Bukplastikk i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Bukplastikk gir et bedre resultat ved fettsuging

Fettoverskudd på buken kan i visse tilfeller korrigeres ved fettsuging, men i noen tilfeller som for eksempel etter en graviditet eller en kraftig vektnedgang, finnes det et hudoverskudd. I disse tilfellene kan  det være nødvendig med en bukplastikk, også kjent som «tummy tuck» eller mageplastikk, for å oppnå et bra resultat.

Hvis det finnes overskudd av fett og hud både over og under navlen, anbefaler vi en mer omfattende bukplastikk, såkalt full bukplastikk. I blant oppstår overskudd av fett og hud kun nedenfor navlen. Da anbefaler vi en mer begrenset bukoperasjon, såkalt minibukplastikk. Utstrukne bukmuskler, som har blitt slappe etter for eksempel en graviditet, korrigeres også ved en bukplastikk.

Hvis fett- og hudoverskuddet også fortsetter på kroppens bakside, er det nødvendig med en såkalt cirkumferent bukplastikk for maksimal effekt. Hvis magen er stor på grunn av fettansamling inne i buken (rundt tarmene), hjelper ikke bukplastikk og fettsuging. Dette kan kun korrigeres gjennom å mosjonere og spise riktig.

 

Hva skjer før en bukplastikk?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Her møter du en plastikkirurg som lytter til dine ønsker. Du vil få informasjon om selve behandlingen blant annet om hvilke områder som kommer til å forbedres med et inngrep. Du vil få informasjon om priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Hvis du velger å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid hos en av våre plastikkirurger.

Er det noe du er usikker på? Ta kontakt med oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en bukplastikk?

På operasjonsdagen treffer du din plastikkirurg på nytt, som fotograferer operasjonsområdet.
Du får også treffe din anestesilege og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

Operasjonen skjer under narkose og tar to til tre timer.
Vanligvis påbegynnes inngrepet med fettsuging, deretter legges et snitt over lysken og kjønnshårene, et såkalt bikinisnitt.
Ofte sys snittene sammen med skjulte sting, som kroppen suksessivt absorberer.

 

Hva skjer etter en bukplastikk?

Du må bli værende på Akademiklinikens pleieavdeling for pleie i ett eller to døgn. På operasjonsdagen får du en hofteholder, som fungerer som et støttekorsett i løpet av de første ukene etter operasjonen. Normalt har du én eller to dreneringsslanger som skal transportere bort væskeoverskuddet som oppstår i forbindelse med operasjonen.

De første døgnene etter operasjonen kommer du til å oppleve en følelse av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen. I løpet av de første dagene kan du ha behov for smertestillende midler. Hevelsen avtar suksessivt i løpet av de første ukene.

Etter fem til sju dager kommer du tilbake for den første kontrollen. Etter 14 dager tar vi bort eventuelle sting som finnes igjen. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker. Avhengig av inngrepets omfang, og hvilken type arbeid du har, så kommer du til å være borte fra arbeidet  i én til tre uker.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tre ukene anbefaler vi at du avstår fra trening og tunge løft og holder det gående med rolige spaserturer. Først etter tre måneder kan du røre deg helt uten begrensninger. Unngå også å sole arrene.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den plastikkirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Du kan se en forbedring allerede når stingene er borte. Sluttresultatet, en flat, velformet og spenstig buk, er først mulig å bedømme tidligst etter seks måneder.  Tenk på at resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller i arveanlegg og hudens elastisitet.

Hva koster en bukplastikk?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep.

Ta kontakt med oss i dag for å få mer informasjon om priser og selve operasjonen.

Se priser for bukplastikk >