Brystforstørrelse – naturlig form og utseende

Operasjonsdagen

Etter operasjonen

Hva er brystforstørrelse ?

Brystforstørrelse eller brystforstørring er et kirurgisk inngrep som gir mer volum og ny fasong på bryst. Det finnes to metoder for brystforstørring

 

 1. brystforstørrelse med implantat, som bygger volum ved å legge inn proteser av silikon eller saltvann
 2. brystforstørrelse med eget fettvev, som bygger volum med kroppens eget fett

 

Brystforstørrelse er aktuelt

 • når man ønsker større bryster og/eller endre form. Det er mange grunner for at kvinner ønsker å forstørre brystene sine. De vanligste grunnene som oppgis er at de ønsker en mer feminin kroppsform, endret form og størrelse etter svangerskap/amming eller vekttap eller redusert spenst og volum grunnet aldring.
 • når man har underutviklede-eller tubelære bryster. Mange kvinner opplever en forstyrrelse i utviklingen av brystene som kan gi underutviklede bryst hvor det er manglende kjertelutvikling eller utvikling av tubelære bryst.
 • ved volumforskjell på brystene/brystasymmetri. Det er vanlig med volumforskjell på brystene. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir utfordringer med tilpasning av BH, og tyngdeforskjellen kan gi fysiske plager i rygg, skuldre og nakkeplager. Forskjellig volum i brystene kan oppleves Mange forteller at de opplever det som sjenerende og hemmende i sosiale situasjoner og intime relasjoner med andre. Sideforskjellen kan korrigeres med brystprotese, men det kan være nødvendig med å gjøre et brystløft eller brystreduksjon i tillegg for å gjøre brystene mest mulig like i størrelse og form.
 • ved brystrekonstruksjon etter sykdom i bryst. Det er ulike behandlingsmetoder å rekonstuere et bryst. Rekonstruksjon med protese kan være en måte. Det finnes ulike proteser som kan bygge opp brystet igjen og det kan kombineres med vev.

 

Har du spørsmål om plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Brystforstørrelse: før - etter

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet!

Jeg tok brystforstørring hos Akademikliniken januar 2020, fra naturens side hadde det ene brystet mye mer heng enn det andre, dette fikset kirurgen lett uten å utføre løft! Brystene har fått en naturlig fasong med mer fylde og jeg er kjempe fornøyd med resultatet! Oppfølgingen både før, under og etter operasjon er over all forventning og jeg kan anbefale Akademikliniken på det varmeste! Tiden etter operasjon var lite smertefull, og arrene syns nesten ikke! Utrolig glad for at jeg valgte Akademikliniken for mitt inngrep! Tusen takk :-)

 

Fra legelisten.no

Erfaring Akademikliniken

Det var beroligende folk rundt meg før operasjonen! Veldig flinke folk både under og ved oppfølgingen etter. Kjempe fornøyd med oppholdet og ikke minst resultatet – det er fantastisk! Anbefaler Akademikliniken og min kirurg.

Erfaring brystforstørrelse

–  Jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med Mette Haga på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat.

Mette skaper trygghet i samtalen og gjorde grundige vurderinger for å sikre at resultatet skulle bli så godt som mulig. Jeg fikk veldig raskt tillit til Mette, og har hatt stor sans for hennes tilnærming til prosessen. Operasjonen gikk helt supert, og jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

Kan varmt anbefale Mette grunnet hennes profesjonalitet, kompetanse, samt evne til å lytte og skape trygghet.»

 

Brystforstørrelse med implantat/silikonprotese

En brystforstørrelse er en ganske synlig endring på kroppen.  Derav blir valg av riktig implantat, type, form, konsistens og størrelse desto viktigere. Hos Akademikliniken jobber noen av landets fremste plastikkirurger som kun benytterde beste og veldokumenterte implantatene på markedet: Motiva, Mentor og B- Lite. Sammen med plastikkirurgen finner du riktig form og størrelse på implantatet. Vi anbefaler deg og å se på Mentors Safety hvor du får utfyllende og god informasjon vedrørende sikkerhet knyttet til brystforstørrelse og implantater.

 

Brystprotese og fettransplantasjon

Noen kvinner har svært tynt eget brystvev, og er derfor mer utsatt for å få følbare og/eller synlig kanter når de har brystproteser. I slike tilfeller vil fettransplantasjon til deler eller hele brystet gi et betydelig bedre kosmetisk resultat. Dette vil sikre mykere vev, bedre konturer og mindre følbare kanter av protesen.

 

Hvor legges snittet ved brystforstørrelse?

Hos Akademikliniken legges snittet alltid i brystfolden, uansett om det er brystforstørrelse med fett eller implantater/silikon. Det er hovedsaklig to grunner til at våre plastikkirurger legger snittet i underkant av brystet.

 

 1. Vår egenutviklede operasjonsteknikk for brystforsørrelse, AK-metoden
  AK-metoden sikrer riktig plassering av best egnet implantat for mest naturlig utseende hvor snittet blir skjult i brystfolden, nøyaktig i underkanten av det nye implantatet hvor det vil være minst synlig. Gjennom matematiske beregninger plasseres  implantatet slik at overgangen og utseende til brystet blir mest mulig naturlig, nettopp derfor er teknikken vår idag bruket og anerkjent på verdensbasis. Videre er metoden utviklet for å minimere risiko for komplikasjoner, noe som gir deg de beste forutsetningene for et godt og varig resultat.
 2. Snitt i brystfolden reduserer risiko for infeksjon i motsetning til snitt i armhulen eller rundt brystvorten som har 16 ganger høyere risiko for infeksjon og dermed økt risiko for kapsel.

 

Brystforstørrelse er aktuelt for deg

 1.  som ønsker større og/eller ny form på brystene
 2.  som har underutviklede eller tubelære bryster
 3.  som har asymmetriske/ forskjellige bryster
 4.  som trenger brystrekonstruksjon etter sykdom 

Hvem egner seg for brystforstørrelse?

Alle kvinner over 18 år som ønsker brystforstørrelse er egnet for en brystforstørrelse. Det legges vekt på hvilket resultat som kan oppnås og risiko forbundet med et kirurgisk inngrep. Brystene forandres ved en graviditet og det anbefales derfor å utsette en brystforstørrelse etter fødsel og amming.

Vectra 3D simulering

For å kunne gi deg et inntrykk av sluttresultatet benytter vi Vectra 3D simulering. Maskinene vil gi deg et animert bilde av det ønskede resultatet og vise forskjellige resultater ved bruk av ulike protesetyper.

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister i plastisk kirurgi.
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

 

Hvordan foregår en brystforstørrelse med implantater?

Operasjonen skjer under lett narkose og tar cirka 1 time. Med omtrent 5 cm lange snitt, i folden under brystet, plasseres implantatene foran eller bak brystmuskelen. Vanligvis sys snittene med skjulte sting som løses opp av seg selv. Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens sengepost for pleie og smertelindring i et par timer. Du blir iført en sports-­BH som skal benyttes dag og natt i 3 uker, deretter i 3 uker på dagtid. I tillegg får du et brystbånd over brystene dine. Dette båndet bidrar til å stabilisere protesene de første 3 ukene etter operasjonen.  Du er på klinikken i ca. 4 timer. Husk å avtale med noen som kan følge deg hjem og være sammen med deg det første døgnet. Alvorlige komplikasjoner er svært uvanlig. Den vanligste kom­plikasjonen er kapseldannelse som rammer 0 – 3% av pasientene.

Vi benytter AK-metoden, den første matematiske operasjonsteknikken som gjennom målinger av brystets anatomi og analyser av brystets vev, kjertler og hudens elastisitet regner ut den riktige plasseringen av implantatet som resulterer i ønsket resultat og et naturlig utseende. Utregningene hjelper også til å finne det optimale implantatet hva gjelder form, størrelse, dimensjoner og viskositet (hardhet – hvor mykt eller hardt implantat man burde bruke). AK-metoden sikrer riktig plassering av best egnet implantat for mest naturlig utseende hvor snittet blir skjult i brystfolden, nøyaktig i underkanten av det nye implantatet hvor det vil være minst synlig.

 

Etter en brystforstørrelse

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve hevelse, spenning og ømhet. Dette er forbigående og går gradvis over i løpet av de første ukene. Dagen etter operasjonen kan du ta av sports­-BHen og dusje. Tapen som sitter på arrene skal du la sitte og føne tørr på lav styrke før du tar på sports­-BHen. Flere ønsker et par fridager fra jobb etter inngrepet. Dette er ikke alltid nødvendig og er avhengig av hvilket yrke man har. Første kontroll foreligger etter 7 – 10 dager. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – brystforstørrelse med implantater

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hva koster brystforstørrelse?

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

 

Brystforstørrelse m/runde implantater fra 42 000,-
Brystforstørrelse m/anatomiske implantater fra 48 000,-
Brystforstørrelse m/B-lite fra 62 000,-
Brystforstørrelse m/fett fra 62 500,-
Brystforstørrelse med implantat + fett fra 59 000,-
Påfyll m/fett fra 69 000,-
Brystforstørrelse + brystløft, samtidig fra 70 000,-
Brystforstørrelse etter brystløft, innen et år fra 33 000,-

 

Bestill time

Vi utfører brystforstørrelse kun i Oslo. Priser på påfyll og sekundær operasjoner forutsetter at første operasjon er utført av Akademikliniken.   


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/