Publisert 2021-07-20

God research gir bedre beslutninger

Våren 2021 undergikk «Cecilie, 48 år» bukplastikk og butt reshaping hos oss. I ukene fremover forteller hun om reisen sin fra hun begynte å vurdere plastikk kirurgi til hun gjennomførte og tanker hun gjorde seg underveis.

Del 1. Informasjonsbehovet før avgjørelsen

Jeg har lenge ønsket å gjøre tiltak for en mer stabil hverdag uten jojo-slanking og «et stadig tilbakevendende problem». Jeg ønsket «varige resultater», som kunne opprettholdes over tid. Jeg hadde et ønske om å finne løsninger for både kropp og ansikt, altså kombinere to områder under et tiltak.

Før jeg tar en avgjørelse gjør jeg en god del research, slik at jeg vet hva jeg skal spørre om når jeg kommer til neste ledd. Valget falt på å undergå et kombinasjonsinngrep fordi det er mest mulig skånsomt for kroppen med tanke på bruk av anestesi og nedetid etter operasjonen. Jeg brukte mye tid på å forstå hvilke konsekvenser det er ved en LIPO behandling i tillegg til hva behandlingen vil skape av varig resultat. Før jeg valgte aktør eller konsultasjon ønsket jeg å lese meg opp på alt mulig ved en slik behandling. Med andre ord ble det mye lesing på Google og diverse nettsider. Uansett hvor mye jeg leste var det ikke nok til å gjøre meg trygg til å ta en avgjørelse, neste steg ble da å bestille konsultasjon for å finne de resterende svarene.

Det er ikke mange aktører som tilbyr kombinasjonsinngrep, altså kirurgisk behandling av flere områder under en operasjon. Med ønske om kombinasjonsinngrep ble jeg sittende igjen med to aktuelle aktører.  Valget på Akademikliniken ble naturlig da jeg undersøkte hva jeg fikk ut av LIPO / BBL hos Akademikliniken vs det andre stedet. Begge steder var utrolig gode på å informere om anestesi under operasjonen, noe jeg opplevde som veldig trygt. Jeg opplevde bransjen og aktørene som seriøse med høy kompetanse innen sitt fagfelt.

Hvorfor valgte jeg Akademikliniken?

Den største forskjellen jeg opplevde var hvordan kirurgen vurderte kroppen min og hvordan han omtalte resultatene og hans beskrivelse av hva jeg kunne forvente. Han la stor vekt på realismen i hva som var mulig å få til, ut fra hudkvalitet (jeg har født to barn og er snart 50 år) og kroppens anatomi. Jeg opplevde hele veien at han justerte det vi ble enige om, ut fra hva jeg selv ønsket opp mot hva som var mulig å få til. Kirurgen på Akademikliniken gav god veiledning i sine anbefalinger og gjorde meg oppmerksom på faktorer som ville ha betydning for sluttresultatet. Etter møtet med kirurgen på Akademikliniken og med utfyllende informasjon som gjorde meg trygg og besluttet jeg å takke ja til kirurgisk inngrep.

Til uka forteller Cecilie om selve operasjon og tiden etter.

Bilder og navn er fiktive.