Bryst med eldre implantater - sekundær brystforstørrelse

Hva er proteseskift?

Ved proteseskift bytter kirurgen ut eldre brystimplantat med nye proteser. Som oftest vil kirurgen benytte samme snitt som ble brukt ved tidligere brystforstørrelse, dette for å unngå mer arr enn nødvendig.

 

Når trenger man å bytte brystimplantater?

Mange kvinner som har implantat som er innlagt for flere år siden, opplever formforandring av brystene. En del av implantatene som ble brukt tidligere ble anbefalt å skifte ut etter 10 år på grunn av  begrenset holdbarhet i motsetning til dagens implantater som skal holde livet ut. Andre får endringer i vevskvalitet og brystform etter svangerskap, vektendringer og aldringsprosessen, slik at det estetiske resultatet ikke er optimalt. I tillegg kan noen oppleve smerter og ubehag i brystene fordi implantatet har dannet en hard kapsel.

 

Har du spørsmål om bytte eller fjerning av brystproteser? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!
Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Erfaring brystforstørrelse med silikon

– Strålende fornøyd med resultatet et halvt år senere

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med Mette Haga på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat.

Mette skaper trygghet i samtalen og gjorde grundige vurderinger for å sikre at resultatet skulle bli så godt som mulig. Jeg fikk veldig raskt tillit til Mette, og har hatt stor sans for hennes tilnærming til prosessen. Operasjonen gikk helt supert, og jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

Kan varmt anbefale Mette grunnet hennes profesjonalitet, kompetanse, samt evne til å lytte og skape trygghet.»

Kapseldannelse etter brystforstørrelse/brystforstørring

Kroppens immunforsvar og reperasjonsprosess vil alltid danne en hinne rundt et fremmedlegeme i kroppen. I noen tilfeller kan denne hinnen over tid bli tykk, det dannes en kapsel rundt legemet i dette tilfellet brystimplantatet.  Eldre proteser som etter hvert har dannet hard kapsel kan gi smerter, ubehag og negativ endring av brystfasongen over tid. I en slik situasjonen kan det være aktuelt å skifte ut de gamle protesene for å legge inn nye, og i noen tilfeller må man kombinere dett med å redusere hudoverskudd og løfte brystvorten til en bedre plassering.

Tidligere ble de fleste proteser plassert bare under kjertelvevet. Dette innebærer at vi ofte må endre plassering av protesene, slik at de ved et proteseskift blir liggende under den store brystmuskelen, for å oppnå et bedre kosmetisk resultat med myke overganger og forbedret fasong.

Har det dannet seg hard kapsel, vil det være behov for å fjerne denne, og er vevet blitt løsere kan det være aktuelt å utføre et brystløft i tillegg til å skifte protesene.

Transplantasjon av eget fett kan være aktuelt for mer fylde i områder på brystet der vevet er tynt. Enkelte kvinner har så tynt vev at det er behov for en vevsforsterker med TIGR Mesh. Dette er et materiale som benyttes for å redusere implantatets tøyningseffekt på svakt brystvev og hud.

Under en uforpliktende konsultasjon vil du få en grundig vurdering basert på lang erfaring og kompetanse, om hvilken behandling som vil gi deg det beste resultatet ved behov for skifte av proteser.

 

Hvordan byttes brystimplantater?

Inngrepet skjer under narkose og tar ca. 2 timer. For å unngå mer arr enn nødvendig legge det nye snittet i samme området som tidligere snitt. Gamle proteser taes ut og de nye silikonimplantatene tilpasses den tidligere implantathulen hvor kirurgen tar hensyn til hvordan huden har strukket seg etter den tidligere brystforstørrelsen. I de fleste tilfeller må implantatet justeres. Har det dannet seg hard kapsel vil denne bli  justert eller fjernet. Om vevet er tynt og løst eller om den nye implantatet er stort kan TIGR Mesh benyttes for å bygge opp og styrke brystvevet. Deretter settes de nye silikonimplantater inn, oftest under brystmuskelen.

Kan proteseskift kombineres?

I mange tilfeller kombineres bytte av brystimplantater med andre inngrep som f. eks. brystløft, fettransplantasjon til bryst og forsterkning av brystvevet med TIGR Mesh. Om du trenger kombinasjonsinngrep og i så tilfelle hvilken finner du ut sammen med kirurgen under en uforpliktende konsultasjon.

Hvor lenge varer brystimplantater?

Effekten av brystforstørrelse med implantat varer livet ut. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og blir i tillegg påvirket av faktorer som svangerskap og vektendringer. I noen tilfeller kan kroppen reagere på fremmedlegeme med kapseldannelse eller infeksjoner.

Hvilke implantat passer best for meg?

Valg av implantat er avhengig av hvilken form og uttrykk du ønsker i tillegg til brystfasongen og hudkvaliteten din. Hovedsaklig finnes det to former på implantater: anatomiske (dråpeformede) og runde.

Anatomiske implantat vil gi den brystforstørrelsen og fylden med mest naturlig utseende. Avhengig av hvordan ditt brystvev er vil man kunne velge implantat etter behov for å fylle ut brystet, og hvor mye volum du ønsker. Hos andre mindre bryst og litt lavtsittende brystvorte, vil et anatomisk implantat kunne gi en naturlig fylde og et «løft» av brystvorten til en forbedret estetisk form.

Runde implantat finnes i ulike kurver (projeksjon) og størrelser. Jo høyere projeksjon, jo mer toppfylde vil du oppnå med en slik protese. Brystet vil få et rundere preg og fylde mer lik den man får ved bruk av push-up BH. En rund protese med en mer moderat profil vil gi et resultat som er mer naturlig mht fylde på øvre del av brystet.

Vår målsetting er å skape en optimal estetisk brystform ved å finne et implantat i riktig størrelse til din kropp. Ut ifra en vurdering av din brystform, din kropp og dine ønsker om brystfylde, anbefaler vi implantatet som gir deg det brystet som passer best til din anatomi og hudkvalitet.

Vi benytter kun implantater fra kjente og trygge leverandører som Motiva og Mentor.

 

Hvilke forberedelser bør jeg gjøre før en operasjon?

Beslutningen om en operasjon bør være grundig vurdert og gjennomtenkt. Du vil få svar på mange spørsmål ved en konsultasjon hos oss, og du vil få en grundig og individuell vurdering. Det vil være nyttig for deg å orientere deg via våre nettsider slik at du får en best mulig orientering om operasjonen og hva du bør være forberedt på mht tiden etter operasjon, forventet resultat og mulige komplikasjoner. Det er viktig at du leser gjennom all informasjon du får av oss. Det er nødvendig å planlegge den første tiden etter operasjon, slik at du vet at du får tilstrekkelig ro og hvile ut ifra de rådene vi gir deg. Har du flere i familien med brystkreft anbefaler vi deg før et hvert brystinngrep å utføre mammografi.

Forholdsregler etter et proteseskift?

 • Du kan dusje dagen etter operasjonen, men sørg for å tørke tape på operasjonssåret godt, for eksempel med en hårføner, før du tar på BH.
 • Bruk bare den sportsBH du har fått av oss de første 6 ukene. De første 3 ukene skal du benytte den natt og dag, i tillegg til brystbåndet som du får. Dette skal sitte over brystene, like under armhulen, og bidrar til å stabilisere protesene den første tiden.
 • De neste 3 ukene skal du bruke sportsbh på dagtid.
 • Du bør unngå bruk av BH m spiler de første 6 mnd. for å unngå at spilene gnager og danner stygge arr.
 • Push up BH bør unngås etter brystforstørrelse m protese, fordi protesen presses for høyt opp og mot midten. Dette kan over tid ødelegge fasongen på brystene.
 • Du skal ikke trene eller løfte tungt de første 4 ukene. Du kan gå lette turer, uten bruk av armene.
 • Etter 4 uker kan du trene lett, for eksempel spinning eller ellipse, uten bruk av armene.
 • Jogging og tung styrketrening kan du starte med etter 3 mnd.

 

Ved all aktivitet, er det viktig at du bruker en god sports BH for ekstra støtte.

Hvilke komplikasjoner kan oppstå etter proteseskift?

Ved alle kirurgiske inngrep finnes det en risiko, selv om alvorlige komplikasjoner oppstår svært sjelden.

Blødninger kan oppstå, og oppleves da som hevelse og spreng og smerter med tydelig sideforskjell mellom brystene. Ved mistanke om blødning vil kirurgen åpne såret og tømme ut blodet.

Infeksjoner er sjeldne pga bruk av antibiotika før og etter operasjonen, samt skånsom operasjonsteknikk. Røykestopp hos røykere er viktig, fordi god oksygentilførsel til vevet reduserer muligheten for infeksjon samt gir god sårtilheling.

Kapseldannelse Innebærer at det dannes en tykkere hinne omkring protesen enn det som er vanlig. Kapseldannelse er ikke farlig, men kan, avhengig av grad, medføre at brystet blir fastere å ta på, og rundere i fasong. Høy grad av kapsel i et bryst kan medføre smerter og ubehag i brystet . Med Akademiklinikens operasjonsteknikk, og ved å benytte protesene fra Allergan, har det vist seg at risiko for kapseldannelse er svært liten.
Studier fra Akademikliniken viser forekomst av kapsel hos ca 2% av alle som får utført brystforstørrelse. Er du operert ved Akademikliniken i Oslo, har du i tillegg en unik trygghetsgaranti.

Rotasjon av implantatet med anatomisk(dråpeformet) protese forekommer det at protesen løsner og endrer posisjon hos ca 2%. For å unngå at dette skjer, er det viktig at du overholder råd vedr trening og aktivitet etter operasjon. De som har svært løst vev i brystene, er mer utsatt for at dette kan skje. I en slik situasjon, vil vi ofte anbefale at man velger en rund protese.

Mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel blodpropp i ben eller lunge er sjelden. Har du opphopning av blodpropp i familien, eller kjent arvelig disposisjon for dette, benyttes blodfortynnende medisin de første 7-10 dagene etter operasjon.

Erfaring brystforstørrelse med implantat

Jag gör detta för mig själv

«Jag vill göra en bröstförstoring för att det är något som jag har tänkt på länge. Jag har alltid fyllt ut min bh med extra inlägg och push up så länge jag kan minnas för att jag har alltid önskat mig större bröst än det jag har. Jag var på min första bröst konsultation när jag var 17- och har vart på lite olika konsultationer genom åren – men inte tagit steget att fullfölja en operation då det inte känts helt rätt och jag har inte vart redo – nu är det snart 10 år sedan första konsultation och jag har genom åren gått i samma tankar. Så detta är något jag har tänkt igenom väl.

Sen jag kom i kontakt med Akademikliniken så har det inte känns mer än rätt att göra det här. Det som är viktigt för mig är att jag känner mig trygg och att jag blir förståd för den personen som jag är. Jag jobbar som modell och för mig är det viktigt att jag får ett naturligt resultat. Jag har fått så bra bemötande och förståelse här och jag litar på Akademikliniken fullt ut. Detta har gjort att jag nu tar steget att fullfölja min dröm. Jag gör detta för mig själv – för att det är något jag vill göra. Hade jag gjort det för någon annan – så hade jag nog inte gjort det – för att i Skandinavien är det fortsatt väldigt tabu med att göra skönhetsingrepp.

Jag vill inte behöva fylla ut min bh med inlägg längre och jag vill vara ärlig mot mig själv. Detta är vad jag vill. Jag känner otroligt många vänner som har gjort en bröstförstoring och som är supernöjda. Det har inspirerat mig efter att jag har sett deras resultat. Många modeller gör det – men säger att dom inte har gjort det – jag vill vara ärlig. Det är jätte vanligt och det är något som hjälper många kvinnor på olika sätt vilket jag tycker är bra. Jag tycker att man ska vara stolt över att man tar ett val över sin egen kropp.»

Kvinne, 26   


   


   

   


   
   

   

  Den første konsultasjonen

  Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Under konsultasjonen får du en grundig samtale og undersøkelse hos kirurg. Dine ønsker og behov for proteseskift og kvaliteten av brystvevet vil bli vurdert før kirurgen anbefaler behandlingen. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hva du kan forvente av resultater.

   

  Før og etter bilder – bryst med implantater

  I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

   

  Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

  Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
  Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

   

  Utsettelse av operasjonen

  Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

  Før operasjonen

  Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

  Les mer om forberedelsene

  På operasjonsdagen

  Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

  Les mer om operasjonsdagen

  Etter operasjonen

  Det er vanlig med smerter,  hevelse og ømhet i ansiktet de første døgnene etter operasjonen.

  Les mer om tiden etter operasjon

   

  Hva er inkludert i prisen?

  Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

  Hva koster sekundær brystforstørrelse?

  Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) fra 1 875,-

   

  Ved tidligere brystforstørrelse hos AK:
  Protesebytte begge bryst fra 46 020,-
  Protesebytte ett bryst fra 34 220,-
  Protesebytte og brystløft fra 69 620,-
  Fjerne protese fra 20 900,-
  Ved tidligere brystforstørrelse hos  annen klinikk:
  Protesebytte begge bryst fra 53 100,-
  Protesebytte ett bryst fra 41 300,-
  Protesebytte og brystløft fra 76 700,-
  Fjerne protese fra 22 420,-

   

  Bestill time

  Vi utfører brystkirurgi kun i Oslo. 
  Innhold godkjent av: Mette Haga

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/