Fettsuging av lår

Fettsuging av lår

Med en skulpturell fettsuging reduseres utsiden av lårene eller gnagende innerlår.

Det er mange som ikke får trent bort overflødig fett på innsiden og utsiden av lårene, uansett øvelser og livsstil. Ekstra fett på utsiden av lår gir i mange tilfeller utbulende lår som skiller seg ut fra hoftene.

Ekstra fettansamling på innsiden av lår fører ofte til gnissing mellom lårene som gir sår og ubehag. Mange kvinner løser dette med å bruke klær som hindrer gnissingen, mens andre smører på ulike midler for å redusere friksjonen mellom lårene. Gjennom fettsuging av lårene kan man oppnå bedre proporsjoner til kroppen. I de fleste tilfeller kombineres fettsuging av lår med fettsuging av knær for å oppnå en mer naturlig overgang og utseende.

Hva er fettsuging?

Fettsuging forbedrer kroppens kontur og proporsjoner ved å fjerne overskudd av fettceller fra fettlagre som ligger mellom huden og muskelen.

Fettsuging er ingen slankemetode

Fettsuging kan være en praktisk løsning når kost og mosjon ikke hjelper nok mot fettansamlinger. Vi presiserer at et slikt inngrep ikke er en slankemetode, men en kroppsforming. Man går ikke betydelig ned i vekt etter behandlingen.

Fettsuging fjerner kun fettet under huden og reduserer lokale fettlagre, typiske områder kan være mage, midje og utsiden av lårene. Gode kost- og mosjonsvaner er viktig for at resultatet etter figurformingen skal være stabil. Huden mister elastisitet med alderen og fettansamlinger strekker ut huden. I tilfeller med lav hudkvalitet kan det blir behov å kombinere fettsugingen med hudplastikk.

Hvem egner seg for fettsuging?

Alle som er fysisk og psykisk friske kan gjennomgå behandlingen, med mindre en er allergisk mot bedøvelsesmidler eller har unormal sårtilhelning.

Det er svært viktig at personen er ferdig utvokst, ikke er gravid, har en BMI under 30 og har realistiske målsettinger. Vi anbefaler ikke fettfjerning til sterkt overvektige personer da det er større sjanser for at resultatet ikke blir bra, og økt risiko for komplikasjoner. Det er ideelt for pasienten å være i så god form som mulig før inngrepet, og ikke benytte seg av sigaretter flere måneder i forveien.

Hvor lenge varer effekten av fettsuging?

Fettceller som er fjernet kommer aldri tilbake, men gjenværende fettceller i kroppen kan utvide seg og skape uregelmessigheter. Dette skjer utelukkende dersom pasienten går opp i vekt etter inngrepet. Dette innebærer en sjanse for at nye fettansamlinger dannes dersom man ikke holder en stabil vekt. Beste måten å unngå dette på er å gjøre operasjonen i en fase der du har en livsstil med bra kost og jevnlig mosjon som er tilpasset ditt behov, ønske og motivasjon.

Kan fettsuging kombineres med andre inngrep?

Fettsuging kan kombineres med andre inngrep som for eksempel BBL, brystforstørrelse, fettransplantasjon til ansikt og bukplastikk. Hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du om med din kirurg under konsultasjonen.

Slik gjøres en fettsuging

Før operasjonen

Slik forbereder du deg til en fettsugning

 • Huden må være fri for urenheter, eksem eller sår før operasjonen gjennomføres.
 • Enkelte medikamenter kan øke blødningsrisiko og må derfor unngås de siste to ukene før inngrepet. Kan du ikke slutte med disse medikamentene, kan vi dessverre ikke tilby operasjonen på grunn av for høy risiko.
 • Før du møter opp skal du også ha tatt en grundig kroppsvask.
 • Da operasjonen foregår ilokalbedøvelse og narkose, må du også møte opp fastende. Dette betyr at du ikke skal spise fast føde når det er seks timer eller mindre til operasjonen. Herunder gjelder også røyk, snus, tyggegummi o.l. Saft, vann, te og kaffe uten melk kan drikkes inntil to timer før.
 • Du forbereder deg best før operasjonen ved å holde deg i form og finne ut så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Gjør et opphold med røyking og alkohol og kontroller høyt blodtrykk.

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

På operasjonsdagen

Hvordan foregår fettsuging

Operasjonen skjer under full narkose og tar fra 1 -3 timer. Det settes inn en blanding av saltvann og bedøvelse til området som skal fettsuges for å redusere blødning og ubehag etter operasjonen. Fettcellene suges ut gjennom små butte stålrør som er tilkoblet en sugepumpe, derav navnet liposuction. Stålrøret føres inn gjennom små snitt på 4-6 mm og skaper små tunneler i fettlagene. Her suges overskuddsfettet ut, før de små snittene sys sammen.

Når operasjonen er utført, vil tunellene som er skapt av stålrørene kollapse, noe som resulterer i en forbedret kroppskontur.

Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett. Sikkerheten i forhold til denne type inngrep avhenger av mengde fettvev som fjernes og valg av bedøvelse og pasientens generelle helse.

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Etter operasjonen

Hva skjer etter en fettsuging?

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling i tre til seks timer for pleie. Ved en større fettsuging blir du over natten.

På operasjonsdagen får du en elastisk hofteholder, støttestrømper eller hakebandasje, som fungerer som en støttebandasje i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Avhengig av omfanget av fettsugingen, er pasienter vanligvis i stand til å gå tilbake til arbeidet mellom to dager til to uker. Et kompresjons plagg, som lett kan fjernes av pasienten, brukes i to til fire uker.

Det er viktig å lytte til kroppen etter en slik operasjon. Vi anbefaler at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter, men gjerne går en roligere spasertur. Dette for best mulig resultat i ettertid.

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Fettsuging risiko og sikkerhetsinformasjon

Beslutningen om å ha plastisk kirurgi er ytterst personlig. Du må bestemme om du oppnår det du vil, og om risikoen og mulige komplikasjoner av fettsuging er akseptable.

Du vil bli bedt om å signere samtykkeerklæring for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren og eventuelle risikoer og mulige komplikasjoner. Det er ikke anbefalt å utføre fettsuging på flere områder på samme dag, da dette kan føre til risikoer og komplikasjoner.

Fettsuging risikoer inkluderer:

 • anestesi risiko (vi utfører standard Anestesi prosedyre)
 • blåmerker og hevelser
 • endring i hudens følsomhet som kan vedvare
 • skade på dypere strukturer som nerver, blodårer, muskler, lunger og abdominal organer
 • dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • væskeopphopning
 • infeksjon
 • regelmessige konturer eller asymmetrier
 • uregelmessig pigmentering
 • behov for revisjon kirurgi
 • vedvarende hevelse
 • dårlig sårtilheling
 • løs hud, forverring av cellulitter
 • brannskade eller varmeskader fra ultralyd med ultralyd-assistert
Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Pasients erfaring etter fettsuging ved Akademikliniken

«Jeg har varme anbefalinger for Mette Haga. Hun utførte en fettreduksjon av hofter, flanker og mage. Resultatet er over forventning. Jeg anbefaler henne på det varmeste.»

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – fettsuging

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».