Slik foregår det

For oss er det veldig viktig at du får svar på alle dine spørsmål og kjenner deg trygg før du tar beslutningen om å gjennomføre en operasjon eller en behandling. Det enkleste er å bestille en tid for rådgivning hos en av våre spesialister. Da diskuterer vi dine ønsker, forventninger, hvordan det foregår og hva det kan koste.

Vi utvikler stadig nye metoder og behandlinger.Vi har for eksempel utviklet vår egen metode ved brystforstørrelser. Det såkalte Akademisnittet er den første virkelige matematiske metoden ved brystimplantat. Vi bruker også 3D-simulering for at man skal få en ordentlig oppfatning av sluttresultatet, det vi var noen av de første i Norden som benyttet oss av.

Her kan du lese mer om Akademisnittet
Her kan du lese mer om 3D-simulering

Når det gjelder ansiktsbehandlinger, har vi utviklet en metode som vi kaller AK Softlift. Det er en ny estetisk behandlingsmetode som bygger opp vevet fra dypet for å erstatte volumet og gi et løft.

Her kan du lese mer om AK Softlift


Her kan du lese mer om våre hudpleieprodukter

Spørsmål du bør stille før du beslutter deg for estetisk kirurgi

Hvordan skal jeg som potensiell pasient vite hvordan jeg skal kunne gjennomgå et estetisk inngrep på en trygg måte med et vellykket resultat?

Du som leser dette, har formodentligvis tanker om å gjennomføre et estetisk inngrep/behandling, eller kanskje er mest nysgjerrig på plastisk kirurgi. Det er en del spørsmål du bør stille deg selv og din kommende kirurg før du tar en beslutning om et inngrep.

Hvorfor vil du gjennomføre et estetisk inngrep?
Er det et ønske om en forandring du har hatt lenge,eller noe du akkurat har blitt inspirert til å gjøre? Hvis du er i tvil, bør du vente inntil du virkelig vet hva du vil. Kommer ønsket fra deg selv,  vil du gjøre det for at dine venner har gjort det, eller, Gud forby, kommer initiativet fra din partner? Tenk på at det er du som skal gå gjennom et inngrep og leve med det.  Nettopp derfor er det du selv som skal ta denne beslutningen.

Hva vil du oppnå?
En forsiktig gjenskapning eller en stor forandring av ditt utseende. Hvilke konsekvenser får dette på kort og lang sikt? Det finnes mange nye teknikker og metoder som mener å kunne gi fantastiske resultater uten bivirkninger. I mange tilfeller har de likevel ikke blitt evaluert på kort eller lang sikt, og du kan risikere å bli betalende forsøksperson. Vær kritisk til nye metoder og still aktivt spørsmål til klinikken om risikoer, beviste virkninger. Ikke stol på flotte bilder av resultater som t.o.m. kan være innkjøpte bilder.

Hvem skal utføre inngrepet?
Hvilken som helst lege kan kalle seg estetisk eller kosmetisk kirurg. Dette sier imidlertid ingen ting om hans eller hennes utdanning på området. Den eneste spesialisttittelen som er beskyttet, er plastisk kirurg. Bare den som har gjennomgått en spesialistutdannelse innen plastisk kirurgi, som etter legeeksamen tar ca. 7 år, kan kalle seg dette. Det innebærer naturligvis  ikke at man dermed er den mest egnede til å gjennomføre en operasjon, men at man formelt setter utdannet og har erfaring innen området. Du bør likevel alltid rette kritiske spørsmål om erfaring og utdanning til den som du har tenkt å la ta hånd om kroppen din. Spør også om legen jobber med estetisk kirurgi på heltid, eller bare av og til som en ekstrajobb.

Hvor skal inngrepet utføres?
Skjer det på et sykehus, klinikk eller annet? Hva slags sikkerhetsutstyr og overvåkning benyttes i løpet av, og etter operasjonen?

Hva er prisen for operasjonen?
Finn ut hva som inngår i den prisen du tilbys. I blant kan det tilkomme ekstrakostnader f.eks. for BH, hofteholdere, eventuelle korrigeringsinngrep osv. En høyere pris for et inngrep kan f.eks relateres til  høyere standard på klinikken, større erfaring hos behandleren eller dyrere implantat.  Tenk på at sikkerhet koster, og at det påvirker prisen for inngrepet - men at det definitivt er pengene verdt når du trenger det.

Vær nysgjerrig, spørrende og iblant også pågående. Gå gjerne til flere klinikker. Den  beste muligheten  til å stille spørsmål er før du gjennomgår et inngrep. Hvis du ikke har tenkt igjennom spørsmålene ovenfor, avvent. Ikke ha hastverk når du skal ta viktige beslutninger.

Lykke til! Du kommer sikkert til å bli fornøyd slik som de aller fleste som gjennomgår estetisk kirurgi og behandlinger.

Les også : informasjon om operasjonsdagen

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/