Innsunkne / inndratte brystvorter

Innsunkne brystvorter kan forårsake ulike problemer, her kan plastisk kirurgi være til hjelp 

Brystvortens utseende har ikke bare en estetisk betydning for kvinner, det kan også oppstå funksjonelle problemer ved innsunkne brystvorter. Årsaken til innsunkne brystvorter, avhenger kort sagt av at de bindevevsstrimlene som finnes i kjertelgangene i brystet er for stramme og korte. Det finnes flere årsaker til at man ønsker å justere innsukne brystvorter:

 • Komplikasjoner ved amming
 • Eksem
 • Oppsamling av smuss rundt den innsunkne brystvorten

Vi har spesialistkompetanse på Akademikliniken som kan justere innsunkne brystvorter. Vi har kirurger med flere års erfaring, så du kan føle deg trygg i våre hender. Din trygghet er viktig for oss, derfor tar vi alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Her vil du få treffe en av våre erfarende leger som vil fortelle deg om behandlingen og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Ta kontakt for en helt uforpliktende konsultasjon.

BESTILL KONSULTASJON

 

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon.


  Hva skjer før en operasjon?

  Den første gangen du besøker oss, får du treffe en av våre erfarne kirurger, som går gjennom operasjonen og svarer på dine spørsmål.

  Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Vi prater også om dine forventninger.

  Neste steg er å bestille en tid for operasjon. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen, samt lese informasjonen du har fått om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Vi er alltid tilgjengelige og svarer på dine spørsmål.

  Hvordan foregår operasjonen?

  Det finnes en rekke ulike operasjonsteknikker for å reparere innsunkne brystvorter, det er vanligst å skjære av de innsunkne bindevevsstrimlene med et snitt i huden. Det kan gjennomføres med lokalbedøvelse.

  Flere av operasjonsteknikkene innebærer likevel at man skjærer av kjertelgangene, noe som betyr at man ikke kan amme etter inngrepet. En mulighet er at man bare tar bort selve bindevevstrimmelen med mikrokirurgisk teknikk og dermed får ut vorteknoppen.

  Snittet kan enten legges tvers gjennom eller i kanten av vorteknoppen. Hvilken operasjonsteknikk som er best egnet, diskuterer vi ved konsultasjonsbesøket.

  Hva skjer etter en operasjon for innsunkne brystvorter?

  Etter operasjonen kan følelsen i brystvorten reduseres. Hos enkelte pasienter kan brystvorten også ha en tendens til å trekkes inn igjen etter operasjonen.  Da kan det bli nødvendig å gjøre et nytt inngrep.

  Tilhelingsprosessen er veldig individuell, derfor er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

  Hva koster det?

  Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep. Samt om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under på vår prisliste.

  Vi tilbyr innsunkne brystvorter i Oslo.

  Se priser for innsunkne brystvorter >

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga