Publisert 2021-06-30

Kan jeg fjerne hår med laser/IPL på sommeren?

Hårfjerning om sommeren med laser/IPL er absolutt mulig. Du må bare ta noen forholdsregler.

Du kan ikke sole deg 4 uker før og etter hårfjerningen, men det betyr ikke at du ikke kan ta laser om sommer –  bare at de områdene som taes ikke blir utsatt for sol.

 

  • Hvis du alltid går i bukser eller lange kjoler/skjørt kan du f. eks. behandle lårene dine.
  • Dersom du alltid beskytter ansiktet med en solhatt i tillegg til solfaktor på skyfrie dager kan du fint behandle ansiktet.
  • Bruker du en bikinishorts kan bikinilinjen behandles.
  • Dersom du ikke ligger med armene opp over hodet når du soler deg kan du fint behandle armhulene.
  • Hvis du alltid går i T- skjorte på sommeren er det ikke noe i veien for å behandle rygg eller mage – bare vær forsiktig med nakken.

Har du allerede blitt brun må du nok vente noen uker til du har blitt blek igjen. De aller fleste er enige om at man soler seg når man ligger rett ut i et solarium, på en solseng ved bassengkanten eller på en deilig sandstrand. Men har du tenkt over at du i teorien også soler deg dersom du…

 

• går en lang skitur i fjellheimen

• jobber ute i hagen en hel dag

• nyter en god bok i solen på verandaen

• går en hel dag i byen på en finværsdag

• går en lang tur ute når det er sol

• tar solarium i 10 minutter uten å ha bli brun

 

Selv om du har smurt deg med solkrem ved alle disse anledningene, har huden din blitt utsatt for så mye sol at du ikke bør gjennomføre mange typer laserbehandling før etter en tid. Dersom du har booket time til en laserbehandling/ IPL behandling, spesielt i ansiktet, er det viktig at du:

 

• bruker dagkrem med solfaktor, min. SPF30

• tar på caps/solhatt når du er i solen over lengre tid

• beskytter området som skal behandles mot direkte sollys

• sitter under en parasoll når du er ute, og med ryggen mot solen

Har du på solbeskyttelse går det som oftest helt fint å gå ut og inn av bil, til og fra offentlig kommunikasjon, løpe en snartur i butikken og lignende. Utvis solvett slik at risikoen for uønskede bivirkninger blir mindre ved bruk av laser og IPL.

Teorien bak hårfjerning med laser/IPL er enkel. Hårene må være mørke og huden må være lysest mulig. Det mørke pigmentet i håret leder lyset og varmen fra laserstrålene ned gjennom håret til hårrøttene og ødelegger hårroten. Det er bare hår som er i en aktiv vekstfase som kan behandles – derfor trenger du flere behandlinger.

Lykke til med laserbehandlinger.

Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/