Innsunkne/inndratte brystvorter

Hva er innsunkne brystvorter?

Innsunkne eller inndratte brystvorter vender innover i midten hele tiden, eller når de stimuleres. Noen ganger trekker innsunkne brystvorter på nivå med areola eller synker de ned, altså inn i selve brystvevet.

 

Hva er årsaken til at noen får inndratte brystvorter?

Årsaken til innsunkne brystvorter, avhenger kort sagt av at de bindevevsstrimlene som finnes i kjertelgangene i brystet er for stramme og korte, og dette trekker brystknoppen innover.

 

Hvordan sjekker man for inndratte brystvorter?

Det er enkel test du kan gjøre om du er usikker. Plasser tommelen og pekefingeren på hver side av areola og press forsiktig sammen. Hvis brystvorten trekker seg innover og skaper en grop på enden, har du en innsunket brystvorte.

Korreksjon av innsunkne brystvorter

Brystvortens utseende har ikke bare en estetisk betydning for kvinner, det kan også oppstå funksjonelle problemer ved innsunkne brystvorter. Det finnes flere årsaker til at man ønsker å justere innsukne brystvorter:

 • Komplikasjoner ved amming
 • Eksem
 • Oppsamling av smuss rundt den innsunkne brystvorten

 

Hvordan korrigeres innsunkne brystvorter?

Det finnes en rekke ulike operasjonsteknikker for å reparere innsunkne brystvorter, den mest brukte teknikken er å skjære av de innsunkne bindevevsstrimlene med et snitt i huden. Det kan gjennomføres med lokalbedøvelse. Flere av operasjonsteknikkene innebærer likevel at man skjærer av kjertelgangene, noe som betyr at man ikke kan amme etter inngrepet. En mulighet er at man bare tar bort selve bindevevstrimmelen med mikrokirurgisk teknikk og dermed får ut vorteknoppen.

Snittet kan enten legges tvers gjennom eller i kanten av vorteknoppen. Hvilken operasjonsteknikk som er best egnet for deg, diskuterer vi under en uforpliktende konsultasjon.

Hva skjer etter en operasjon for innsunkne brystvorter?

Etter operasjonen kan følelsen i brystvorten reduseres. Hos enkelte pasienter kan brystvorten ha en tendens til å trekke seg inn igjen. Da kan det bli nødvendig å gjøre et nytt inngrep. Tilhelingsprosessen er veldig individuell, derfor er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

 

Før- og etterbilder – inndratte brystvorter

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din rådgiver og kontakt før operasjon

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Etter operasjon vil du bli liggende til observasjon noen timer etterpå. Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Det er vanlig med smerter, hevelse, samt ømhet i brystene de første døgnene etter operasjonen.

Les mer om tiden etter operasjon

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

 

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

 

Pris inndratte/innsunkne brystvorter?

 

 

Konsultasjon fra 625,-
Online konsultasjon fra 625,-

 

Innsunkne brystvorter (lokalbedøvelse) fra 17 700,-
Innsunkne brystvorter (narkose) fra 22 400,-

 

 

 

 

Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av inngrepet og om det er et kombinasjonsinngrep. 

    


   


   

   


   
   

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/