Brystforstørring med implantat i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Brystforstørring med implantat

Brystforstørrelse med implantat, er et av de mest etterspurte plastikkirurgiske inngrepene som utføres.

Årsaken til at kvinnen ønsker brystforstørrelse med protese, kan være mange og ulike:

 • Ønske om økt størrelse – mange har et ønske om større volum og fylde av sine bryst.
 • Ønske om forbedret fasong- en brystforstørrelse vil kunne gi et fyldigere preg og kunne forbedre brystfasongen til et mer proporsjonalt utrykk.
 • Ønske om å fylle ut tomme bryst etter svangerskap og amming.
 • Ønske om å gjenskape volum etter vektreduksjon.
 • Ønske om å gi fylde og forbedre volumforskjeller av brystene.

Akademisnittet (AK-metoden)

Akademiklinikken har med plastikkirurg Per Heden i spissen utviklet en metode for brystforstørrelse som er kjent og benyttet blant plastikkirurger i hele verden. AK-metoden tar sikte på å tilpasse brystforstørrelsen til din kropp etter dine ønsker og behov for fylde og volum.

Den kirurgiske teknikken som benyttes utføres så skånsomt som mulig for å redusere risiko for komplikasjoner, det gir deg de beste forutsetninger for et så godt og varig resultat som mulig.

Vi har foruten gode plastikkirurger, også tilgang til den nyeste teknologi og utstyr.

Vectra 3D simulering

For å kunne gi deg et inntrykk av hvordan et sluttresultat vil kunne bli, benytter vi Vectra 3D simulering. Denne maskinene vil kunne gi deg et animert bilde av hvordan det ønskede resultatet vil se ut ,og også kunne vise deg forskjellige resultat ved bruk at ulike protesetyper. Dette kan bidra til at du opplever større trygghet i ditt valg av protese og størrelse før operasjonen.

Trygghetsgaranti ved brystforstørrelser

Akademiklinikens mål er å ha de mest fornøyde kundene. Fornøyde med oss og med seg selv. Det er viktig at pasientene føler seg trygge på sitt valg av Akademikliniken og resultatet av behandlingen/operasjonen. Akademikliniken tilbyr derfor kostnadsfri korreksjonsoperasjon av eventuelle uønskede resultater og komplikasjoner knyttet til den primære operasjonen gjennom vår Trygghetsgaranti. Trygghetsgaranti er alltid inkludert i grunnprisen ved en brystforstørrelse.

Les mer om Trygghetsgaranti ved brystforstørrelser her.

Konsultasjonen er et av de viktigste trinnene i behandlingen. Under konsultasjonen har du mulighet til å gi uttrykk for ønsker og stille spørsmål. Sammen med kirurgen diskuterer du ulike alternativer basert på dine personlige forutsetninger. Målet vårt er at både du og kirurgen skal føle dere helt trygge på behandlingen og det forventede resultatet. Oppnår vi ikke dette i løpet av den første konsultasjonen, er du velkommen tilbake for en ny, kostnadsfri samtale.

Brystførstørrelse – alt du trenger å vite!

Våre implantater

Akademikliniken benytter implantater av høyeste kvalitet. Vi har implantater fra ulike leverandører med både rund og anatomisk form. Disse tilpasses ditt bryst og dine ønsker for best resultat av en operasjon.

Implantater med ulike fasonger

Implantatene kommer i ulike fasonger. Det finnes både anatomiske (dråpeformede), og runde implantat. Kvaliteten og framstillingen av implantat med ulik fasong er den samme.

Implantatenes form og projeksjon (dvs. hvor mye implantatet kurver), vil gi deg et ulikt uttrykk og fylde.

Anatomiske proteser

Den anatomiske protesen tilpasses til ønsket fylde og volum, og vil spesielt gi deg et så naturlig preg som mulig. Disse protesene finnes i mange hundre ulike utforminger, og utvelges på bakgrunn av dine mål, brystvev og ønske om volum.

Runde proteser

Den runde protesen vil avhengig av projeksjon, gi deg et mer rundere preg av brystet. De protesene med høy profil, vil dermed gi en mer markert toppfylde på øvre del av brystet.

Ulike typer brystimplantater

Anatomisk implantat med høy projeksjon:

Anatomisk implantat med høy projeksjon

 

 

Anatomisk implantat med lav projeksjon:

natomisk implantat med lav projeksjon

 

 

 

Rundt implantat Allergan:

Rundt implantat fra Allergan

 

 

 

De fleste implantatene er av kohesiv type og inneholder en formfast gel:

De fleste implantatene er av kohesiv type og inneholder en formfast gel

 

Vectra 3d framstilling

Ved hjelp av fotografi tatt fra 6 ulike kameravinkler, får man framstilt et animert 3D bilde av overkroppen. Ved hjelp av dette bildet, kan man estimere ulike mål av brystkasse og brystmål. Dette benyttes som utgangspunkt til å finne aktuelle implantater.

Maskinen vil vise deg et animert før og etterbilde i 3D, og bildene kan roteres i ulike vinkler. Du vil også kunne se forskjeller mellom ulike protesetyper og størrelser.

Dette gir en unik mulighet til å få et visuelt inntrykk av operasjonsresultatet. I den siste programvaren, finnes også muligheten til å se en animasjon for brystløft med og uten protese.

brost_3d-1-1

Vi har over 25 års erfaring med brystforstørrelse

Det kan være mange årsaker til at man ønsker å gjennomføre en brystforstørring:

 • Misfornøyd med størrelsen
 • Misfornøyd med formen
 • Fylle ut brystene etter en graviditet
 • Fylle ut brystene etter større vektreduksjon
 • Gjenskape et bryst etter en brystoperasjon

Med vår kompetanse ser vi på dine ønsker og forutsetninger for å kunne gi deg et best mulig resultat.

Brystforstørring er et av verdens mest etterspurte plastikkirurgiske inngrep. Vi har over 20 års erfaring så du kan være sikker på at du er i trygge hender hos oss.

Vi er en av få i Norden som tilbyr 3D-simulering. Det betyr at du kan:

 • Se hvordan resultatet kommer til å bli på forhånd
 • Se på hvordan ulike størrelser og typer implantater kan se ut på deg

3D-simulering er alltid inkludert ved en brystforstørrelse med implantat hos oss.

Vi tilbyr brystforstørrelse i Oslo.

Hva skjer før en operasjon?

Det er viktig at du er sikker på størrelsen på brystene. Derfor er den første konsultasjonssamtalen der du treffer en av våre sykepleiere viktig. Ved konsultasjonen diskuterer vi anledningen til ditt besøk og går deretter gjennom dine ønsker og forventninger.

Du kommer til å få mer detaljert informasjon om inngrepet ved et senere besøk. Blant annet hvordan du skal forberede deg før operasjonen, for eksempel ved narkose. (Les mer om narkose her.)

3D- simulering – Se resultatet ditt før operasjonen

Ved konsultasjonen bruker vi 3D-simulering som viser hvordan brystene dine kommer til å se ut etter operasjonen. Vi ser på hvordan ulike størrelser og ulike typer av implantater (runde eller anatomiske) ser ut akkurat på deg. Alt for at sluttresultatet skal bli naturlig.

Du kan gjerne komme med ønsker forut for konsultasjonen, kanskje du har sett på bilder før og etter en operasjon, men tenk på at man aldri kan sammenligne seg med andre, etter som hver kvinne er unik.

Konsultasjonen med Vectra 3D Breast Sculptor Imaging System deles opp i to deler. Vi begynner med å fotografere pasientens bryst, som deretter behandles av datamaskinen, som genererer et 3-dimensjonalt bilde av henne og forbereder for neste trinn i prosessen.

I neste trinn får pasienten velge mellom ulike størrelser og flere type implantater (f.eks. runde eller dråpeformede osv.). Vi prøver oss frem til det føles riktig. Du kan altså se hvordan brystene dine kommer til å se ut før operasjonen!

Anatomiske retningslinjer tegnes ut på animasjonen av dine bryst, og plasseringen velges etter dine forutsetninger og ønsker. Akademikliniken har utviklet en egen metode for brystforstørring, Akademinittet, der vi ved hjelp av en matematisk metode kan bestemme en mer eksakt posisjonering av dine implantater.

Når vi kjenner oss fornøyde, genererer datamaskinen et 3-dimensjonelt bilde av ditt bryst, slik det vil se ut med det valgte implantatet. Dette bildet kan deretter roteres 360°, slik at vi kan visualisere hvordan brystene kommer til å se ut i alle vinkler, til og med hvordan det kommer til å se ut når du ser ned på dine egne bryst.

Valg av brystimplantat

Det finnes mange ulike typer brystimplantater. Vi bruker brystimplantater som har en kapsel av fast silikon, og som har de beste resultatene i kliniske studier.

Silikongel er en seigtflytende gel, som gir brystene en naturlig konsistens. Det finnes også en silikongel med en fastere form og konsistens, denne benyttes i kohesive implantater. I løpet av de siste ti årene, har vi på Akademikliniken lagt inn mer enn 16 000 kohesive implantater. Ingen annen klinikk i verden kommer i nærheten av dette.

I løpet av de siste årene, har man utviklet brystimplantater med en dråpeformet, anatomisk form for å få et så naturlig bryst som mulig.

Her på Akademiklinikken, finnes den mest samlede erfaringen i verden på dråpeformede silikonimplantater.

Anatomiske implantater med den fastere silikongeléen, produseres også i et matrisesystem. Her man man velge mellom ni ulike former og profiler av hver implantatstørrelse. Det innebærer at vi kan tilpasse implantatene individuelt, etter ditt ønske og dine kroppslige forutsetninger.

Når du endelig har bestemt deg, bestemmer vi en behandlingstid.

Hvordan foregår brystforstørring?

Før en operasjon, sjekker du inn på morgenen og får et eget rom. Vi tar litt prøver og gir deg beroligende medisiner. Deretter treffer du din plastiske kirurg, som fotograferer deg og tegner på deg. Deretter får du komme inn på operasjonssalen og treffe anestesipersonalet som bedøver deg før operasjonen. Etter som flere er mer urolige for narkosen enn selve inngrepet, har vi sammenfattet

Operasjonen tar cirka én time, og utføres under narkose. Når du er bedøvet, gjør kirurgen et snitt i vevene, og skaper på denne måten en lomme der implantatet skal plasseres. Den vanligste metoden er å plassere snittet i gropen under brystet, det såkalte Akademisnittet som du kanskje allerede har lest om. Etter som snittet plasseres under brystet, nøyaktig i kanten av det nye implantatet, vises ikke arret.

Kirurgen har også bedre sikt en ved en laparoskopi gjennom armhulen. Implantatet plasseres enten over eller under den store brystmuskelen. Hva som passer best, besluttes i fellesskap med den kirurgen som skal utføre operasjonen.

I visse fall kan man plassere snittet i armhulen eller i kanten av brystvorten. Ved snitt i armhulen, vises arret litt når man har på seg undertøy eller trøyer uten arm.

Etter brystforstørringen

Etter at operasjonen er avsluttet og du har blitt vekket opp fra narkosen, flyttes du til oppvåkningsavdelingen. På oppvåkningen finnes en sykepleier som kontrollerer at det går bra med deg og kommer til deg selv igjen etter operasjonen og narkosen.

De fleste kan dra hjem samme dag som operasjonen har blitt utført. Smerten etter operasjonen kan være ganske intensiv i løpet av de første 6-8 timene, og det kan iblant kreves smertestillende sprøyter. Deretter bruker det å være tilstrekkelig med vanlige smertetabletter.

En stødig BH (typen sports-BH) fungerer bra som støttebandasje, og skal bæres døgnet rundt i tre uker, deretter på dagene over en periode. Hvis man har brukt et implantat med glatt overflate, bruker kirurgene våre å anbefale at brystene masseres hver dag i følge en metode som pasienten må lære seg før utskrivingen. På denne måten reduserer man risikoen for kapseldannelse. Hvis man har brukt et implantat med ru overflate, skal man ikke massere.

Det er helt normalt at brystene kjennes spente og hovne i løpet av den første tiden etter operasjonen. Husk på at det kan drøye opptil flere måneder før brystene har fått sin endelige form.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du alltid et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Mange velger å foreta et brystløft i forbindelse med en brystforstørring. Det kan man ta stilling til ved den første konsultasjonen eller noen av de påfølgende møtene med kirurgen.

Hva koster en brystforstørring?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Kontakt oss i dag for å få mer informasjon om priser og behandling.

Se priser for brystforstørring >

Risiko og mulige problemer med en brystforstørrelse

Alvorlige problemer er svært sjeldne. Det er imidlertid viktig å være klar over at alle kirurgiske inngrep, uansett grunn, innebærer et element av risiko.

Blødning
Blødninger oppstår sjelden, men er en kjent risiko som kan oppstå etter en operasjon. Vanligvis vil dette opptre innen de første 24 timene etter en operasjon.

Infeksjoner
Infeksjoner oppstår svært sjelden hos oss. Vi gir alltid profylaktisk antibiotika under operasjonen, for at det skal gi økt beskyttelse mot infeksjon. , og vi følger strenge hygieneregler for å unngå infeksjoner.

Kapseldannelse
En kjent risiko ved brystforstørrelse er kapseldannelse rundt implantatet. Dette er en tilstand hvor det dannes en fortykket hinne omkring implantatet. Det er ikke farlig, men kan påvirke brystets form, fasthet og gi ømhet og smerter i brystet. noe som kan kreve kirurgisk inngrep.

Risikoen for kapselkontraksjon har falt markant de siste årene takket være nye og bedre implantater og gode kirurgiske metoder.

Andre risikoer
Andre farer som kan oppstå er asymmetri i helbredelsesfasen, rotasjonen av implantatet og tøying av brystvevet over tid. Implantatene som benyttes har garanti mht holdbarhet, du må allikevel regne med at implantatet må byttes ut og/eller ditt egen brystvev korrigeres senere i livet.

Ondartede svulster i brystvev eller kapselhinne
Den vanligste årsaken til kreft i brystet er svulster som oppstår i kjertelvevet. Man regner med at denne kreftformen rammer 1 av 10 kvinner i alle aldre . Denne kreftformen kan oppstå i kjertelvevet uavhengig av om man har operert brystene med implantat eller ikke. Det er derfor svært viktig at alle kvinner kjenner på sine egne bryst regelmessig og tar kontakt med fastlege om du finner nyoppståtte kuler i brystene. Tidlig diagnostikk og påvisning av kreft i brystvev gir gode muligheter for helbredelse. Også ved langtkommen brystkreft har behandlingstilbudet økt, slik at flere kvinner lever lengre og bedre med sin sykdom.

I de senere år, har en ny årsak til væskedannelse omkring et implantat fått oppmerksomhet, kjent som BIA ALCL. Det er en svært sjelden form av lymfom eller lymfekreft. Den kan oppstå i hinnen omkring et implantat. Dette er en langsomt voksende svulst med god prognose om den blir oppdaget i tide. En slik forandring vil gi symptomer i form av en hevelse med væskeansamling omkring implantatet.

Det er ulike teorier omkring årsaken til denne formen for lymfom. Foreløpig er forekomsten svært sjelden .1 pr 300 000 kvinner, dvs er en svært sjelden kreftform. Studier har vist at den foreløpig forekommer oftere hos kvinner med ru implantat enn hos kvinner med glatte implantat. En annen teori er at noen kvinner har en genetisk disposisjon for tilstanden. Det pågår studier for å undersøke årsaker og sammenhenger for utviklingen av BI-ALCL, men resultatene av disse studiene har ennå ikke gitt noen sikker forklaring.

Tilstanden har en god prognose om den oppdages tidlig. De fleste tilfelle behandles ved å fjerne implantatet og omkringliggende hinner og kapsel. Akademikliniken følger utvklingen og holder seg oppdatert på nye data som presenteres for å finne årsaker og sammenhenger mellom implantater og BI-ALCL.

Hvis du oppdager at brystene forandres på noen måte lengre tid etter operasjonen (smerte, hevelse, kuler etc.), bør du alltid konsultere din plastiskkirurg.

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål:
Påvirker en brystoperasjon amming og mammografi?

Svar:
Det finnes ingen tegn som viser at brystimplantater påvirker amming på en negativ måte. I de fleste tilfeller kan mammografi og brystundersøkelser utføres som vanlig. I enkelte tilfeller kan det være behov for å foreta en grundigere mammografiundersøkelse for å få et sikkert resultat.

Spørsmål:
Trenger man å bytte implantat?

Svar:
Ved normale omstendigheter skal man ikke behøve å bytte implantat, da de implantater Akademikliniken benytter er laget for å vare livet ut. Det kan dog være tilfeller, ved for eksempel kapseldannelse, at det likevel kan vise seg nødvendig.

Spørsmål:
Hva er en kapselkontraktur?

Svar:
Kapselkontraktur er noe som oppstår når det dannes en fortykket bindevevskapsel rundt implantatet som gjør at brystet kan kjennes hardt. Den rue overflaten på implantatet har til formål å redusere risikoen for dette.

En kapselkontraktur er ikke farlig i seg selv, men den kan forringe formen på, og konsistensen til brystene. Hvis det skulle oppstå kraftig kapselkontraktur, kan det være nødvendig med en kompletterende operasjon.

Da utvider man kapselen via de gamle hudsnittene slik at brystene kjennes myke igjen, en såkalt kapselspaltning.

Hvis du har flere spørsmål og ting du lurer på, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Det samme gjelder hvis du vil bestille tid for konsultasjon, du er velkommen til å ta kontakt med oss.

Spørsmål:
Hva er en kapselforsikring?

Svar:
Etter en brystforstørrende operasjon, kan man rammes av en kapselkontraktur, noe som gjør det nødvendig med en ny operasjon. Som pasient har du derfor mulighet til å forsikre deg mot kostnaden ved en slik operasjon, forsikringen dekker da samtlige kostnader (både operasjonskostnad og narkose). Forsikringen gjelder kun de implantater som har blitt implantert ved den opprinnelige operasjonen hos Akademikliniken. Forsikringen koster 4 000 kroner, gjelder i fem år og kan tegnes senest på operasjonsdagen.