Publisert 2022-04-25

6 ofte stilte spørsmål etter en brystforstørrelse

Når kan jeg gå tilbake på jobb eller studere etter brystforstørrelsen?

Har du en stillesittende jobb, for eksempel kontorjobb, opplever vi at de fleste kan gå tilbake til jobben igjen etter 14 dager. Har du en fysisk krevende jobb hvor du må løfte tunge ting, kan det hende du må vente 3-4 uker på å gå tilbake på jobb. Du må ikke løfte mer enn 2 kg de første 3-4 ukene etter operasjonen. Men det er viktig at du kjenner på kroppen og tar det med ro den første tiden etter operasjonen.

Kan jeg sove på siden etter brystforstørrelsen?

De første 2-3 ukene etter brystforstørrelsesoperasjonen bør du kun sove på ryggen. For noen er dette ikke noe problem da de pleier å sove på ryggen. Men for andre som kanskje har en tendens til å sove på magen eller siden, kan dette være en utfordring. Her kan det være lurt om du «øver» på å sove på rygg i tiden frem til operasjonen. Vi anbefaler at du ligger litt oppreist med ryggen og legger puter rundt sidene på kroppen for å være sikker på at du ikke snur deg i søvne.

Hvor lenge bør jeg bruke støtte-BH-en etter brystforstørrelsen?

Etter brystforstørrelsesoperasjonen vil du få en støttende BH. Du må ha den på i 6 uker etter operasjonen - både natt og dag. BH-en sørger for at brystene er beskyttet, og de hjelper deg også med å huske at er nyoperert, slik at du er mer forsiktig med brystene. Først etter 3 måneder kan du begynne å bruke bøyle og push-up bh igjen.

Når skal jeg løfte på barna mine igjen etter brystforstørrelsen?

De første 3-4 ukene etter operasjonen fraråder vi på det sterkeste å løfte tunge gjenstander – dvs. ting som veier mer enn 2 kg. Dette gjelder også dine barn. Har du små barn anbefaler vi derfor at du har noen til å hjelpe deg den første tiden etter operasjonen, da det kan påvirke resultatet om du løfter tungt kort tid etter brystforstørrelsen.

Når kan jeg trene for brystforstørrelse?

Du kan begynne å gå rolige turer allerede de første dagene etter operasjonen. Det er bare fint at du beveger deg – så lenge du ikke får høy puls.

Først etter 3-4 uker kan du begynne å gjenoppta treningen. Styrketrening og løping anbefaler vi at du venter til 6 uker etter inngrepet. Men viktigst av alt er at du selv kjenner på kroppen etter 6 uker har gått. Gjør det vondt? Så stopp, ta en pause, og start opp saktere igjen neste gang.

Når kan jeg forvente å se det endelige resultatet etter brystforstørrelsen?

Din siste kontroll med kirurgen din etter brystforstørrelsesoperasjonen er 3 måneder etter operasjonen. Og det er også vanligvis 3 måneder du bør forvente at det tar før hevelsen etter operasjonen er borte og implantatene har falt på plass.

Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/