Publisert 2019-01-11

Etisk diskusjon på feil premisser?

“Hvem kan med to streker under svaret si at estetisk medisin ikke også løser helseproblemer? Og hva om pasienter melder om økt livskvalitet etter inngrep?” – Dr. Bjørn Tvedt

Er estetisk medisin forenlig med legegjerningen? Spørsmålet er reist av en gruppe leger. De har bedt Rådet for legeetikk vurdere om virksomhet knyttet til estetisk medisin kan regnes som etisk akseptabel praksis – og om den kan kalles legevirksomhet.

Dr. Bjørn Tvedt, plastikkirurg og medisinsk ansvarlig ved Akademikliniken, tar opp debatten i Dagens Medisin. Les hele innlegget her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.