lårplastikk ved Marius Solli-Nilsen

Lårplastikk fjerner overflødig hud på lårene

Lårplastikk fjerner fett, former og strammer opp hud på lårene
Lårplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man kombinerer fettsuging av lårene med samtidig hudoppstramming.
Inngrepet egner seg hos pasienter som har utviklet hudoverskudd som del av en naturlig aldringsprosess, eller etter en større vektreduksjon.

Ny hverdag etter lårplastikk

Etter en lårplastikk vil du oppleve at det er lettere å være fysisk aktiv, at det blir mindre irritasjon og gnisninger mellom lårene og at det blir enklere med klesvalg. Du vil også kunne forvente en hudoppstramming, der huden i utgangspunktet er løs og henger.

Tynn hud

Huden på lårene er tynn, og har begrenset evne til å trekke seg sammen. Dette gjør at fettsuging alene i noen tilfeller ikke vil være egnet, da hudoverskuddet som oppstår når deler av fettvevet er fjernet vil gi et dårlig kosmetisk resultat. Løsningen blir da å kombinere fettsugingen med en hudoppstramming hvor man fjerner hudoverskuddet ved å legge et hudsnitt på innsiden av lårene.

Hvor kommer arret?

Arret ved en lårplastikk vil plasseres slik at det ikke er synlig rett forfra eller rett bakfra. Det vil forløpe vertikalt fra lysken og ned til midt på innsiden av lårene. Noen ganger der det er større hudoverskudd vil arret forlenges til knærne.

Uforpliktende konsultasjon

Lårplastikk på Akademikliniken i Oslo gjennomføres i full narkose. Operasjonen begynner med fettsuging for å oppnå ønsket form på lårene, og deretter fjernes den overflødige huden før hudkantene sys sammen med innvendige sting som forsvinner av seg selv. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen gå gjennom mulige kombinasjoner og få kirurgens anbefalinger med utgangspunkt i din kropp og dine ønsker.

Hudoverskudd

Hvis du går kraftig ned i vekt, vil du ofte få et stort hudoverskudd. For å korrigere denne typen problemer tilbyr Akademikliniken en rekke ulike inngrep, slik som for eksempel bukplastikkfettsuging, lårplastikk, armplastikk samt brystoperasjoner som for eksempel brystløft og brystreduksjon.

Hvem egner lårplastikk seg for?

Lårplastikk egner seg for:

  1. deg som plages av overflødig hud på etter vekttap
  2. deg som har oppnådd mål for vektreduksjon
  3. deg som ønsker å stramme og løfte områder med løs hud
  4. deg som har mindre elastisitet i huden

Hvor lenge varer effekten av lårplastikk?

Effekten av lårplastikk varer livet ut, men kroppen vil påvirkes av livsstil og arvelige faktorer. Det er viktig å være klar over at store vektsvingninger igjen kan føre til overflødig hud på lårene og andre steder hvor fettet lagrer seg.

Pasienter deler sin erfaring etter bukplastikk

Veldig hyggelig, kunnskapsrik og dyktig dame

«Valgte Akademikliniken basert på en anbefaling av Mette Haga. Lengre reisevei var absolutt verdt det. Veldig hyggelig, kunnskapsrik og dyktig dame som lytter til dine ønsker og vet hvordan man skal oppnå best resultat utifra din kropp og dine ønsker. Resultat over forventninger uten komplikasjoner. Jeg følte meg trygg og ivaretatt hele veien og kan trygt anbefale henne til andre.»

Bukplastikk hos plastikkirurg Marius Solli-Nilsen

«Jeg fikk utført full bukplastikk hos plastikkirurg Hans Marius Solli-Nilsen, og kan ikke få fullrost prosessen nok. Jeg ble tatt veldig godt imot på konsultasjon og følte meg trygg og ivaretatt hele veien, både før, under og etter inngrepet. I dag er det tre måneder siden operasjonen, og jeg er meget fornøyd med resultatet.»

– Livet er helt annerledes

«Tok stor bukplastikk i juni. 4 graviditeter og 50 kilo vektnedgang, resulterte i at magen ikke så ut i måneskinn! Søkte først på Aleris, men fikk da avslag på henvisningen fordi bmi var på 28 (tror jeg), og de krever en bmi på 27. Hadde en drøm om å få utført denne operasjonen i sommer- og ble så lei meg da jeg ble så kategorisk avslått uten at jeg ble kalt inn til konsultasjon engang… Sjekket da en gang til på Fritt sykehusvalg – og der dukket Akademiklinikken opp… Med kun en ukes ventetid til både konsultasjon og operasjon. Jeg ringte, snakket med en superhyggelig dame- og ble satt opp til konsultasjon uken etter. Selve konsultasjonen var litt rask- men veldig profesjonell og fin… Og jeg ble godkjent for operasjon med en gang! Uken etter skulle jeg opereres, og fikk ett rent og fint lite rom helt for meg selv….og lå der og ventet. Husker ikke stort mer før jeg våknet opp… Med paddeflat mage! Oh- lykke!. To kilo løshud ble fjernet, og navlen er sydd innvendig (sånn at jeg ikke har arr rundt navlen) … Og er utrolig fin! Arret fra hofte til hofte er langt, men smalt og fint. Magen min ser helt naturlig ut- og passer perfekt til min kropp. Snittet er lagt så langt nede, at det skjules godt med undertøy. Altså ingen synlige arr, og jeg tror ingen kan se at jeg er operert. Fikk ikke noe blødninger, betennelser el (hadde jo lest mye på forhånd om andres erfaringer, og var redd for det), men alt gikk på skinner. Resultatet er en perfekt, flat mage- og livet er helt annerledes. Jeg er så vanvittig glad og fornøyd, og ville valgt Akademiklinikken igjen dersom jeg trenger flere operasjoner. Kort ventetid, fine lokaler, hyggelige folk, super kirurg og dritbra resultat!» 

Receptionisten välkomnar till Akademikliniken Skin Center Mariatorget

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva er armplastikk?

Armplastikk eller overarmsplastikk er et kirurgisk inngrep hvor man fjerner overflødig hud og underhudsfett på overarmene. Overflødig hud kan forekomme som en del av aldringsprosessen eller som resultat av større vekttap. På en del yngre personer kan man utføre en fettsuging av en kraftig overarm uten at man trenger å gjøre noen kirurgisk hudstrekking.

Overarmsplastikk gjennomføres enten med lokalbedøvelse og overfladisk virkende sovemiddel eller i full narkose, avhengig av omfanget av fettsugingen og hvor mye hud som må fjernes. For å kunne stramme huden på overarmen legges snittet på overarmens innside, slik at de er minst synlige når armene henger ned langs siden. Vanligvis går snittet fra armhulen og nesten ned til albuen, avhengig av hvor mye hud som må fjernes. Da arret i tillegg går på tvers av hudens naturlige retning kan det forårsake mer synlige eller kraftigere arr enn etter andre operasjoner.

De fleste har også et heng og overskudd i huden. Derfor må man gjøre et snitt på innsiden av armen og fjerne overflødig hud, dette inngrepet kalles vanligvis for innerarmplastikk. Hudens elastisitet skiller seg på ulike kroppsdeler, noe som innebærer at forutsetningene for kun en fettsuging avtar med tiden. Innerarmene har dårligere forutsetninger enn for eksempel leggene, derav kan det være behov for både hudstramming og fettsuging i dette området.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Før- og etterbilder – hudplastikk

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen  se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».