Publisert 2020-06-18

Nyhet: lettvektsimplantatet B-lite

Effekten av vekt på bryst

Vekt er viktig når det gjelder brystimplantater, fordi tunge implantater i brystene fører til mer bevegelse og mer tøyning av vevet. På Akademikliniken tilbyr vi nå lettvektsimplantatet B-lite som et alternativ til våre brystpasienter. B-lite er opptil 30% lettere enn et vanlig silikonimplantat, og medfører opptil 50% mindre strekk av brystvevet. For noen pasientgrupper vil dette være en stor fordel.

Norgesnyhet

Lettvektsimplantater er nærmest å regne som en revolusjon innen brystimplantatkirurgien. Siste store forbedring av teknologien på silikonproteser skjedde så langt tilbake som i 1993 med lanseringen av formstabile proteser.

Lettvektsimplantatet B-lite veier mindre fordi det inneholder små luftbobler, nesten som i en marshmellow. Implantatet har vært på markedet i andre europeiske land i ca. 8 år og er CE godkjent. Akademikliniken er nå først i Norge med å ta i bruk disse implantatene.

B-lite inside

Små luftbobler gjør at implantatet lettere.

Hvem egner implantatene seg for?

Lettvektsimplantater egner seg spesielt godt til de som

• driver med sport og som trenger lette implantater pga. mye bevegelse
  • har redusert vevskvalitet
  • er litt eldre
  • må gjøre et brystløft samtidig som de legger inn et implantat
  • skal skifte ut gamle proteser
  • trenger større implantater

I tilhelingsuken etter operasjonen gir implantatet også mindre smerter, fordi vekt og press er redusert.

Vil du vite mer?

For å få en individuell vurdering bør man komme på konsultasjon. Under en konsultasjon vil man få utdypende svar på alman måtte lure på, samt informasjon om kostnadene ved eventuelle inngrep. Bestill konsultasjon med kirurg her.

Les mer om brystforstørring med implantat her.