Akademikliniken kjøper Norges ledende private plastikkirurgiske klinikk

Vi tar nå et viktig steg i vår strategi som den ledende aktøren i Norden. Gjennom oppkjøpet av Cosmo Clinic i Oslo blir vi den desidert største private aktøren, også i Norge.

Cosmo Clinic har i dag en omsetning på ca 50 millioner og har på kort tid blitt den mest suksessrike klinikken i Norge når det gjelder kvalitet, spesialisering, kundeanmeldelser, merkekjennskap og vekst. Akademikliniken har inngått avtale om å kjøpe 100 % av Cosmo Clinic. De tre selgende aksjonærene har reinvestert en ikke ubetydelig del av kjøpesummen og blir dermed betydelige minoritetsaksjonærer i Akademikliniken.

Tomm Bjærke

Cosmo Clinic tilbyr plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger og ble grunnlagt i 2016 av Tomm Bjærke. Tomm er utdannet ved Rikshospitalet og jobbet ved Colosseumklinikken fra 2004 til 2016. Med 25 års erfaring og etter å ha utført mer enn 1500 ansiktsinngrep og mer enn 3000 brystforstørrelser er Tomm en av Norges mest erfarne plastikkirurger. Han er spesielt kjent for sin ekspertise innen panneløft og ansiktsløft. Ved Cosmo Clinic utfører Tomm alle typer plastisk kirurgi, med spesielt fokus på ansikts- og brystkirurgi. Tomm eier i dag klinikken sammen med Hilde Bjærke og Thomas Berg.

Hilde Bjærke

Hilde Bjærke er utdannet ved Rikshospitalet, Oslo, med spesialisering i avanserte mikrokirurgiske ansiktsrekonstruksjoner. Med 20 års erfaring er hun ansiktseksperten hos Cosmo og hun regnes som en av de ledende ansiktskirurgene i Norge. Hos Cosmo utfører hun ansiktsløft, panneløft, nakkeløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandlinger.

 

Thomas Berg

Thomas Berg er utdannet ved Universitetsklinikken i Uppsala og han har 20 års erfaring fra både Uppsala og Rikshospitalet i Oslo. Thomas har spesialkompetanse innen brystkirurgi som brystforstørrelse og brystløft samt kroppsformende prosedyrer som mageplastikk, fettsuging og fettransplantasjon.

 

De tre selger nå hele Cosmo Clinic til Akademikliniken og blir samtidig minoritetsaksjonærer i Akademikliniken. Tomm fortsetter som overlege, daglig leder og plastikkirurg og Hilde og Thomas som plastikkirurger.

– Min visjon var å starte en ekspertklinikk med de beste plastikkirurgene i Norge og i dag er vi en av de største plastikkirurgiske klinikkene i Norge. Grunnen til dette er vårt imponerende team, personlige behandling og vår moderne klinikk med høyeste kvalitet. Å bli en del av Akademikliniken både som kollegaer og aksjonærer vil hjelpe oss å fortsette vår suksessreise og vi ser frem til i fellesskap å utvikle virksomheten til den største og beste for estetisk kirurgi og hudbehandlinger, sier Tomm.

Oppkjøpet av Cosmo-klinikken styrker vår posisjon i Norden og sammen blir vi nå en klar leder i Norge. I tillegg til sin posisjon i Norge har Cosmo Clinic en imponerende lønnsomhet og vil være et sterkt tilskudd til hele vårt konsern. Vi ser store verdier i det de har bygget opp og mange muligheter for samarbeid og utveksling både innen medisinske områder og forretningsspørsmål.

Foreløpig vil vi drive Cosmo Clinic og Akademikliniken Norge som i dag og under to separate varemerker. Med våre samlede ressurser vil vi på best mulig måte støtte vår virksomhet i Norge i deres fortsatte suksessreise.

 

Vi ønsker hele Cosmo-teamet velkommen til Akademikliniken.

Les mer om Cosmo Clinic her…

 

For eventuelle spørsmål kontakt CEO i Akademikliniken Group,

Annika Söderberg