Bukplastikk (mageplastikk) fjerner løs hud og gir en strammere mage

Hva er bukplastikk?

Bukplastikk (Mageplastikk) er kirurgisk inngrep som utføres etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av tidligere inngrep med skjemmende arr ved å fjerne løs og hengende hud på magen. Før huden strekkes utføres det en fortynning av fettvevet slik at huden strammes maksimalt, deretter blir overflødig hud klippet av og snittet sys sammen. Snittet er alltid under bikinilinja hvor bredden kan variere. Resultatet er en flatere og strammere mage.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger.

 

Vi deler bukplastikk inn i to typer:

 • liten bukplastikk, som egner seg best i tilfeller med hengende løs hud og ekstra fett under navlen.
 • full bukplastikk, som egner seg best når det erekstra fett og/eller løs og hengende hud både over og under navlen.

For pasientenes sikkerhet bruker vi narkose under begge typene av bukplastikk.

 

For pasientenes sikkerhet bruker vi narkose under begge typene av bukplastikk. Av samme grunn er overnatting inkludert ved full bukplastikk og tilbys ved liten bukplastikk som er mindre omfattende.

 

Pasienthistorie bukplastikk:

«Jeg anbefaler å være hjemme i 2 uker etter en bukplastikk

Til tross for trening og normalt kosthold hadde jeg noe fett på kroppen og en mage som jeg ikke trivdes med.

Løs eller hengende hud på magen?

Ved graviditet, vektsvingninger og med alderen mister huden sin elastisitet. Når man går ned i vekt vil man kunne oppleve at man får noe overflødig hud. Dette har sin naturlige forklaring i at man blir mindre, og at huden ikke klarer å trekke seg sammen i samme grad. Huden har en viss evne til å trekke seg sammen, slik mange kvinner kan oppleve etter en graviditet. Hvor mye hud som trekker seg sammen, er avhengig av både vektsvingningen og hudens alder og elastisitet.

Store mengder med overflødig hud på magen kan føre til fysiske plager som dårlig lukt, fukt i hudfolder og soppinfeksjoner. Hud som gnisser mot hud, kan forårsake hudirritasjon og sår. Dette er et svært vanlig problem etter keisersnitt, der arret ofte henger fast mot underlaget.

Overskuddshud kan verken slankes eller trenes bort, den må rett og slett klippes bort. Den eneste løsningen er en liten bukplastikk eller full bukplastikk, avhengig av området på huden som skal fjernes.

Hvordan bli kvitt utbulingen på magen?

Under en graviditet strekker og skiller musklene seg langs magens midtlinje for å gjøre plass til den voksende babyen. Noen kvinner opplever at magen trekker seg fint tilbake etter at barnet er ute av kroppen, mens for andre samles ikke musklene på midten igjen. Det samme kan oppleves ved kraftig overvekt. Hvis du kjenner en kløft langs magens midtstripe som kanskje er dypest i navleområdet når du ligger på ryggen og løfter hodet, tyder det på at magemusklene ikke har glidd ordentlig sammen. Hos enkelte resulterer dette i et navlebrokk.

Les også : hvor lenge må jeg vente med bukplastikk etter graviditet

Dette resulterer ofte i en utbuling på magen, som gir et inntrykk av større mage, også kalt «mammamage». I mange tilfeller vil systematisk trening stramme opp magemusklene. For de tilfellene hvor trening ikke er tilstrekkelig vil full bukplastikk være den eneste løsningen hvor vi syr sammen magemusklene.

Du kan lese mer om dette i artikkelen Selvfølelse er like helserelatert som smerter.

«Under konsultasjonen med kirurgen opplevde jeg virkelig å bli sett og hørt og lyttet til og det betyr mye for meg. Dr. Haga så raskt hva jeg ønsket meg og forklarte hvordan mine ønsker og behov kunne bli oppfylt.»

Skjemmende arr etter keisernitt

Har du arr fra keisersnitt, kan man ta utgangspunkt i dette arret når man gjør en bukplastikk. I mange tilfeller kan man fjerne arret helt slik at du fortsatt har kun ett arr og ikke flere i samme område.

Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen. Vanligvis legges snittet ved mageplastikk under bikinilinja, slik at arret kommer under truse/bikinikanten. Bredden på snittet avhenger av hvor mye hud som skal fjernes, og kan variere i lengde fra hoftekant til hoftekant eller ut mot midjen.

Hvordan fjernes strekkmerker?

Det finnes ingen veldokumentert metode for å fjerne strekkmerker, men ved en bukplastikk strammer og fjerner man overflødig hud som også har redusert elastisitet. Hvor mye av strekkmerkene som fjernes er avhengig av størrelsen på hudlappen som klippes bort og om det utføres en liten eller full bukplastikk. Man kan med størst sikkerhet si at du blir kvitt de fleste strekkmerkene du har under navlen idag.

Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen, hvor vi tar utgangspunkt i kroppen din og dens forutsetninger.

Ikke alternativ for slanking

Bukplastikk og fettsuging er ikke slankemetoder og erstatter ikke mosjon eller sunt kosthold. Om magen er stor grunnet fettansamling i selve magen, altså rundt tarmene, vil verken fettsuging eller bukplastikk hjelpe. Fett i magen fjernes kun ved mosjon og sunt kosthold, som over tid fører til redusert vekt. Eventuell overflødig hud som forblir etter vekttapet  kan dermed fjernes med mageplastikk.

Inngrepet anbefales etter svangerskap  og slanking.

 

Reduserer bukplastikk tarm- og ryggplager?

Enkelte undersøkelser viser at adskilte/slappe magemuskler kan gi lave ryggsmerter. Mange fysioterapeuter mener at stor avstand mellom magemusklene fører til dårlig kontroll med kjernemuskulatur, noe som kan føre til smerter i korsryggen. En dysfunksjon av magemusklene kan blant annet gi mage/tarm-problemer og vanskeligheter med å holde en god kroppsholdning.

Sammensying av magemusklene hjelper på tarm- og ryggplager da kroppen igjen støtter seg på magemusklene og svaien i ryggen blir mindre. Hos Akademikliniken syr vi sammen adskilte magemuskler som en del av full bukplastikk.

Flatere mage og smalere midje

Når man går ned i vekt vil man kunne oppleve at man får noe fettansamling sentralt på magen og over hoftene. Fettmengder i underhuden og i magen kan fjernes med slanking og/eller mosjon, i motsetning til fettansamlinger på magen og over hoftene.  Under bukplastikk utføres fettsuging for å tynne ned fettlaget og fremme midjen og hoftepartiet.

Er det et stort hudoverskudd i mageregionen kan det det være behov for et vertikalt snitt i tillegg (T-snitt) for å stramme huden tilstrekkelig i mageregionen. Det kan være behov for å utføre en bodylift dersom du har et større hudoverskudd etter vekttap.

Andre inngrep som kan kombineres med bukplastikk er blant annet fettsuging, brystkirurgi og armplastikk. Omfang og varighet bedømmes under konsultasjon med plastikkirurgen, da våre plastikkirurger tar utgangspunkt i fysiologien og forutsetningene til den enkelte pasient.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Bukplastikk – før- og etterbilder

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Viktige kriterier for bukplastikk

Vi går gjennom din generelle helsetilstand og måler BMI-verdien din da den ikke bør være over 28. Pasienter med betydelig overvekt må slanke seg før en slik operasjon kan gjennomføres. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner og gir også dårligere resultat.

 

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

Bukplastikk er et stort inngrep og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling “Pasientavtale ved operasjon”

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er kompresjonsplagg og en overnatting med mat og nødvendig hjelp og observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster bukplastikk?

 

 

Konsultasjon 625,-
Online konsultasjon 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) 1 875,-

 

Liten bukplastikk fra 49 000,-
Full bukplastikk fra 85 000-
Circumferent bukplastikk med fettsuging inkl. overnatting fra 142 000,-

 

 

Bestill time

 

Bukplastikk utføres kun i Oslo. Pris på bukplastikk er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

    


   


   

   


   
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/