Bukplastikk hos Akademikliniken

Bukplastikk fjerner fett- og hudoverskudd på magen

Fettoverskudd på buken kan i visse tilfeller korrigeres ved fettsuging, men hos enkelte finnes det også hudoverskudd. Da vil det være behov for bukplastikk, også kjent som «tummy tuck» eller mageplastikk, for å oppnå et bra resultat.

Hvis det finnes overskudd av fett og hud både over og under navlen, anbefaler vi en mer omfattende bukplastikk, såkalt full bukplastikk. I blant oppstår overskudd av fett og hud kun nedenfor navlen.

I slike tilfeller kan man utføre en begrenset bukoperasjon, såkalt liten bukplastikk. Slappe bukmuskler, noe som er vanlig for eksempel etter graviditet, kan også strammes under en bukplastikk.

«Jeg valgte å overnatte på Akademikliniken etter min operasjon. Jeg følte meg svært godt ivaretatt og trygg, da jeg ble passet på av sykepleier gjennom hele natten. Intensivsykepleieren som passet på meg virket veldig profesjonell og trygg, og jeg hadde mulighet til å få tilpasset smertelindring. Det var også behagelig at man fikk enerom å være på.»

> Les flere av våre pasienthistorier her

Ønsker du å komme til oss for en forpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING

Hva skjer før operasjon?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Dersom du ønsker å gå videre med en operasjon, ordner vi en passende operasjonstid.

Hør Line fortelle om sin erfaring med brystreduksjon og bukplastikk

Hvordan foregår operasjonen?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2-3 timer. Ofte sys snittene sammen med skjulte sting, som kroppen suksessivt absorberer.

Du må bli værende på Akademiklinikens sengepost for pleie i ett eller to døgn. På operasjonsdagen får du en hofteholder som fungerer som et støttekorsett i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Normalt har du én eller to dreneringsslanger som skal transportere bort væskeoverskuddet som oppstår i forbindelse med operasjonen.

Hva skjer etter operasjonen?

De første døgnene etter operasjonen kommer du til å oppleve en følelse av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen. Hevelsen avtar suksessivt i løpet av de første ukene.

Etter fem til sju dager kommer du tilbake for den første kontrollen, og etter 14 dager tar vi bort eventuelle sting som finnes igjen. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Avhengig av inngrepets omfang og hvilket type arbeid du har, kommer du til å være borte fra jobb i én til tre uker.

Du kommer til å se en forbedring allerede når stingene er borte. Sluttresultatet er først mulig å bedømme tidligst etter seks måneder. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller i arveanlegg og hudens elastisitet.

Hva koster en operasjon?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet av omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av den uforpliktende konsultasjonen.

> Se priser for bukplastikk her

Ønsker du å komme til oss for en uforpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING