Bryst med eldre implantater – sekundær brystforstørrelse

Mange kvinner som har implantat som er innlagt for flere år siden, opplever formforandring av brystene.

En del av implantatene som da ble brukt, ble anbefalt å skifte ut etter 10 år pga begrenset holdbarhet. Andre får endringer i vevskvalitet og brystform etter svangerskap og vektendringer, slik at det estetiske resultatet ikke er optimalt.

BESTILL KONSULTASJON

Usikker på hva du vil booke? Kontakt oss

Vi svarer innen kort tid. Hvis du allerede vet hvilken behandling du ønsker, går du til webbooking for å bestille konsultasjon.


  Hard kapsel

  Noen kvinner har også eldre proteser som etter hvert har dannet hard kapsel, som kan gi ubehag og negativ endring av brystfasongen over tid. I disse ulike situasjonene kan det være aktuelt å skifte ut de gamle protesene for å legge inn nye, og i noen tilfeller må man kombinere dett med å redusere hudoverskudd og løfte brystvorten til en bedre plassering.

  Tidligere ble de fleste proteser plassert bare under kjertelvevet. Dette innebærer at vi ofte må endre plassering av protesene, slik at de ved et proteseskift blir liggende under den store brystmuskelen, for å oppnå et bedre kosmetisk resultat med myke overganger, og forbedret fasong.

  Har det dannet seg hard kapsel, vil det være behov for å fjerne denne, og er vevet blitt løsere kan det være aktuelt å utføre et brystløft i tillegg til å skifte protesene.

  Transplantasjon av eget fett kan også utføre for å gi mer fylde i områder på brystet der vevet er tynt. Enkelte kvinner har så tynt vev at det er behov for en vevsforsterker med TIGR Mesh. Dette er et materiale som benyttes for å redusere implantatets tøyningseffekt på svakt brystvev og hud.

  På Akademikliniken vil du få en grundig vurdering basert på lang erfaring og kompetanse, om hvilken behandling som vil gi deg det beste resultatet ved behov for skifte av proteser.

  Hvilke implantat passer best for meg?

  Valg av implantat er avhengig av hvilken form og uttrykk du ønsker. En god vurdering av din brystfasong og ditt brystvev vil også være nyttig for å gi deg råd om hvilken proteseform som vil kunne gi deg det beste resultatet.

  Vår felles målsetting er å skape en optimal attraktiv brystform ved å finne et implantat i riktig størrelse til kvinnens kropp. Ut ifra en vurdering av din brystform, din kropp og dine ønsker om brystfylde, velger vi implantatet som gir deg det mest attraktive brystet.

  Ved en konsultasjon hos oss vil du sammen med kirurgen kunne finne en protese som gir deg den fasongen du ønsker ut ifra dine forutsetninger.

  Vi benytter kun implantater fra kjente og trykke leverandører som Motiva og Mentor.

  Hvilke forberedelser bør jeg gjøre før en operasjon?

  Beslutningen om en operasjon bør være grundig vurdert og gjennomtenkt. Du vil få svar på mange spørsmål ved en konsultasjon hos oss, og du vil få en grundig og individuell vurdering. Det vil være nyttig for deg å orientere deg via våre nettsider slik at du får en best mulig orientering om operasjonen og hva du bør være forberedt på mht tiden etter operasjon, forventet resultat og mulige komplikasjoner.

  Les grundig igjennom all informasjon du får av oss. Det er nødvendig å planlegge den første tiden etter operasjon, slik at du vet at du får tilstrekkelig ro og hvile ut ifra de råd vi gir deg.

  Har du flere i familien med brystkreft anbefaler vi deg før et hvert brystinngrep å utføre mammografi.

  Konsultasjon hos kirurgen

  Når du kommer til en konsultasjon vil du få en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker om forandring mht brystfasong og volum vil bli vurdert, og vi vil også se og vurdere ditt brystvev.

  Skulle du ha løshet i brystene med heng som ikke lar seg korrigere med bare protese vil det kunne være aktuelt å utføre brystløft.
  Brystløft vil ofte kunne kombineres med å legge inn proteser samtidig.

  Etter konsultasjonen, vil du møte pasientkoordinator som har ansvar for det praktiske planleggingen for din operasjon, dvs booking av dato, resepter og den skriftlige informasjon som du trenger.

  Hva skjer på operasjonsdagen?

  På operasjonsdagen skal du møte fastende til avtalt tid. Det betyr at du verken skal spise, drikke, tygge tyggegummi eller røyke. Vi ber deg ha røykestopp 2 uker før og 4 uker etter operasjon. I tillegg til dette, skal du vaske deg med en kirurgisk såpe samt ta medisiner før operasjon.
  Du vil møte kirurgen din for planlegging og opptegning av snittføring på huden før operasjonen.

  Deretter følges du fra ditt pasientværelse til operasjonsstuen. Der vil du bli møtt av operasjonssykepleier og anestesilege.

  Du vil få full narkose under operasjonen, i tillegg til at vi alltid benytter lokalbedøvelse for best mulig smertelindring under og etter operasjonen. Det er vanlig at du kjenner litt smerte etter operasjonen, men det er sjeldent med sterke smerter.
  Du vil våkne opp på et pasientrom, og ha kontinuerlig tilsyn av en erfaren sykepleier. Du vil etter operasjonen få smertelindring etter behov ,og etter hvert et måltid mat. Du vil bli værende på klinikken i noen timer før du kan reise. Ved avreise får du med informasjon og råd om den første tiden , samt avtale for neste kontroll.

  Du skal ha tilsyn av pårørende det første døgnet. Om du har lengre reisevei enn 2 timer fra klinikken, må du sørge for en overnatting i nærheten av Akademiklinikken. Dette for å øke tryggheten om du skulle ha behov for hjelp det første døgnet etter operasjonen.

  Hvilke forholdsregler bør jeg ta etter operasjonen?

  Etter operasjonen er det viktig at du følger de råd vi gir deg.

  Du kan dusje dagen etter operasjonen, men sørg for å tørke tape på operasjonssåret godt, for eksempel med en hårføner, før du tar på BH.
  Bruk bare den sportsBH du har fått av oss de første 6 ukene. De første 3 ukene skal du benytte den natt og dag, i tillegg til BRYSTBÅNDET som du får. Dette skal sitte OVER brystene , like under armhulen, og bidrar til å stabilisere protesene den første tiden.
  De neste 3 ukene skal du bruke sportsbh på dagtid.

  Du bør unngå bruk av BH m spiler de første 6 mnd., for å unngå at spilene gnager og danner stygge arr.

  Push up BH bør unngås etter brystforstørrelse m protese, fordi protesen presses for høyt opp og mot midten. Dette kan over tid ødelegge fasongen på brystene.

  Du skal ikke trene eller løfte tungt de første 4 ukene. Du kan gå lette turer, uten bruk av armene. Etter 4 uker kan du trene lett, for eksempel spinning eller ellipse, uten bruk av armene. Jogging og tung styrketrening kan du starte med etter 3 mnd.
  Ved all aktivitet, er det viktig at du bruker en god sports BH for ekstra støtte.

  Hvilke komplikasjoner kan oppstå etter operasjon?

  Ved alle kirurgiske inngrep finnes det en risiko, selv om alvorlige komplikasjoner oppstår svært sjelden.

  BLØDNINGER kan oppstå, og oppleves da som hevelse og spreng og smerter med tydelig sideforskjell mellom brystene. Ved mistanke om blødning vil kirurgen åpne såret og tømme ut blodet.

  INFEKSJONER er sjeldne pga bruk av antibiotika før og etter operasjonen, samt skånsom operasjonsteknikk. Røykestopp hos røykere er viktig, fordi god oksygentilførsel til vevet reduserer muligheten for infeksjon samt gir god sårtilheling.

  KAPSELDANNELSE- Innebærer at det dannes en tykkere hinne omkring protesen enn det som er vanlig. Kapseldannelse er ikke farlig, men kan, avhengig av grad, medføre at brystet blir fastere å ta på, og rundere i fasong. Høy grad av kapsel i et bryst kan medføre smerter og ubehag i brystet . Med Akademiklinikens operasjonsteknikk, og ved å benytte protesene fra Allergan, har det vist seg at risiko for kapseldannelse er svært liten.
  Studier fra Akademikliniken viser forekomst av kapsel hos ca 2% av alle som får utført brystforstørrelse. Er du operert ved Akademikliniken i Oslo, har du i tillegg en unik trygghetsgaranti.

  ROTASJON AV IMPLANTATET– med anatomisk(dråpeformet) protese forekommer det at protesen løsner og endrer posisjon hos ca 2%. For å unngå at dette skjer, er det viktig at du overholder råd vedr trening og aktivitet etter operasjon. De som har svært løst vev i brystene, er mer utsatt for at dette kan skje. I en slik situasjon, vil vi ofte anbefale at man velger en rund protese.

  Mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel blodpropp i ben eller lunge er sjelden. Har du opphopning av blodpropp i familien, eller kjent arvelig disposisjon for dette, benyttes blodfortynnende medisin de første 7-10 dagene etter operasjon.

  Se priser for brystforstørrelse >

   

  Innhold godkjent av: Mette Haga