Fettsuging – kroppskonturering, ikke en slankemetode

Fettsuging er en kirurgisk teknikk som forbedrer kroppens kontur og proporsjon ved å fjerne overskudd av fett fra fettdepot som ligger mellom huden og muskelen. Fettsuging innebærer bruk av et lite rustfritt stålrør, som kalles en kanyle (fra det latinske ordet for siv, rør, stokk). Kanylen er forbundet med en kraftig vakuum, og injiseres i fettdepotene gjennom små snitt i huden. Fettfjerning oppnås ved at kanylen skaper små tunneler gjennom fettlagene. Etter operasjonen, kollapser disse små tunnelene og resulterer dermed i en forbedret kroppskontur.

Fettsuging og bedøvelse

Fettsuging kan utføres under generell, regional eller lokal anestesi. Sikkerheten i forhold til denne type inngrep, knyttes ikke bare til mengden av fettvev som fjernes, men også til valg av bedøvelse og pasientens generelle helse. Det er ideelt for pasienten å være i så god form som mulig før inngrepet, og ikke benyttet seg av sigaretter flere måneder i forveien.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Områder av kroppen hvor fettsuging kan utføres:

Avhengig av omfanget av fettsugingen er pasienter vanligvis i stand til å gå tilbake til arbeidet mellom to dager til to uker. Et kompresjonsplagg, som lett kan fjernes av pasienten, brukes i to til fire uker. Fettcellene som er fjernet, blir permanent borte. Dersom pasienten ikke opprettholder et riktig kosthold og mosjons regime, kan de resterende fettcellene i området fortsatt øke i form og skape uregelmessigheter.

Ved bukplastikk (mageplastikk) kombineres dette inngrepet ofte med fettsuging.

Ønsker du å komme til oss for en uforpliktende konsultasjon? Book her:

WEBBOOKING

Fettsuging risiko og sikkerhetsinformasjon

Beslutningen om å velge plastisk kirurgi er ytterst personlig. Du må bestemme om du oppnår det du vil, og om risikoen og mulige komplikasjoner av fettsuging er akseptable.

Du vil bli bedt om å signere samtykkeerklæring for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren og eventuelle risikoer og mulige komplikasjoner. Det er ikke anbefalt å utføre fettsuging på flere områder på samme dag, da dette kan føre til risikoer og komplikasjoner.

Fettsuging risikoer inkluderer:

• Risiko ved anestesi (vi utfører standard anestesi prosedyre)
  • Blåmerker
  • Endring i hudens følsomhet som kan vedvare
  • Skade på dypere strukturer som nerver, blodårer, muskler, lunger og abdominal organer
  • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
  • Væskeopphopning
  • Infeksjon
  • Regelmessige konturer eller asymmetrier
  • Uregelmessig pigmentering
  • Behov for revisjon kirurgi
  • Vedvarende hevelse
  • Dårlig sårtilheling
  • Løs hud, forverring av cellulitter
  • Hevelse
  • Brannskade eller varmeskader fra ultralyd med ultralyd-assistert fettsuging teknikk

Disse risikoene, og andre vil alltid diskuteres før ditt samtykke. Det er viktig at du ta opp alle dine spørsmål direkte med plastisk kirurg.

Kilder: American society of plastic surgeons (www.plasticsurgery.org) og www.liposuction.com

Usikker, andre spørsmål eller ønsker en konsultasjon?

Har du spørsmål om fettsuging eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken står klare til å hjelpe deg!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.