Bodylift

Fjerning av overskuddshud etter stor vektnedgang.

Hvis du har gått ned mye i vekt, kan Akademiklinikens tilbud om bodylift (cirkumferentiell mageplastikk) eller annen postbariatrisk kirurgi være aktuelt. Ved Akademikliniken har vi dyktige plastikkirurger med svært lang erfaring på dette feltet, både i privat og offentlig regi. Hos oss er du i svært trygge hender.

Hva er bodylift?

Bodylift (også kjent som nedre kroppsløft/cirkumferentiell mageplastikk) er et større kirurgisk inngrep hvor kirurgen fjerner hudoverskudd, strammer opp og former både mage hofter og rumpe. Inngrepet kombineres i likhet med mageplastikk ofte med fettsuging og muskeloppstramming av bukveggen.  Bodylift er det mest omfattende kroppsformende inngrepet og gir en betydelig endring av figuren samtidig som det effektivt adresserer de fysiske plagene som oppstår ved større hudoverskudd.

Der en vanlig mageplastikk strammer opp huden begrenset til mageregionen og venusberget, vil en bodylift på grunn av inngrepets sirkulære snitt også fjerne plagsomt hudoverskudd over midjene og øvre del av rumpe. Man får en mer komplett oppstramming, som også vil gi en forbedring av løs og hengende hud på øvre del av lårene og rumpen. Dette er også grunnen til at inngrepet kalles bodylift eller «nedre kroppsløft».

Arrutbredelsen vil være sirkulær, men legges lavt plassert under trusekanten, slik at arrene lett skal la seg skjule etter operasjonen.

Det er særlig pasienter med hudoverskudd etter større vektreduksjon som vil få et langt mer komplett resultat ved bodylift fremfor vanlig bukplastikk eller vertikal bukplastikk (omvendt T-snitt også kjent som «Fleur de lis»). Teknikken gir gode resultater med en svært høy pasienttilfredshet.

 

Hva sier pasientene etter operasjon?

«Marius er en kirurg som kan sakene sine! Han ser helheten, en varm og jordnær kirurg. Samtidig som han har et estetisk blikk i verdensklasse. Jeg følte meg TRYGG og IVARETATT. Jeg kan trygt gi Marius min beste anbefaling! Jeg har tatt bodylift og lårplastikk, resultatene er over all forventning, jeg kunne ikke blitt mer fornøyd!! For første gang på mange år gleder jeg meg til badesesongen. Så en STOR TAKK til dr. Marius Solli-Nilsen

«Jeg tok et seteløft hos Hans Marius. Var i en litt annerledes situasjon som følge av at jeg forstørret rumpen med kroppseget fett som 18- åring. Hadde problemer med å sitte i ti år etter da den veide veldig mye. Føltes alltid ut som jeg bar og satt på en murstein. Hadde egentlig bestemt meg for å aldri operere igjen, men da problemet gikk utover jobb begynte jeg å lete etter løsninger. Da det ikke er mulig å fettsuge rumpen uten å få løs hud, gikk jeg for et seteløft. Under konsultasjonen gir han ærlige tilbakemeldinger om hva som kan gjøres, samtidig som han fokuserer positivt på det som er positivt med kroppen din. Jeg gikk ut av kontoret med mer selvtillit enn jeg hadde da jeg kom inn. Han fortalte meg at jeg kunne ta en operasjon, men at jeg også kunne velge å ikke gjøre det. Dette gjorde at jeg fikk tenkt meg om i ett par måneder til om hva jeg virkelig ville. Samtidig skjønte jeg at han er en kirurg som setter pasienten først og som ikke opererer bare for å operere. Da jeg bestemte meg for operasjon hadde jeg tenkt meg om lenge og var veldig trygg på valget mitt. Etter operasjonen oppdaget jeg et lite sår langs arrlinjen en helg og sendte bilder. Jeg forventet ikke at han skulle svare en dag man har fri, men fikk svar umiddelbart. Syntes det var stressende å ha åpent sår, men han var positiv til at det ville leges fort. Den positiviteten gjorde at jeg ble veldig rolig og såret mitt kom seg fort med behandlingen han satt meg på. Videre er han detaljorientert og innovativ. Han bruker en teknikk hvor han kan legge inn noe av det som fjernes under seteløftet i rumpen for at den ikke skal bli flat. Han ser hele bildet og tilpasser operasjonen til din kropp og dine ønsker. Man føler seg også trygg på at han vet hvor grensen går i hva som kan la seg utføres og ikke. Anbefales på det sterkeste hvis du leter etter en kirurg som er spesialisert i kroppsformende kirurgi.»

 

 

Bestill time for bodylift ved Akademikliniken i Oslo

Du kan få svar på alle dine spørsmål om bodylift på en uforpliktende konsultasjon på Akademikliniken i Oslo. Vi står klare til å hjelpe deg!

Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Overvekt og fedme

Overvekt og fedme er et stort helseproblem i den vestlige verden og kanskje et av det moderne samfunnets største utfordring. Utviklingen av fedmeepidemien er heller ikke positiv. Norge er blant landene i Europa som fra årtusenskiftet har hatt størst økning av personer med fedme. Andelen av befolkningen med fedme (BMI-verdi større enn 30) har økt med 44% gjennom de siste 20 årene. Dette betyr at det i Norge i dag er oppunder 1 million mennesker med fedme, som utgjør 23% av den totale befolkningen.

Fordi fedme i seg selv utgjør en alvorlig helserisiko, er det også et naturlig satsningsområde i helsevesenet. Mellom 1000 og 1500 personer med alvorlig fedme gjennomgår hvert år fedmereduserende kirurgi i Norge, i tillegg er det stadig flere overvektige som lykkes med imponerende vekttap med hjelp av nye og effektive medisiner.

 

Hudoverskudd ved rask vektreduksjon

Når det blir stadig vanligere med raske vektreduksjoner på 30 kg eller mer, har det dukket opp nye utfordringer som følge av hudoverskuddet som oppstår etter større vekttap. Såkalt postbariatrisk kirurgi er i dag en naturlig etterbehandling som tilbys pasienter som har hatt så store vekttap at de har utviklet fysiske plager med hudoverskudd. Ordet kommer fra gresk «baros» og betyr tyngde, og «post» som betyr etter.  På norsk er en naturlig betegnelse kroppsformende kirurgi etter større vekttap.

Ventetid for behandling i det offentlige

Mange pasienter henvises til det offentlige helsevesenet hvert år for å gjennomgå denne type kirurgi. Ventetidene for å få dekket behandling av staten kan være lange.

Ettersom det er en sykehusbehandling finansiert av det offentlige, er det også avgjørende at det foreligger uttalt grad av fysiske plager. Det rent utseendemessige skal ikke vektlegges når det gjelder å innvilge behandling.

 

Bodylift ved Akademikliniken i Oslo

Har du spørsmål om bodylift eller annen postbariatrisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

Ved Akademikliniken har vi spesifikt rekruttert kirurg(er) med spesialkompetanse innenfor postbariatrisk kirurgi. Selv om bukplastikk, fettsuging og hudoppstramming av armer/lår og bryst er vanlige operasjoner som tilbys ved samtlige private plastikkirurgiske klinikker, kreves det imidlertid spesialkompetanse, lang erfaring og dedikasjon over tid for å bli dyktig på hudreduserende kirurgi etter større vekttap. Det utseendemessige skal vektlegges på lik linje med det funksjonelle.

For komplette resultater er det også ofte nødvendig med større utstrekning av kirurgien, da hudoverskuddet ikke er avgrenset på samme måte som ved en ren kosmetisk operasjon. Et godt sluttresultat hos en tidligere overvektig pasient vil i større grad enn hos øvrige pasienter kreve betydelig hudoppstramming. Å minimere risikoen for komplikasjoner samtidig som man jobber for et best mulig resultat er en vanskelig balansegang det tar lang tid å lære seg. Å minimere risikoen for komplikasjoner ved å være særlig forsiktig med hudstrammingen vil dessverre altfor ofte gjenspeile seg i et dårlig resultat, med mye gjenværende hudoverskudd når alt har grodd ferdig.

Oppfølging etter bodylift

Større operasjoner som bodylift/nedre kroppsløft vil kreve ett døgn innleggelse ved vår overvåkningsavdeling. Der hvor innleggelse etter operasjonen er nødvendig av medisinske årsaker vil det være inkludert listeprisen vår. Grunnet Akademiklinikens unike sykehusfasiliteter har vi egnede lokaler og kompetent helsepersonell som passer på deg etter din operasjon.

Som en stor aktør med klinikker over hele Skandinavia har Akademikliniken også lagt inn betydelige investeringer i lokalene, noe de fleste øvrige privatklinikker ikke har økonomisk mulighet til å gjennomføre.

 

Komplikasjoner

Skulle du være uheldig å utvikle en komplikasjon etter gjennomført operasjon her, vil du få tett oppfølging og ubegrenset tilgang til din kirurg. Kirurgen har dessuten spisskompetanse og lang erfaring med å behandle typiske komplikasjoner som kan oppstå etter denne type kirurgi. Eventuelle ekstrakontroller og behov for senere korreksjoner vil ikke medføre ekstrakostnader for deg som pasient.

Har du allerede gjennomgått hudreduserende kirurgi annet sted, men allikevel ikke er fornøyd med resultatet ditt, vil vår(e) kirurg(er) har svært relevant kjennskap til ulike teknikker for resultatkorrigerende kirurgi som i de fleste tilfeller kan gi deg det resultatet du som pasient har ønsket deg.

 

Behandlingsplan tilpasset dine behov

Om du bestiller time for konsultasjon hos vår(e) kirurg(er) vil du ved Akademikliniken møte en kirurg som inngående forstår dine plager og som kan legge opp en behandlingsplan etter dine ønsker og behov.  Vår kirurg vil alltid orientere deg som pasient dersom du etter undersøkelse vurderes å ha plager med overflødig hud som gir rett til offentlig sykehusbehandling. Spesialistuttalelsen fra undersøkelsen din herfra kan underbygge en eventuell henvisning fra fastlege til det offentlige helsevesen, eventuelt vil du som pasient får momsfritak med 20% reduksjon i prisen på eventuell selvfinansiert behandling utført på Akademikliniken.

Behandling vil også utløse rett til sykmelding, som etter behov utstedes av din kirurg.