Retinol om sommeren – derfor bør du ikke slutte

Hud, Hudpleieprodukter

retinol om sommeren

Derfor bør du fortsette med retinol gjennom sommeren

Retinol er en av de mest veldokumenterte ingrediensene innen hudpleie, og er en aktiv ingrediens mange sverger til på grunn av sine mange fordeler. Men når sol og sommer titter frem, sprer det seg ofte en usikkerhet om det er trygt å fortsette med retinol.

La oss oppklare dette og forklare hvorfor du ikke bare kan, men bør fortsette å bruke retinol også i sommermånedene.

retinol om sommeren.-

1. Retinol kontrollerer pigmentering

Sommeren bringer med seg økt eksponering for solen, noe som kan føre til økt pigmentering. Retinol har en velkjent effekt på å minske pigmentflekker og jevne ut hudtonen. Ved å fortsette bruk gjennom sommeren, hjelper du huden med å håndtere og redusere dannelse av ny pigmentering. Dette sikrer at du bevarer en klar og jevn hudtone gjennom hele sommeren.

2. Du unngår ny tilvenningsfase

Retinol krever en tilvenningsfase, spesielt ved bruk av høyere konsentrasjoner. Dette kan innebære en periode med rødhet, tørrhet og flassing mens huden venner seg til retinolen. Ved å ta en pause om sommeren må du gjennom hele denne tilvenningsprosessen på nytt når du starter opp igjen. Ved å fortsette å bruke retinol på sommeren unngår du den ekstra bryderiet med en ny oppstartsfase, og holder hudens tilstand stabil.

3. Jevn anti-age gjennom hele året

Retinol er kjent for sine anti-aging egenskaper, som å redusere fine linjer og rynker, samt forbedre hudstrukturen. Ved å bruke retinol kontinuerlig, opprettholder du disse fordelene året rundt, noe som fører til merkbar bedring i hudens generelle utseende og helse. Dette er spesielt viktig i sommermånedene når solskader kan akselerere aldringstegn.

Dette må du huske på hvis du skal bruke retinol om sommeren

Høy solbeskyttelse

Når du fortsetter med retinol om sommeren, er det kritisk viktig å bruke høy solfaktor, da huden blir enda mer sensitiv enn vanlig. Vi anbefaler å bruke minst SPF 50, og re-applikere den hver tredje time, særlig hvis du svetter eller bader. Komplementer solkremen med en solhatt eller opphold deg i skyggen for ekstra beskyttelse.

Starte med retinol om sommeren?

Hvis du vurderer å begynne med retinol om sommeren og aldri har brukt det før, er det viktig å starte forsiktig. Ideelt sett bør du starte i månedene før sommeren eller vente til høsten for å unngå å eksponere ny og sensitiv hud for sterk sol. Hvis du er i tvil, kan det være lurt å konsultere med en kosmetisk sykepleier som kan tilby tilpassede råd og et behandlingsprogram som passer din hudtype og behov.

Konklusjon – retinol + høy solfaktor = sant

Retinol kan og bør brukes også om sommeren, forutsatt at du tar hensyn til riktig solbeskyttelse. Dette sikrer at du nyter godt av retinols mange fordeler uten avbrudd, og holder huden din sunn og vakker hele året.

Trenger du hjelp til å finne en hudpleierutine med retinol som passer for din hud? Kom innom en av våre klinikker i Oslo, Bergen eller Stavanger slik at vi kan hjelpe deg!