Fettsuging – kroppskonturering | Akademikliniken

Fettsuging – kroppskonturering, ikke en slankemetode

Fettsuging er en kirurgisk teknikk som forbedrer kroppens kontur og proporsjon ved å fjerne overskudd av fett fra fettdepot som ligger mellom huden og muskelen. Fettsuging innebærer bruk av et lite rustfritt stålrør, som kalles en kanyle (fra det latinske ordet for siv, rør, stokk). Kanylen er forbundet med en kraftig vakuum, og injiseres i fettdepotene gjennom små snitt i huden. Fettfjerning oppnås ved at kanylen skaper små tunneler gjennom fettlagene. Etter operasjonen, kollapser disse små tunnelene og resulterer dermed i en forbedret kroppskontur.

Inngrepet

Inngrepet kan utføres under generell, regional eller lokal anestesi. Sikkerheten i forhold til denne type inngrep, knyttes ikke bare til mengden av fettvev som fjernes, men også til valg av bedøvelse og pasientens generelle helse. Det er ideelt for pasienten å være i så god form som mulig før inngrepet, og ikke benyttet seg av sigaretter flere måneder i forveien.

Områder av kroppen hvor fettsuging utføres:

• Mage
  • Bryster
  • Hofter
  • Pubis
  • Utside lår (ridebukse)
  • Flanker (kjærlighet håndtak)
  • Rygg
  • Innside lår
  • Innside knær
  • Legger
  • Overarmer
  • Kinn
  • Submental (hake) (kalkunhals)
  • Gynekomasti (mannlige bryst)

Avhengig av omfanget av fettsugingen, er pasienter vanligvis i stand til å gå tilbake til arbeidet mellom to dager til to uker. Et kompresjons plagg, som lett kan fjernes av pasienten, brukes i to til fire uker. Fettcellene som er fjernet blir permanent borte. Dersom pasienten ikke opprettholder et riktig kosthold og mosjons regime, kan de resterende fettcellene i området fortsatt øke i form og skape uregelmessigheter.

Bestill konsultasjon Akademikliniken

Fettsuging risiko og sikkerhetsinformasjon

Beslutningen om å ha plastisk kirurgi er ytterst personlig. Du må bestemme om du oppnår det du vil, og om risikoen og mulige komplikasjoner av fettsuging er akseptable.

Du vil bli bedt om å signere samtykkeerklæring for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren og eventuelle risikoer og mulige komplikasjoner. Det er ikke anbefalt å utføre fettsuging på flere områder på samme dag, da dette kan føre til risikoer og komplikasjoner.

Fettsuging risikoer inkluderer:

• Anestesi risiko (vi utfører standard Anestesi prosedyre)
  • Blåmerker
  • Endring i hudens følsomhet som kan vedvare
  • Skade på dypere strukturer som nerver, blodårer, muskler, lunger og abdominal organer
  • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
  • Væskeopphopning
  • Infeksjon
  • Regelmessige konturer eller asymmetrier
  • Uregelmessig pigmentering
  • Behov for revisjon kirurgi
  • Vedvarende hevelse
  • Dårlig sårtilheling
  • Løs hud, forverring av cellulitter
  • Hevelse
  • Brannskade eller varmeskader fra ultralyd med ultralyd-assistert fettsuging teknikk

Disse risikoene, og andre vil alltid diskuteres før ditt samtykke. Det er viktig at du ta opp alle dine spørsmål direkte med plastisk kirurg.

Kilder: American society of plastic surgeons (www.plasticsurgery.org) og www.liposuction.com

Usikker, andre spørsmål eller ønsker en konsultasjon?

Er du usikker eller har andre spørsmål må du ikke nøle med å kontakte oss. Du kan kontakte kirurgisk enhet, Akademikliniken Oslo Ullevål på telefon 22 58 17 10 eller epost info@akademikliniken.no. Hvis du ønsker å bestille en konsultasjon.