for å forsikre at det går bra med deg og at du kommer til deg selv etter narkosen. Ser sykepleieren at du har behov for smertelindring, vil du også få dette. Du vil senere flyttes til pleieavdelingen.

Alle pasienter får en bedøvet og øm følelse, samt hevelse og blåmerker i operasjonsområdet. Dette går over i løpet av de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen anbefaler vi LPG bindevevsmassasje.

 

Lytt til kroppen!

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

Du vil få utdelt mobilnummeret til kirurgen som gjennomførte operasjonen slik at du kan få svar på dine spørsmål uansett tid på døgnet.

 

Pris for fettsuging

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep.

Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger.

Vi tilbyr fettsuging i Oslo.

Se priser for fettsugning >

 

 

WEBBOOKING