Publisert 2020-06-18

Nyhet: lettvektsimplantatet B-lite

Effekten av vekt på bryst

Vekt er viktig når det gjelder brystimplantater, fordi tunge implantater i brystene fører til mer bevegelse og mer tøyning av vevet. På Akademikliniken tilbyr vi nå lettvektsimplantatet B-lite som et alternativ til våre brystpasienter. B-lite er opptil 30% lettere enn et vanlig silikonimplantat, og medfører opptil 50% mindre strekk av brystvevet. For noen pasientgrupper vil dette være en stor fordel.

Norgesnyhet

Lettvektsimplantater er nærmest å regne som en revolusjon innen brystimplantatkirurgien. Siste store forbedring av teknologien på silikonproteser skjedde så langt tilbake som i 1993 med lanseringen av formstabile proteser.

Lettvektsimplantatet B-lite veier mindre fordi det inneholder små luftbobler, nesten som i en marshmellow. Implantatet har vært på markedet i andre europeiske land i ca. 8 år og er CE godkjent. Akademikliniken er nå først i Norge med å ta i bruk disse implantatene.

B-lite inside

Små luftbobler gjør at implantatet lettere.

 

Hvem egner implantatene seg for?

Lettvektsimplantater egner seg spesielt godt til de som

  • driver med sport og som trenger lette implantater pga. mye bevegelse
  • har redusert vevskvalitet
  • er litt eldre
  • må gjøre et brystløft samtidig som de legger inn et implantat
  • skal skifte ut gamle proteser
  • trenger større implantater

I tilhelingsuken etter operasjonen gir implantatet også mindre smerter, fordi vekt og press er redusert. Kirurgien utføres av Dr. Mette Haga som er spesialist i plastisk kirurgi, med hovedvekt på bryst-, mage og figurformende inngrep.

 

Vil du vite mer?

For å få en individuell vurdering bør man komme på konsultasjon. Under en konsultasjon vil man få utdypende svar på alman måtte lure på, samt informasjon om kostnadene ved eventuelle inngrep. Bestill konsultasjon med kirurg her.  

Les mer om brystforstørring med implantat her.

 

Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/