Armplastikk – strammere hud på armene

Hva er armplastikk?

Armplastikk eller overarmsplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på overarmene. Overflødig hud kan forekomme som en del av aldringsprosessen eller som resultat av større vekttap. På en del yngre kvinner kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Hvordan foregår en armplastikk?

Overarmsplastikk gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel eller i full narkose, avhengig av omfanget av fettsugingen og hvor mye hud som må fjernes. For å kunne stramme huden på overarmen legges snittet på overarmens innside, slik at de er minst synlige når armene henger ned langs siden. Vanligvis går snittet fra armhulen og nesten ned til albuen, avhengig av hvor mye hud som må fjernes. Da arret i tillegg går på tvers av hudens naturlige retning kan det forårsake mer synlige eller kraftigere arr enn etter andre operasjoner.

De fleste har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud, dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

Hva skjer etter en armplastikk?

Etter operasjonen sys snittet sammen, og du får pleie på klinikken. Det er oftest nødvendig med en form for elastisk støttebandasje fra hånden og opp mot armhulen. Hvis man bare bandasjerer overarmen, blir ofte underarmen og hånden mer hoven.

De første døgnene etter operasjonen bør man tenke på å ikke ha armene hengene ned ved sidene, det kan resultere i hevelse og stikking. Det er mest praktisk å ha armene løftet opp så mye som mulig, for eksempel liggende på et par puter i sengen.

Underarm og hånd kan likevel hovne opp hos visse pasienter, men dette forsvinner vanligvis etter et par dager etter operasjonen. Etter operasjonen er det viktig at du spenner muskulaturen i underarmen gjennom å strekke og bøye fingrene. På denne måten kan du redusere hevelsen.

De fleste pasientene kan gå tilbake til et stillesittende arbeid etter drøyt én uke, stingene fjernes etter cirka 14 dager. Deretter anbefaler vi tapeavlastning og eventuelt en elastisk støttebandasje opptil cirka 3-4 uker etter operasjonen. Etter cirka tre uker kan man gå tilbake til lettere fysisk aktivitet.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter den. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det med rolige spaserturer. Husk likevel på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor i løpet av de første seks månedene.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av Akademiklinikens plastikkirurger i Oslo.

 

Arr etter armplastikk

Arret ved en innerarmplastikk kan blir mer iøyefallende enn det man forventer seg. Derfor er behandlingen av arret etter en operasjon avgjørende for å få et bra resultat. Arrene skal beskyttes med kirurgisk tape, gjerne opp til et halvår etter operasjonen. Du bør heller ikke utsette arrene for sol. Det kommer alltid til å finnes et arr på armens innside, men vanligvis blekner dette med tiden.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – armplastikk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og følger deg gjennom helereisen. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».