Publisert 2021-05-12

Brystkirurgi – hva er hva?

En kvinnes bryster er unike for henne. Det finnes like mange variasjoner i størrelse, fasthet og form som det finnes bryster, og ingen kvinner er like.   
Noen kvinner er fornøyde med brystene sine, mens andre ønsker en endring. Det kan være at hun vil ha større, mindre eller fastere bryster, eller kanskje en annen form eller mere proporsjonale bryster. Det er høyst personlig hva man ønsker seg, og kvinnen må selv kjenne på om hun opplever et behov for en brystkorreksjon.  
Ulike inngrep utføres avhengig av resultatet man ønsker å oppnå. Men hvordan vet man hva man skal velge? 

Illustrasjoner brystinngrep

Løfte et slapt bryst - Brystløft 

Et slapt og hengende bryst kan være genetisk arv eller en konsekvens av for eksempel graviditet, amming, vektnedgang eller alder. Et brystløft forandrer ikke volumet på brystene, men løfter dem opp. Dette gjøres ved å fjerne overflødig hud. Man kan likevel få en opplevelse av økt volum etter inngrepet ettersom brystet "strammes". Brystene føles rundere og fyldigere. Et brystløft kan også gjøres kombinert med innsetting av implantat dersom man ønsker mer fasthet og fylde 

 

Minske volumet og gjøre fastere – Brystreduksjon 

Har man har bryster som man opplever er for tunge, så kan man gjøre en brystreduksjon. Det er et inngrep der både hud- og kjertelvev fjernes for å få lettere bryster. Som regel er det samme prosedyre som ved brystløft, men med den forskjellen at man reduserer volumet i brystet. Slik får man mindre og fastere bryster. 

 

Andre inngrep

Hos Akademikliniken utfører vi også brystvorteplastikk, brystrekonstruksjon, og utskifting av gamle implantater med justering av volum, form og fylde. Vi har også en rynkeguide for bryst som blant annet inneholder vår behandling av rynker på bryst .

Vil du vite mer?

For å få en individuell vurdering bør man komme på konsultasjon. Under en konsultasjon vil man få utdypende svar på alt man måtte lure på, samt informasjon om kostnadene ved eventuelle inngrep. Her kan du lese om våre erfarne kirurger Mette Haga, Bjørn Tvedt og Halfdan V. Simensen.

Bestill konsultasjon med kirurg her.

Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/